Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Brännkyrkagatan 119, 5tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 33 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 325 kr/mån inkl värme, VA [Andelstal] => 3,1504 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 127 )

Brännkyrkagatan 119

STRÅLANDE LJUS HÖRNLÄGENHET HÖGST UPP I HUSET

TEXT: LUNDGREN FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Brännkyrkagatan 119, 5tr
Område
Södermalm
Våning
5 av 5, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
33 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 325 kr/mån inkl värme, VA
Andelstal
3,1504 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
127

planskiss

DOKUMENT & MEDIA

Arkitekturen

Arkitekt: CARL MELIN 1945

I mitten av 1940-talet uppförde Stockholmshem fem punkthus på ömse sidor av Brännkyrkagatan, en av dem var Mullvadsberget 21 på Brännkyrkagatan 119. Arkitekt var Carl Melin, som ritat många byggnader åt just Stockholmshem, bland annat barnrikehus på närliggande Krukmakargatan och i Hammarbyhöjden och Traneberg. Mullvadsberget 21 uppfördes 1944-1947 och är ett punkthus i sex våningar med fin gul tegelfasad. Byggnaden är på många sätt typisk för sin tid och till stora delar i ursprungligt skick, balkongernas fronter är dock utbytta. Brf Mullvadsberget 21 äger fastigheten Mullvadsberget 21 med 36 lägenheter varav några ännu är hyresrätter. Föreningen hyr även ut tre lokaler. Till huset hör en stor och härlig takterrass med mäktig utsikt över staden. Här finns utemöbler och grill. I huset finns cykelrum, en bra och nyrenoverad tvättstuga med på tre maskiner, torkskåp, torkrum och torktumlare, sopsug med nedkast i huset och självdragsventilation med takfläkt. Föreningen har nio parkeringsplatser dit man kan ställa sig i kö. Man har även en gemensam gård med träd, rabatter och gräsmatta.

FÖRENINGEN

Brf Mullvadsberget 21

Föreningen

Brf Mullvadsberget 21 (org. nr 769617-6028) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Mullvadsberget 21 år 2009. Föreningen består av ett gathus beläget på Brännkyrkagatan 119, och omfattar 26 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt samt 3 lokaler om 99 kvm med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset ritades av arkitekt Carl Melin och uppfördes 1945.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 7 782 kr per kvm boarea. Lån per kvm bostadsrättsyta är är 9038kr. Föreningens totala skuld är 9.3Mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningen har fyra hyresrätter som utgör ett stort, dolt kapital. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko AB och den tekniska förvaltningen sköts av Jensen drift.

Parkering

Det finns 9 stycken parkeringsplatser i föreningen. Föreningen hyr parkeringsplatserna från angränsande förening. Det är extern kö och för närvarande står 1 person i kö, dock en icke-medlem och medlemmar har förtur.(kontrollerat 2021-09-14)

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele 2 för kabel-tv och Tele 2 för bredband

 

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägande accepteras mellan föräldrar och barn, men varje måste äga minst 10 %.

 

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr samt en pantsättningsavgift om 714 kr som bekostas av köparen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en fin takterrass högst upp i huset, ett cykelställ längs med parkeringen samt ett cykel- & barnvagnsrum. Den gemensamma tvättstugan belägen i källaren är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, mangel, torkskåp och ett torkrum.

 

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2019 Energideklaration, montering av råttstopp, 2018 Åtgärder för ökad taksäkerhet, 2017 Nya rörledningar mellan huset och gatan, trapphus - målning, belysning och golv, 2015 Radiatorventiler, 2014 Installation snörasskydd, badrumsrenovering i 1 hyresrätt, värmecentral, 2012 Badrumsrenovering i 4 hyresrätter, fönsterrenovering, 2011 Elstigare, renovering av tvättstuga, 2010-2011 Relining.

 

Planerade renoveringar

Se underhållsplan

 

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

 

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i september 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Detta hem ligger lugnt och tyst mellan Zinkensdamm och Högalidskyrkan i lummiga kvarter nära många parker, till exempel Högalidsparken, Skinnarviksparken och Tantolunden. Stadsbebyggelsen blandas på ett charmigt sätt med 1700-talsbebyggelse som Kristinehovs och Wirwachs malmgårdar och Yttersta Tvärgränd. I Hornstullskvarteren finns pulsen och allt du behöver i fråga om service, shopping, restauranger och caféer. Du bor mittemellan Hornstulls och Zinkensdamms tunnelbanestationer och har flera busslinjer, bland annat stombuss 4, nära.