Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => John Ericssonsgatan 3
  [Område] => Kungsholmen - Norr Mälarstrand
  [Våning] => 0 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 77 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 243 kr/mån Inkl: värme, v/a, försäkringens bostadsrättstillägg, [Andelstal] => 4,3669 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00007/1002 )

John Ericssonsgatan 3

STILFULL NYRENOVERAD FUNKIS MED ÖPPEN SPIS OCH SJÖGLIMT

FOTO: OZOLLAPA STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
John Ericssonsgatan 3
Område
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Våning
0 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
77 kvm
föreningens information
Avgift
3 243 kr/mån Inkl: värme, v/a, försäkringens bostadsrättstillägg,
Andelstal
4,3669 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00007/1002

Driftskostnader

El
5 500 kr/år
Försäkring
1 979 kr/år
Total driftskostnad
7 479 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1932

Bigarråträdet 7 är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst. Det uppfördes 1932–1933 av byggnadsfirman Gumpel & Bengtsson som bland annat också byggde kollektivhuset mittemot på John Ericssonsgatan 6. Arkitekt var Björn Hedvall, en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil. På John Ericssonsgatan 3 byggdes lägenheter av det mer påkostade slaget där de större bostäderna hade genomgående planlösning och vardagsrum med öppen spis. Huset är putsat i en mild grön kulör och ligger en bit indragen från gatan. Byggnaden är typiskt funktionalistisk, men i trapphuset finns vissa detaljer som talar 1920-talets klassicistiska formspråk. I Brf Bigarråträdet 7 finns 25 lägenheter, varav en är en kvarvarande bostadsrätt. Föreningen har en förgård och en innergård som ägs av föreningen själva (i närområdet är många av gårdarna parkmiljöer ägda av Stockholms stad). På innergården finns utemöbler och grill att använda, och även ett partytält för den som ska ordna en större tillställning. Föreningen har ett garage med plats för fyra bilar, med kösystem. Där kan man också parkera barnvagnar. Gemensam tvättstuga finns i huset. De boende hjälps åt med utomhussysslor som gräsklippning och snöskottning.

FÖRENINGEN

Brf Bigarråträdet 7

Föreningen

Brf Bigarråträdet 7 (org. nr 716417-5882) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bigarråträdet 7 år 1982. Föreningen består av ett gathus beläget på John Ericssonsgatan 3 och omfattar 24 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt. Huset har en grönskande innergård och marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på låga 1 393 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum Fastighetsservice AB. Teknisk förvaltning sköts av AdEx fastighetsutveckling.

Bredband och kabel-tv

Bredband levereras via Ownit. I varje lägenhet finns en digitalbox/HD box från Canal Digital för tv.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

I huset finns ett garage med fyra parkeringsplatser med intern kö, samt barnvagnsrum och tvättstuga i källarlokaI. Cykelställ finns på gården. Det finns även en lokalyta om 120 kvm som för närvarande används av styrelsen som förråd och förvaring. Mycket fin gemensam grönskande innergård.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2017 OVK genomförd och godkänd, 2016 renovering av fasad och balkonger, 2014 fönsterrenovering, 2011 takrenovering, 2010 ny garageport, 2009 säkerhetsdörrar, 2007 ny fjärrvärmecentral, 2003 omläggning av tak, rörstambyte, 2000-2003 ventilation, 1994-1995 elstambyte.

Planerade renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad varje vecka. Gemensamma städdagar förekommer en gång per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i september 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

John Ericssonsgatan är en lugn liten återvändsgata med omedelbar närhet till Norr Mälarstrand. Den ligger i en mycket trivsam del av Nedre Kungsholmen nära såväl knutpunkten Fridhemsplan som oasen Rålambshovsparken. Området erbjuder många trevliga restauranger och caféer, både de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. Mittemot huset ligger trevliga Petit France. I kvarteren runt Hantverkargatan finns många mindre och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping.