Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Långholmsgatan 13
  [Område] => 
  [Våning] => 5 av 5, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 25 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 446 kr/mån inkl värme, vatten [Andelstal] => 1,19809 % [Lägenhetsnummer] => 00027/1503 )

Långholmsgatan 13

PÅ FEMTE VÅNINGEN MED ROSA SOLNEDGÅNGAR

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: KARLSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Långholmsgatan 13
Våning
5 av 5, ej hiss
Rum
1 rum
Area
25 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 446 kr/mån inkl värme, vatten
Andelstal
1,19809 %
Lägenhetsnummer
00027/1503

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Scablonberäknad

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

LÅNGHOLMEN
CAFÉ DELLO SPORT
BIO RIO
RESTAURANG HO’S
HORNSTULLS BOKHANDEL

Arkitekturen

Arkitekt: R. Jonsson 1912

Bulten 17 uppfördes under åren 1912–1913 och ritades av Rikard Jonsson. Som arkitekt är han ganska okänd, kanske var han inte ens formellt arkitektutbildad. Vanligt vid denna tid var ofta att hus ritades av till exempel byggmästare eller byggnadsingenjör. Bulten 17 består av ett gatuhus i sex våningar och ett gårdshus i fem våningar. Fastigheten försågs med många smålägenheter, vilket var det som efterfrågades i området vid denna tid, där det fanns flera stora industrier. Det var ett klassiskt 1910-talshus som uppfördes. Genom åren har fasaden delvis förenklats genom fasadrenovering och de från början småspröjsade fönstren har bytts till ospröjsade funkisfönster med två och tre lufter, som dessutom har fått nytt bullerdämpande glas.

FÖRENINGEN

Bf Bulten u.p.a

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsföreningen Bulten UPA (702000-2874 ) är en äkta föreningen som förvärvade fastigheten Bulten 17 år 1926. Föreningen består av två flerbostadshus med 49 lägenheter med andel i bostadsförening samt två lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Om bostadsförening

En bostadsförening är en äldre version av bostadsrättsförening men har samma ändamål – att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom upplåtelse av bostadslägenheter under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Verksamheten regleras under lagen om ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening.

Renoveringar i urval

2020 byte av köksstammar

2019 ovk

2018 byte av horisontell avloppsstam mellan husen, installering av nya termostater i lägenheterna, mark- och trädgårdsarbeten

2017 målning av plåttak, upprustning av innergården med ny pergola, stenläggning, nyplantering av träd och ombyggnad av cykelställ

2015 spolning av köksstammar

2014 balkongbygge och byte av avloppsrör i källaren, nya förrådsutrymmen

2011 installering av fibernät, renovering av dörrar

2009 upprustning av tvättstuga med två nya tvättmaskiner och en ny torktumlare

2007 byte vattenstammar

2006 stambyte badrum, nya elstigar fram till lägenheterna

2003 renovering av fasad och fönster, renovering ventilation.

Kommande renoveringar

Närmast är målning av fönster och ytskikt i trapphus.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 13,4 MKR, vilket ger oss en belåningsgrad på ca 6883 kr/kvm/boyta. Föreningen har intäkter från hyreslokaler samt annonsvägg mot Hornstulls torg.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv. För lägenheter med balkong utgår 50 kr/mån till en balkongfond. Föreningen höjer avgiften regelmässigt med någon procent per år.

Vid försäljning tas en överlåtelseavgift om 3 470 kr ut av köparen. Vid belåning tas en pantsättningsavgift ut om 400 kr/pant.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt kallmangel. Cykelförvaring finns i cykelrum i källare. Föreningen har dessutom en mycket trevlig och lummig innergård.

Städning

Höst och vår har föreningen städdagar och översyn av fastigheten. Deltagande vid dessa är obligatoriskt för medlemmar. Om man uteblir tas en avgift på fn 1 000 kr ut.

Bredband och tv

Föreningen är ansluten till tv och bredband via Telenor. Anslutningen ingår i avgiften. Eventuella övriga avtal tecknas av bostadsinnehavaren.

Medlemskap

Delat ägande av lägenheter är möjligt. Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Andrahandsuthyrning

För att undvika att lägenheter förvärvas i spekulationssyfte är styrelsen restriktiv med att bevilja tillstånd för uthyrning under första året efter det att en ny medlem förvärvat en lägenhet i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Barrunda eller löprunda – bästa förutsättningarna för båda finns precis runt knuten på denna adress. Restaurangutbudet hör till det bästa i stan och Tjoget hör till de bästa barerna i världen. Långholmen, Reimers och Tanto bjuder på fina motionsstråk kring vattnet – ett dopp är bästa avslutningen efter springturen. Hornstulls centrum är praktiskt att ha nära, här finns ett stort och bra Hemköp och olika butiker och serviceinrättningar.