Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Rigagatan 6, 1 tr
  [Område] => Östermalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 109 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
108 kvm enl. föreningens register [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 952 kr/mån inkl. värme och vatten [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 5,92928 % [Lägenhetsnummer] => 7/1103 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 843 797 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 2022 [Förråd] => Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd på ca 3 kvm och ett källarförråd på ca 1 kvm. )

Rigagatan 6

VÄLBEVARAD FUNKIS MED DUBBLA BALKONGER OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: BORGELIN STYLING: LINGSELL TEXT: SCHUMACHER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Rigagatan 6, 1 tr
Område
Östermalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
4 rum
Area
109 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
108 kvm enl. föreningens register
Avgift
5 952 kr/mån inkl. värme och vatten
Andel av årsavgift
5,92928 %
Lägenhetsnummer
7/1103
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
843 797 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 2022
Förråd
Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd på ca 3 kvm och ett källarförråd på ca 1 kvm.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Valhallabageriet
Suveränt bageri runt hörnan på Valhallvägen
K-märkt
Lunchrestaurang, café, bageri och patisseriei Garnisonen
Bruuns blommor
Finaste blommorna och bästa servicen på Karlavägen 72
Broms
Som ett levande och kosmopolitiskt vardagsrum i ordnat kaos
Djurgården, Gärdet och Gustaf Adolfsparken
Härliga grönområden

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölén 1938-1939

Fältprästen 2 är ett klassiskt funkishus i sex våningar. Det uppfördes under 1938 och stod klart för inflyttning året efter, och ritades av arkitekt Sture Frölén. Frölén har ritat många namnkunniga byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen, Solna Centrum och Huddinge kommunhus. Hans hus kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. Sture Frölén fick till och med en OS-medalj i arkitektur vid OS i London 1948 som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter. Fältprästen 2 är ett mycket fint funkishus och en klassisk Frölénare från decenniets slut. Byggnaden vilar på en sockel av natursten och därovan är fasaden putsad i en ljusrosa nyans. Fastigheten är till stora delar välbevarad med ett fint trapphus med bland annat stilig hiss och kolmårdsmarmor och fantastiska lägenheter med stora fönsterytor, vackra parketter och generösa balkonger. Här huserar idag Brf Fältprästen 2 bestående av 19 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är vänlig och välskött och har precis genomfört stambyte. På baksidan ligger en grön rymlig, öppen bakgård som delas med flera andra fastigheter i en samfällighet.

FÖRENINGEN

Brf Fältprästen 2

Antal lägenheter och lokaler

Brf Fältprästen 2 är en s.k. äkta bostadsrättsförening och består av 19 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen äger marken där deras hus står.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Förvaltning

Ekonomisk förvaltning via SBC.

Renoveringar

Se en tydlig och lång lista på sid 18-19 i årsredovisning 2022. Stambyte genomfördes 2022.

Kommande renoveringar

Se sid 5 i årsredovisning 2022. Under 2023 planeras målning av tvättstugan.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, centrifug, nytt torkskåp, stort torkrum och mangelrum med strykbord. Cykel-/barnvagnsrum i källaren och fin öppen gård bakom huset.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger på ca 16,4 mkr. Efter försäljning av lägenheten på soutterrängplan på ca 94 kvm kommer föreningen att använda intäkterna för att amortera på föreningens lån. Exakt summa är svår att säga men belåningen bör då hamna på ca 10-11 mkr. Intäkterna från hyresrättslokalen uppgår årligen till ca 54 tkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Juridisk person/delat ägande

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. Däremot accepteras delat ägande.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Bahnhof 1 000/1 000 Mbit/s, obligatorisk avgift på 132 kr/mån. Basutbud kabel-tv via Tele2 ingår i månadsavgiften.

Kontroll information

Ovanstående info kommer från årsredovisning 2022 samt avstämning med föreningens styrelse den 26 april 2023. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med föreningens styrelse.

OMRÅDET

Rigagatan är lugn, bred gata belagd med gatsten och gräsmattor framför stiliga funkishus. Här finns en fin närhet till naturen i form av gröna, öppna gårdar och Gustaf Adolfsparken samtidigt som all önskad service finns i form av Karlaplan och Fältöversten några minuter bort. Närheten till Gärdet och Djurgården är också en stor fördel för dig som gillar att promenera med eller utan hund.