Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vulcanusgatan 4
  [Område] => Sankt Eriksplan
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 96 + 12 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 563 kr/mån inkl; värme, v/a, balkongavgift [Andelstal] => 3,7104 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 406/1401 )

Vulcanusgatan 4

LJUS OCH RYMLIG ETAGELÄGENHET MED BALKONG OCH TERRASS I ATLASOMRÅDET

FOTO: SPINELL STYLING: RYDMAN TEXT: NYSTED

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vulcanusgatan 4
Område
Sankt Eriksplan
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
96 + 12 kvm
Föreningens information
Avgift
5 563 kr/mån inkl; värme, v/a, balkongavgift
Andelstal
3,7104 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
406/1401

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
2 904 kr/år
Total driftskostnad
4 704 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1929 Waldemar Conradsson

Atlasområdet med sin tidstypiska tjugotalsklassicism utgör en unik del av Stockholms arkitektur och stammar från företaget AB Atlas, vars verkstäder en gång var belägna i dessa kvarter. Här hände det mycket under 1920-talets slut, då privata byggherrar exploaterade området. Den gulputsade fastigheten på Vulcanusgatan 4 uppfördes 1928 efter ritningar av den relativt okände arkitekten Waldemar Conradsson, som det tyvärr inte finns så mycket skrivet om. Det är ett sparsamt dekorerat bostadshus om fem våningar och en källarvåning, som i likhet med andra hus från denna tid har en slätputsad fasad, vackert spröjsade fönster och en välbevarad port av trä. Kvar från byggåret är också den gamla hissen med plats för barnvagn. Här har få detaljer förändrats genom åren, med undantag för en större renovering av vinden som inretts till bostäder på senare år. Balkonger har även monterats på fasaden ut mot gården.

FÖRENINGEN

Tendern 2

Föreningen

Brf Tendern 2 (org. nr 769604-3558) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Tendern 2 år 1999. Föreningen består av ett gathus beläget på Vulcanusgatan 4 och omfattar 29 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 110 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och bredband.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp finns i källaren, här finns även ett cykelförråd. En fin och grönskande innergård med rabatter, buskar, olika sittgrupper och grillmöjlighet samt kvällsbelysning.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd som ligger i anslutning till lägenhetens etage, lättillgängligt från lägenheten.

Renoveringar, i urval

2017 nya maskiner i tvättstugan, 2010 upprustning av entré och innergård, installering av säkerhetsdörrar, renovering av trapphus, 2009 renovering av fasad, 2007 upprustning av innergård, 1995 renovering av tvättstuga, tak, ny elcentral samt nya elstigare i samtliga lägenheter, stambyte.

Planerade renoveringar

Löpande underhåll, inga större renoveringar planeras framöver.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och årsredovisning i juli 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Beläget söder om S:t Eriksplan räknas Atlasområdet som ett informellt och lugnt område i stadsdelen Vasastan. Den som följer trappor och höga portvalv från Vulcanusgatan och dess grönskande omgivningar är snart uppe vid Sankt Eriksplan, mitt i stan. Här i det närliggande Rörstrandsområdet vimlar det av populära vattenhål som Mellqvist och Bageriet Lillebror, liksom mataffärer, fik och små butiker. En levande gata med fantastisk stämning, som under sommarhalvåret förvandlas till sommargata och befrias från trafik. I närområdet finner du även Biografen Capitol och det episka stammishaket Peppar. Nära är det förstås också till Vasaparken med lek och rörelse året om, liksom Fridhemsplan med shopping, gym och allehanda service, för den som vandrar över bron. De goda kommunikationerna vid Sankt Eriksplan med flertalet bussar och tunnelbana gör det enkelt att snabbt ta sig in till citykärnan.