Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kristinebergsvägen 3
  [Område] => Kungsholmen - Thorildsplan
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 38 kvm
Förvaltarens information
1 r o k enligt lägenhetsförteckning, disponeras och säljs som 2 r o k [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 036 kr/mån Inkl; värme, v/a samt kabel-tv grundutbud via Tele2. En obligatorisk avgift om 130 kr / månad tillkommer för bredband. [Andelstal] => 0,15557 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 99-4015-1-16-7/1002 )

Kristinebergsvägen 3

MYSIG 1920-TALSTVÅA MED LÄGE MOT INNERGÅRDEN

FOTO: SYLWAN STYLING / TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kristinebergsvägen 3
Område
Kungsholmen - Thorildsplan
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
38 kvm
Förvaltarens information
1 r o k enligt lägenhetsförteckning, disponeras och säljs som 2 r o k
Avgift
2 036 kr/mån Inkl; värme, v/a samt kabel-tv grundutbud via Tele2. En obligatorisk avgift om 130 kr / månad tillkommer för bredband.
Andelstal
0,15557 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
99-4015-1-16-7/1002

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

FREDHÄLLSKLIPPORNA
RÅLIS
PAMPAS MARINA
PROMENADER LÄNGS HORNSBERGS STRAND
CAFÉ BULLEN

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1926

Brf Kalkonen är en stor förening som förvaltar sju fastigheter i kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Här finns 550 bostadsrättslägenheter och 44 hyresrättslokaler. Kristinebergsvägen 3 hittas i fastigheten Kalkonen 3 som stod färdigbyggd år 1926. Samtliga hus i föreningen, som är och var en HSB-förening, ritades av Sven Wallander och alla utom ett (som byggdes på 1930-talet) är klassiska 1920-talshus. Fasaden är putsad i en BLA kulör, och en dekorativt spröjsad originalport i trä och glas leder in i huset. Wallander var HSB:s chefsarkitekt och ritade det mesta som organisationen byggde runt om i staden vid denna tid. Brf Kalkonen är en av stadens största och äldsta bostadsrättsföreningar, och husen är både välskötta och välbevarade. De boende har tillgång till tvättstugor, övernattningsrum, samlingslokal, cykelrum med mera, och dessutom mysiga gårdsmiljöer med sittmöbler och grillmöjligheter. I trapphuset på Kristinebergsvägen finns vädringsbalkonger som även de kan nyttjas som uteplats.

FÖRENINGEN

HSB Brf Kalkonen i Stockholm

Föreningen

HSB Brf Kalkonen i Stockholm (org. nr 702001-0653) är en äkta förening som äger fastigheten Kalkonen 3. Föreningen äger totalt sju fastigheter i kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen, och omfattar sammanlagt 546 lägenheter med bostadsrätt, 44 lokaler med hyresrätt och 4 lokaler med bostadsrätt. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB. Kalkonens fastigheter är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheterna sedan 1926.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB - NABO.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 53.3MKR och det finns ca 4.8Mkr i kassa & bank. Skuld per kvadrat ligger på låga 2 140 kr. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Årsavgiften har under året varit oförändrad men i januari 2023 gjordes en avgiftshöjning med 7,7%.

Individuell elmätning

Föreningen införde individuell debitering och mätning för el 2021 med Fortum som elleverantör och har deras storkundsportfölj som är en mix mellan rörligt och fast pris. Medlemmar behöver inte teckna egna elavtal. KwH priset som föreningen aviserar är en totalsumma för el + elnät + alla skatter.

Urval av renoveringar

2023 stamspolning av kök och badrumsavlopp. 2022 Takterassen på Creutzgatan 4-6 renoverades med nytt tätskikt, lagad puts, förstärkta balkar och ny platta. 2017-2018 sopkarusellerna byttes ut till sopkärl. 2016-2017 byte till LED på vinden, installering av bokningssystem för tvättstugor, gästlägenheter och Hörnet. Sopsortering uppgraderas för att inkludera plast, metall och glas, reglering av fjärrvärmesystem. 2015-2016 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp byts ut, källarbelysning utbytt till LED, gästlägenheter renoveras. 2014-2015 trapphusbelysning utbytt till LED i hela föreningen. 2013-2015 balkonger renoveras. 2009-2010 renovering och byte till energiglas i majoriteten av fönstren, taksäkerheten uppgraderas för att motsvara skärpta krav. 1990-1993 byte av vertikala stammar i badrum, samt renovering av samtliga bad- och duschrum. 1974-1975 byte av stammar för vatten och avlopp i kök. Se fullständig lista av underhåll i årsredovisningen 21/22.

Kommande renoveringar

2024-2025 en förstudie ska göras inför framtida byte av köksstammar.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns totalt sju tvättstugor och hobbyrum. Vid hörnet av Gyllenborgsgatan 22 ligger barnvagnsrummet och cyckelrummet. Dörren har en uppställare och trappan har en ramp. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar. Mellan husen finns stora och lummiga innergårdar.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till Tele2 (Comhem) för kabel-tv, vars grundutbud ingår i månadsavgiften, samt Telenor för bredband.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande om minst 25 % accepteras.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Föreningens hemsida

www.hsb.se/stockholm/brf/kalkonen

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, årsredovisning 2021/2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i småstadsidylliska kvarter av Kungsholmen bland fina, gedigna hus, mestadels från 1920-talet. Fridhemsplan, Rålis, Norr Mälarstrand och andra klassiska Kungsholmsadresser nås via kort promenad, liksom nyare delar av stadsdelen vid Lindhagen och Hornsbergs strand, vilka gett området ett än större service- och restaurangutbud. På Thorildsplan ligger mysiga Café Bullen med bland annat goda kanelbullar. Ica Maxi stormarknad ligger på kort gångavstånd och till tunnelbanan är det bara någon minut. I området finns många träningsanläggningar, bland annat Friskis och Svettis i Lindhagen som endast ligger ett par kvarter bort, och motionsvägar som går att variera i oändlighet, genom olika parker och längs vatten.