Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Thorildsvägen 5
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 68,5 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 677 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 99kr/månad samt balkongtillägg om 57kr/månad. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => 3,12498 % [Lägenhetsnummer] => 0043/1203 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 367 232 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. En negativ indirekt skuldsättning, visar på att föreningen har mer tillgångar än skulder. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar över ett rymligt källarförråd enligt säljarens uppgift. )

Thorildsvägen 5

LJUS NYRENOVERAD HÖRNTREA MED BALKONG & FÖNSTER I FIL MED PARKUTSIKT

FOTO: JOHANSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Thorildsvägen 5
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
68,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 677 kr/mån Inkl. värme, V/A, kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 99kr/månad samt balkongtillägg om 57kr/månad.
Andel av årsavgift
3,12498 %
Lägenhetsnummer
0043/1203
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
367 232 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. En negativ indirekt skuldsättning, visar på att föreningen har mer tillgångar än skulder. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar över ett rymligt källarförråd enligt säljarens uppgift.

Driftskostnader

El
6 500 kr/år
Försäkring
2 478 kr/år
Total driftskostnad
8 978 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Fryst
God gelato på Kungsholms Strand.
Bullar & Bröd
Trevligt fik här på Lindhagensgatan.
Klipporna i Fredhäll
Bad med härligt kvällssolsläge.
Norr Mälarstrand
Fin promenad, hela vägen in till stan om man vill det.
AG
Bra restaurang!

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Westman 1929

Den vackra, röda tegelbyggnaden i hörnet av Thorildsvägen och Gyllenborgsgatan uppfördes i slutet av 1920-talet som barnbördshus för det kungliga sällskapet Pro Patria, som då flyttade dit från lokaler på Sveavägen. En av tidens mest omtalade arkitekter, Carl Westman, känd för bland annat Stockholms rådhus, stod för ritningarna. I slutet av 1930-talet byggdes huset till och arkitekt för detta var Sven Malm, som bland annat ritat Hotel Knaust i Sundsvall. Många är de barn som sett dagens ljus här, men 1951/1952 övergick verksamheten till allmänna och större sjukhus och huset kom att hyras ut, bland annat till Lärarhögskolans vårdutbildning. I början av 2000-talet inreddes huset med bostäder. Husets historia är dock ännu närvarande med namnet i guldrelief ovanför entrén och figuriner av små barn på varje våningsplan. När de första bostadsrättsinnehavarna flyttade in i huset var det en av dem som flyttade till det hus han också var född i!

FÖRENINGEN

Brf Guldfasanen 6

Antal lägenheter och lokaler

Brf Guldfasanen 6 är en äkta bostadsrättsförening och registrerades år 2003. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus på Thorildsvägen 5. Föreningen har 33 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 2281 kvm boyta. Huset uppfördes 1930 av Kungliga Sällskapet Pro Patria som ett barnbördshus, vilket framgår av inskriptionen i guld ovanför porten. 1980 användes huset till utbildning och 2003 omvandlades huset till bostäder.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk samt teknisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna service Stockholm AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret. I försäkringen ingår styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Medlem tecknar själv bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring.

Urval renoveringar

Huset byggdes om till bostäder 2003, vilket var året då komponenter som avloppsstammar och fasad renoverades. Takrenovering, 2012. Hissrenovering, 2013. Balkongbygge, 2014. Fönsterrenovering, 2015. Stamspolning, 2016. Installation bergvärme, 2017. Renovering tvättstuga, 2018. Upprustning av gården och sopstation, 2019. Byte av köksfläktar och postboxar, 2020. Byte av ett avloppsstam i källaren, 2021. Byte expansionskärl i radiatorsystemet, 2022. Spolning av stam, 2023

Kommande renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och amorterar löpande på sina lån. De långfristiga skulderna är ca 12 mkr vilket ger en belåning på 5 326kr/kvm boyta. Det finns ca 400 tkr i kassa & bank (årsredovisning 2022). Föreningen höjde avgifterna med 3% under våren 2022.

Under räkenskapsårets början band föreningen ytterligare lån på långa löptider, för att säkerställa fortsatt stabila och låga räntekostnader. Detta innebär att totalt tre lån nu är bundna på 8 respektive 10 år och att den genomsnittliga räntan för föreningens fyra lån därmed fortfarande ligger under två procent. Styrelsen har även beslutat att under 2023 göra ett uppehåll i den tidigare höga amorteringstakten med ambitionen att kunna göra en större engångsamortering när det fjärde lånet löper ut under 2024. Ingen ytterligare avgiftshöjning är beslutad i nuläget. En liten del av föreningens lån förfaller 2024 och beroende på utfallet av nya räntan kan det påverka avgifterna.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam lummig gård för grillning, samvaro och lek. Det är en mysig och unik gård som renoverades 2019. På gården finns även cykelparkering. I källaren finns en nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner och torkskåp. I källaren finns även cykelparkering och barnvagnsförvaring.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A och kabel-tv bas ingår i grundavgiften. Sedan tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 99kr/månad för bredband (30Mbit från Telenor, För nyinflyttade faktureras en startavgift på 495 kr, möjlighet att uppgradera hastigheten mot extra kostnad finns.) samt 57kr/månad för balkongtillägg.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Säljare betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om ca 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse 2023-08-10, stadgar, hemsidan samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Föreningens hemsida, https://guldfasanen6.bostadsratterna.se.

OMRÅDET

På denna adress bor du invid fina Thorildsplan och omgiven av klassisk 1920-talsbebyggelse. Området är en grönskande liten pärla och det känns alltid lugnt och tryggt. Fridhemsplan, Rålis, Norr Mälarstrand och andra klassiska Kungsholmsadresser nås via kort promenad, liksom nyare delar av stadsdelen vid Lindhagen och Hornstulls strand, vilka gett området ett än större service- och restaurangutbud. Ica Maxi stormarknad ligger på smidigt gångavstånd och med tunnelbanan runt hörnet är det alltid lätt att ta sig hem med kollektivtrafiken. I området finns många parker och träningsanläggningar och det är nära till vatten och fina promenadstråk.