Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Metargatan 9
  [Område] => Södermalm/Blecktornsparken
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 33,5 kvm
Föreningens information. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 234 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud. Bredband tillkommer med 135 kr/mån. El via gemensamt avtal ca 102 kr/mån - se "avgifter" under föreningsinfo. [Andelstal] => 2,87 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 01019/1201 )

Metargatan 9

MYSIG TVÅA MED FIN UTSIKT VID LILLA BLECKTORNSPARKEN

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Metargatan 9
Område
Södermalm/Blecktornsparken
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
2 rum
Area
33,5 kvm
Föreningens information.
Avgift
2 234 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud. Bredband tillkommer med 135 kr/mån. El via gemensamt avtal ca 102 kr/mån - se "avgifter" under föreningsinfo.
Andelstal
2,87 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
01019/1201

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Arkitekturen

Arkitekt: 1930 Rolf Bolin

Kvarteret Långreven är den del av Blecktornsområdet som sist byggdes ut och året hade då hunnit bli 1930. Kvarteret har dock ingen funkisbebyggelse utan arkitekturen dröjde sig kvar i det klassicistiska 1920-talet. Långreven 16 på Metargatan 9 ritades av arkitekt Rolf Bolin. Planlösningarna innehöll bara små lägenheter. Det som ändå var nytt i sammanhanget är att husen står fritt i parkmiljö i stället för att, som tidigare, vara byggda i storgårdskvarter. Huset är omgivet av en mycket fin och lummig helt nyrenoverad gård där det bland grönska och rabatter finns uteplatser och grill. En trappa leder upp till gården som ligger avskilt från gatan. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. I området finns bara grön- och blåklassade hus, vilket är de två högsta graderna.

FÖRENINGEN

Brf Långreven 16

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Långreven 16 på adressen Metargatan 9 består av en byggnad med 34 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1982. Huset ritades 1930 av arkitekten Rolf Bolin och är av Stockholms Stad märkta som kulturhistoriskt värdefulla.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltnings AB Castor.

Urval renoveringar

Rörstambyte, 1991. Fasadrenovering, 2001. Byte av elstigar, 2003. Stamspolning, 2009. Renovering av tvättstuga samt ny tvättmaskin och torkskåp, 2011. Renovering av fönster och fönsterdörrar, 2015. Renovering av hiss, 2017. Dränering samt trädgårdsrenovering, 2018-2019. Stamspolning, 2020.

Kommande renoveringar

Det planeras byte av undercentralen samt takrenovering.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har haft det i många år. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 1,7 Mkr, vilket ger 1462 kr per kvm boyta. Snittet i området ligger på 6000kr/kvm.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar. Medlemmarna hjälps löpande åt att hålla fint på gården, även gällande snöröjning. Det finns ett förråd med redskap, krukor, jord, vattenslangar m.m.

Tvättstuga:

Det finns en tvättstuga i källaren. Utrustningen består av två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Även tork- och strykrum finns för medlemmarnas förfogande.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam gård runt byggnaden som nyligen renoverats. Det finns två möbelgrupper på gården och grill att låna av föreningen. Föreningen har även en tvättstuga i källaren, cykelförråd och cykelställ, vädringsbalkonger och hobbyrum i källaren. Sopkärl ligger i anslutning till entrén på Metargatan.

Parkering

Gatuparkering gäller längst gatorna, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt

stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas

hos Stockholms stad.

Avgifter

Värme, V/A samt kabel-tv bas från ComHem ingår i avgiften. Obligatorisk avgift för bredband samt el tillkommer.

Föreningen har ett gemensamt elavtal och kostnaden betalas schablonmässigt månadsvis, baserat på tidigare elförbrukning. Sedan kommer en justering i form av återbetalning/inbetalning som ett engångsbelopp i början av året för årets avläsning som sker under september-oktober.

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 200 kr) debiteras av köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har ett föreningsavtal med Bahnhof (1000 Mbit). Tilläggstjänster som TV och telefoni finns tillgängliga för den som önskar. Det finns även fiber från STOKAB indraget i huset. Fastigheten är ansluten till stadsgasnätet och ansluten medlem debiteras av Stockholm Gas.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.Metargatan9.se.

OMRÅDET

Blecktornsområdet är ett lugnt och grönt område med kuperade och oregelbundna kvarter och mysig småstadskänsla som i sin närhet har ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker och service i SoFo-kvarteren och runt Skanstull. I Blecktornsparkerna finns utegym, bollplaner, pingisbord, parklek, djur och trevliga restaurang Bleck. Samtidigt finns Söders puls nära när man vill ha den, med tunnelbana, bussar, mataffärer, Nytorget, Ringen, Trädgården med mera, och även närhet till vattnet och motionsrundor runt Årstaviken.