Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Älvsborgsgatan 1
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1.5 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 44 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 773 kr/mån Värme, VA och bredband [Andelstal] => 1,05 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 52230656/1105 )

Älvsborgsgatan 1

TVÅRUMMARE I DEN GRÖNSKANDE LUNDEN - NYRENOVERAD MED CENTRALT LÄGE I SKANSTULL

FOTO: SPINNELL TEXT: BECK-REMNES STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Älvsborgsgatan 1
Område
Södermalm
Våning
1.5 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
44 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 773 kr/mån Värme, VA och bredband
Andelstal
1,05 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
52230656/1105

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Pita
Fabrique bageri
Årstaviken
Tjurbergsparken
Eriksdalsbadet

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: ARKITEKT: FRITIOF PETERS 1934

De två bostadshusen på Älvsborgsgatan 1 och 3 uppfördes i början av 1930-talet och är fyra våningar höga och har delvis inredda souterängvåningar med kommersiella lokaler mot tvärgatorna. Halvmilen 6 på specifikt Älvsborgsgatan 3 ritades av Josef Peterson för Thure Enfors räkning och stod klart år 1931. Halvmilen 7 på Älvsborgsgatan 1 ritades i sin tur av Fritiof Peters tillsammans med byggherre G Niklasson, och stod klart 1934. Halvmilen 7 består av en slät putsfasad i beige kulör med fönsterpartier om två lufter. Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

FÖRENINGEN

Brf Halvmilen 6&7 i Stockholm

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Halvmilen 6 och Halvmilen 7. Föreningen består av 62 lägenheter, varav 60 är upplåtna med bostadsrätt och 2 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1931 av arkitekt Josef Peterson.

År föreningen bildades

Föreningen ombildades år 2001.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Då föreningens mark består av två fastigheter så har man två tomträtter kopplade till respektive fastighet. Tomträttsavgälden avseende Halvmilen 6 har idag ett avgälde på 234 200 kr fram till 2026-08-31. Halvmilen 7 har ett årlig avgälde på 667 500 kr fram till 2033, denna höjdes nyligen och är nedsatt de första fyra åren med respektive 27%, 20%, 13% och 7%.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Viredo AB och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Precis utanför på gatan finns också laddplatser nyligen installerade.

Renovering

2019 - Ny underhåll- och investeringsplan.

2017 – Fönsterrenovering samt fasadrenovering.

2015 – Nya maskiner i tvättstugorna.

2013 – Stamspolning och OVK.

2009 – Målning och renovering av trapphus.

2008 – Renovering av innergården.

2007-2008 – Byggnation av balkonger.

2007 – Vindslägenheter färdigställda.

2005 – Nya maskiner i tvättstugorna.

1989 – Totalrenovering av fastigheten, inklusive byte av VA-stammar, elinstallationer, hissar, kök och bad m.m.

Kommande renoveringar

Inget är beslutat än, men byte av fjärrvärmecentral förbereds och planeras under 2023.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 7,9 mkr, vilket ger cirka 1800 kr/kvm boyta, vilket får ses som en mycket låg belåningsgrad.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

På grund av rådande makro- och världsläge så har föreningen per 1 januari 2023 höjt avgiften med 10%. Angiven avgift är den nya avgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd om ca 5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Cykelgarage finns med direktutgång till Dalslandsgatan. Det finns även ett soprum med full sopsortering. Föreningen har även en väldigt mysig och lugn innergård.

Bredband och tv

Fibernät via Ownit, 1000 Mbps ingår i avgiften, och kabel-TV basutbud via Comhem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Läs gärna mer på föreningens mycket informativa hemsida

https://egrannar.se/halvmilen67

OMRÅDET

Där Ringvägen och Götgatan möts skapas en stor vinkel med bebyggelse och parker i vacker samklang, som breder ut sig bort mot Södra Station och Mariatorget. I dessa lugna och grönskande kvarter ligger Helgalunden, strax intill Skånegläntan och Rosenlundsparken. Runt Allhelgonakyrkan i trä ligger vackra klassicistiska byggnader med fasader putsade i olika nyanser, inbäddade i lummig grönska, och årstidernas växlingar är alla lika fina. Årstaviken med grusstigar och koloniträdgårdar lockar tidiga sommarmorgnar då kaffetermosen, liksom baddräkten, packas ner för ett morgondopp vid badbryggan. Årstaviken har även fina motionsslingor bort mot Eriksdal eller Hornstull. En ny stor Icabutik “Ica Södermalm” ligger nära hemifrån. Du bor med promenadavstånd till stora knutpunkter, Skanstull med sitt centrum och butikskedjor, food court och gröna tunnelbanelinje, Södra station med pendeltåg på Swedenborgsgatan, som har gågatan med uteserveringar om sommaren. Stadsbuss 4 går också nära hemifrån.