Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Renstiernas gata 20A
  [Område] => 
  [Våning] => 3 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 56 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 820 kr/mån Inkl. värme, v/a, bredband och kabel-tv. [Andelstal] => 2,18 % [Lägenhetsnummer] => 24/1302 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 54 465 kr, beräkning av andelsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på andelsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd med snedtak om ca 6 kvm samt ett källarförråd om ca 3 kvm. )

Renstiernas gata 20A

SEKELSKIFTE - HÖGT UPP MED TAKÅSVY I LÅGT BELÅNAD FÖRENING

FOTO: ONO STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Renstiernas gata 20A
Våning
3 av 5, ej hiss
Rum
2 rum
Area
56 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 820 kr/mån Inkl. värme, v/a, bredband och kabel-tv.
Andelstal
2,18 %
Lägenhetsnummer
24/1302
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
54 465 kr, beräkning av andelsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på andelsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd med snedtak om ca 6 kvm samt ett källarförråd om ca 3 kvm.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
8 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Summan övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nytorget med alla dess barer och butiker
Vitabergsparken
Café Nizza
Fogelströms terrass med utsikt över vattnet
Fotografiska

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Detthoff 19

Bebyggelsen på tomten Båtsmannen Mindre 1 har en inte helt rak historia. Byggnaderna, som ligger i hörnet av Renstiernas gata och Kocksgatan, härstammar till den äldsta delen från 1877, men till största delen från 1911. Då byggdes trevåningshuset från 1870-talet på med två våningar samt att ett nytt hus i fem våningar byggdes. Dessutom uppfördes ett gårdshus innefattandes en tvättstuga. Gårdshuset ritades av arkitekt Ivar Engström medan övrig bebyggelse från 1911 ritades av Gustaf Virtus Detthoff. Gårdshuset tjänstgjorde som tvättstuga fram till 1957 då där i stället blev kyl- och frysrum och år 2000 byggdes gårdshuset om till en lägenhet.

FÖRENINGEN

Bf Renstjärnan U.P.A.

Föreningen

Bf Renstjärnan U.P.A. (org. 702001 – 7617) är en s.k. äkta bostadsförening och lyder under lagen om ekonomiska föreningar. Den förvaltas dock i all väsentlighet som en bostadsrättsförening. Kontrollera gärna föreningens stadgar för ytterligare information. Föreningen förvärvade fastigheten Båtsmannen mindre 1 år 1920. Föreningen består av ett hörnhus beläget på Renstiernas gata 20 och Kocksgatan 47, och omfattar 28 lägenheter med andelsrätt, 1 lokal med andelsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på totalt ca 3 484 638 kr vilket blir ca 1 635 kr per kvm bostadsarea.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem och den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende bredband är via Stockholms Stadsnät, basutbud kabel-tv är via Tele2.

Juridisk person

Föreningen godkänner juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 525 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Gemensamhetsutrymmen finns i form av bastu, cykelförråd, samlingslokal och tvättstuga. Det finns även en trivsam innergård som sommartid är möblerad med utemöbler och grill.

Renoveringar i urval

2023 fasadrenovering, 2022 sotning och brandkontroll av samtliga rökkanaler, renovering av fönster i butikslokal, 2021 nytt bastuaggregat, ny mangel, 2020 spolning av stammar, installation av nu fjärrvärmecentral, 2019 uppdaterade energideklaration, 2 nya tvättmaskiner samt 1 torktumlare till tvättstugan, nya postboxar, 2018 obligatorisk ventilationskontroll, översyn av tak, 2018/17 renovering av samtliga fönster, 2011 spolning av köksstammar, 2010/09 renovering av samtliga fönster, 1998/97 el- badrumsstambyte, 1980 köksstambyte.

Städdagar

Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.egrannar.se/renstjarnan

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i juli 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo mitt bland det bästa som Söder har att erbjuda är en lyx som medföljer detta boende. Här råder en speciell stämning och man omges av ett fantastiskt utbud av härliga restauranger, barer, bagerier och matbutiker. Grönska och fina promenadvägar finns det också gott om, till exempel i Vitabergsparken, längs vattnet vid Hammarbykajen och Årstaviken och uppe vid Mosebacke och Fjällgatan, där man kan njuta av den fantastiska utsikten över Stockholm.