Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Brännkyrkagatan 73
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 71 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 1 371 kr/mån inklusive värme och vatten.
  [Andelstal] => 
  [Lägenhetsnummer] => 1103/1103
)

Brännkyrkagatan 73

TEXT: TÄCKENSTRÖM STYLING: RYDMAN FOTO: SPINNELL

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Extra kontaktperson

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Brännkyrkagatan 73
Område
Södermalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum
Area
71 kvm
Avgift
1 371 kr/mån inklusive värme och vatten.
Lägenhetsnummer
1103/1103

Driftskostnader

El
3 865 kr/år
Försäkring
5 599 kr/år
Total driftskostnad
9 464 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
baseras på säljarnas förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bysis torg
Med soliga Kaffe Bar, restauranger och bokhandel.
Folkbaren
Bara bäst i alla tider
Second hand-butikerna kring Hornsgatan
För både kläder och inredning - från Judits till Brandstationen och alla fynd som går att göra på Myrorna och stadsmissionen.
Skinnarviksberget (södermalms högsta punkt!)
Med Skinnarviksparken - lika mäktigt varje kvällspromenad, med utsikten över hela stockholm - oavsett årstid är det lika häftigt.
Svedjan bageri
Nyöppnat förstklassigt bageri och osttillverkning på vår gata!

Arkitekturen

Arkitekt: 1907 Ivar Engström

Ivar Engström är arkitekten till denna byggnad uppförd 1907-1909. Ivar ritade under sina år över ett hundratal fastigheter, främst i Stockholm. Hans utbildning kom bland annat från Kungliga tekniska högskolan samt studier i Österrike, Tyskland, England och Italien. Byggnaden på Brännkyrkagatan 73 har putsad fasad med drag åt den tidiga 20-talsklassicismen och dess lugna symmetri av fönsternas placering och form. Den välvda porten med pardörr är inramad av stensättning i vackert mönster och högre upp på huset finns diskreta utskurna detaljer i fasaden. I föreningen Uven större 5 bor medlemmarna bra. Tvättstugan finns i bottenvåningen, utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Då många boende i huset har egen tvättmaskin finns det oftast gott om tider för den som önskar utnyttja tvättstugan. Till fastigheten hör även gemensamhetslokal, bastu med relax, snickarrum, barnvagnsförråd och cykelförvaring.

FÖRENINGEN

Brf Ufven Större nr 5

Föreningen

Brf Ufven Större nr 5 (org. 702002-4506) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Ufven Större nr 5 år 1924. Föreningen består av två gathus med adress Brännkyrkagatan 73 och Hornsgatan 84, och omfattar 33 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Brf Ufven Större nr 5 är en stabil förening med god ekonomi. Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på 8 835 kr per kvm bostadsrättsarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko och den tekniska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör av bredband och kabel-tv är Tele2. Installation av fiber är påbörjad.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr och en pantsättningsavgift på 525 kr (2,5 % respektive 1 % av gällande prisbasbelopp). Avgifterna betalas av köparen.

Hiss

Hiss finns.

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård med trädgårdsmöbler. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Snickarrum, barnvagnsförråd samt cykelförvaring.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Renoveringar i urval

2022 Samtliga elstigare och v/a-stammar bytta, 2021 Renovering gårdens bjälklag, 2020 Energideklaration, 2019 OVK, nya ventilationssystem i hyreslokaler på Brännkyrkagatan, 2018 Ventilationskanaler rengjorda, hissar reparerade, balkong till 5 st. bostäder, 2017 Fasadrenovering huset på Hornsgatan, 2014 Avloppsrensning samt översyn och reparation av rörsystem i källaren, 2013-2014 Nytt plåttak på båda husen, 2013 Söderfönster renoverade och målade, 2012 Gårdens ytskikt tätat, ny tryckstegringspump och nya avloppspumpar installerade, 2010 Ny fjärrvärmecentral och nya radiatorventiler installerade, 2009 Tvättstugan renoverad och nya maskiner installerade, balkong till 2 st. bostäder, 2003 Balkong till 15 st. bostäder, 1982-1984 Samtliga elstigare och v/a-stammar bytta.

Planerade renoveringar

2023-2024 Modernisering av hissar, fasadrenovering huset på Brännkyrkagatan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensam städdag kan förekomma.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i mars 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Med Hornsgatans, Mariatorgets och Swedenborgsgatans restaurangstråk utanför porten finns möjlighet att äta mat från världens alla hörn i både enklare tappning till högsta lyx. Självklart hittar vi här stans bästa vintageshopping, trevliga bokhandlar och underbara caféer. Från denna del av Söder går det att njuta av trevliga promenader i både längre och kortare etapper: Skinnarviksberget, Södermälarstrand eller ner till Årstaviken för den som vill gå lite längre, och för den som vill vara kvar i närheten går det att bara ta med kaffet och slå sig ner i en av de trevliga parkerna runt omkring. Ett brett urval av träningsanläggningar, både större gym och mer personliga föreningar som Saga gym, går att välja i området. Med flera busslinjer och tunnelbanelinjer blir kommunikationerna enkla och tidsvänliga, 4ans buss stannar utanför porten och det är bara 400 meter till tunnelbanan. Den som kör bil behöver inte oroa sig, på gatorna runt omkring finns gott om parkeringsmöjligheter.