Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pontonjärgatan 43
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 0.5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 47 kvm
Enligt uppmätning
1 rum och kök. 46,5 kvm enligt föreningen [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 259 kr/mån inkl. värme och vatten [Andelstal] => 1,74484 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00212/1003 )

Pontonjärgatan 43

GENOMGÅENDE TVÅRUMMARE MED FÖNSTER UT MOT EN AVSKILD DEL AV INNERGÅRDEN

TEXT: BECK-REMNES STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pontonjärgatan 43
Område
Kungsholmen
Våning
0.5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
47 kvm
Enligt uppmätning
1 rum och kök. 46,5 kvm enligt föreningen
Avgift
2 259 kr/mån inkl. värme och vatten
Andelstal
1,74484 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00212/1003

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Promenaden Norr Mälarstrand
Mamadou
Bar Abrovinsch
Boulebar
Norra Strandbageriet

Arkitekturen

Arkitekt: HÖÖG OCH MORSSING 1924

Fastigheten Gjutformen 4 ligger i hörnet av Pontonjärgatan och Karlsviksgatan. Här står ett pampigt klassicistiskt bostadshus, uppfört mellan 1924 och 1926, och ritat av Anders Höög och Gunnar Morssing. Denna duo står bakom ritningarna till omkring 150 hus i Stockholm mellan åren 1908 och 1930. Höög var den som ritade planlösningarna och Morssing fasader samt interiör dekor. Byggherre var Fastighets AB Vapensmeden, som låg bakom ett stort antal av de hus som uppfördes i kvarteren. I början av 1990-talet genomgick fastigheten en modernisering och renovering, som även innebar att vinden inreddes med lägenheter. Vid detta tillfälle renoverades också fasaden i enlighet med Höög och Morssings originalritningar från 1924. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Brf Vapensmeden registrerades år 2000 och består idag av 44 bostadslägenheter, varav två upplåts med hyresrätt.

FÖRENINGEN

Brf Vapensmeden

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Gjutformen 4 med adress hörnet Pontonjärgatan 43 och Karlviksgatan 6. Föreningen består av 45 lägenheter, varav 42 är upplåtna med bostadsrätt och 2 är upplåtna med hyresrätter. Inom föreningen finns inga kommersiella lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1924 av arkitekt Höög och Morssing.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2011.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av RB Ekonomi.

Garage och parkering

Det finns 6 parkeringsplatser (garage) att hyra av föreningen. Om man vill anmäla sig till lön kontaktar man styrelsen. Idag är det 3 personer i kö.

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 3.

Renovering:

1992, Stambyte i alla kök och badrum

2012-2015, Balkonger.

2016, Hissrenovering, fönsterrenovering.

2017, Nya entréskyltar.

2019, Ny fjärrvärmecentral.

2020, Trapphusrenovering.

2021-2022 Stamspolning, OVK, energideklaration

Kommande renoveringar:

Inga större kommande renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till 20,4 mkr, vilket ger cirka 7465 kr/kvm boyta. Under 2022 avyttrades en hyresrätt för 3,3 miljoner kr vilket tillfaller föreningen.

Avgifter:

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1183 kr) faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp (ca 473 kr) faktureras pantsättaren per pantsättning.

Förråd:

Källarförråd tillhör lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Lummig gemensam innergård som nyligen renoverats med ny trall, pergola och grill. Gemensamma tvättstugan finns i källaren på Karlviksgatan 6. Gemensamt cykel- och barnvagnsrum finns.

Andrahandsuthyrning:

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

Fiber finns indraget i fastigheten och boende kan välja mellan operatörerna ComHem och Bredbandsbolaget för TV och bredband. Aktuellt utbud på TV och bredband samt priser finns på www.comhem.se eller www.bredbandsbolaget.se

Ägande

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2019 samt avstämt med styrelsen i samband med annonspublicering. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Med gångavstånd till Norr Mälarstrands mysiga promenadstråk och Kungsholmens alla restauranger och caféer, bor du i lugna kvarter mitt i stan. Rålambshovsparken är en trevlig samlingsplats om sommaren för picknick och bad, och de vackra naturmiljöerna gör det också lite enklare att komma ut och motionera. Fridhemsplans centrum ligger promenadnära några minuter bort och erbjuder - förutom bra kommunikationer såsom blå- och grön tunnelbanelinje samt en mängd busslinjer - restauranger, caféer, barer, service och second hand. Västermalmsgallerian har i sin tur butikskedjor, mataffärer, apotek, systembolag m.m.