Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kronobergsgatan 23A
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 37 kvm
Enligt föreningen [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 240 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband [Andelstal] => 1,67 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 31/1203 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 321 525 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021 )

Kronobergsgatan 23A

VÄLPLANERAD 1880-TALSTVÅA MED TIDSTYPISKA DETALJER OCH OVANLIGT STOR BALKONG

FOTO: OZOLLOPA TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kronobergsgatan 23A
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
37 kvm
Enligt föreningen
Avgift
1 240 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband
Andelstal
1,67 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
31/1203
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
321 525 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

STYRELSEN
god mat och mysig bar
POLI CAFÉ
mysig liten italiensk kaffebar
VINFOLKET
mysig vinbar
HUVUDSTABADET + FREDHÄLLSKLIPPORNA
för bad och vin efter maten på Grodhavet.
IL CAFÉ BERGSGATAN

Arkitekturen

Arkitekt: Okänd 1884

Fastigheten Grinden 11 uppfördes mellan år 1884-1885. Carl Flycht var byggmästare för projektet, och arkitekten är tyvärr okänd. Husen på fastigheten byggdes med start 1885 och invigningen ägde rum med en taklagsfest i februari 1885 på Piperska Muren. Där kunde nykterhetsrörelsen – som då ägde fastigheten – fröjda sig med en alkoholfri meny med kuvertavgiften 1 krona och 40 öre. Godtemplarna hyrde ofta ut sitt ordenshus – det vi idag kallar teatern – till bland annat en teatergrupp som huserade i lokalen mellan åren 1887-1894.

Husen följer 1880-talets dominerande stil ”nyrenässansen”, med sin symmetriskt komponerade gatufasad med rak takfot och regelbundet placerade fönster. Fasadutsmyckningar varierande beroende vilka/vad huset var till för. Grinden 11 har en relativt enkel utsmyckning. Bottenvåningen är något grövre putsad än resterande våningsplan, och markeras med ett horisontellt dekorativt band. En körbar portik till gården var vanlig, och finns på husets ena sida. Föreningen består av 37 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt, och 4 lokaler om 757 kvm. Föreningen tillhandahåller en bastu med dusch, badrum och pentry, samt ett övernattningsrum/samlingslokal som går att hyra för 100:-/natt. Som boende har du också tillgång till cykelförråd och grovsoprum.

FÖRENINGEN

Brf Good Templar

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Grinden 11. Föreningen består av 37 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt och 4 lokaler om 757 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen jobbar med att ombilda 127 kvm lokalyta till bostadsrätt. Huset ritades 1884 av okänd arkitekt. Byggmästare var Carl Flycht.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Garage och parkering

Föreningen har 10 p-platser med laddstolpe, kostnad 1100 kr per månad. Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 3.

Renovering

Trapphus (2018/19), Fasader (2015/16), Fönster (2009), Stambyte, badrum och toalett (2008/09), Tak (1997), Stambyte kök (1994/95), El-stigar (1980-tal).

Kommande renoveringar

2023 planerar föreningen att renovera två gavelfasader mot Brf Kronobergsgården samt renovera en lokal i gatuhuset och ombilda till bostadsrättslägenhet.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till 20,1 mkr, vilket ger cirka 8700 kr/kvm boyta, vilket får ses som en normal belåningsgrad. Föreningen planerar att ombilda 127 kvm lokalyta till bostadsrättsyta, vilken kommer att försäljas.

Avgifter

Föreningen tar inte ut några överlåtelse- eller pantsättningsavgifter. I nuläget planerar inte föreningen att höja månadsavgiften, men detta kan komma att ändras beroende på prisutvecklingen avseende fjärrvärme, el och räntor.

Förråd

Medlemmen får nyttja ett vindsförråd. Källarförråd finns i mån av tillgång.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Gemensamma utrymmen

Stort cykelförråd och nytt separat barnvagnsutrymme gjordes i ordning 2020.

Föreningen har också bastu med dusch, badrum och pentry, övernattningsrum/samlingslokal som går att hyra för 100:-/natt.

I anslutning till cykelförrådet finns också grovsoprum.

Tvättstuga finns med två tvättmaskiner, en grovtvätt, en torktumlare och två torkskåp samt mangel.

Andrahandsuthyrning

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

I avgiften ingår bredband 100/10 Mbps och fast månadsavgift för fast telefoni (exkl. samtalskostnader) från Bredbandsbolaget, värme, vatten, sophämtning (inkl. grovsop med återvinning och sortering av hushållsavfall).

I huset finns bredband från Bredbandsbolaget och ComHem. Kabel TV finns från ComHem. För att nyttja tjänsterna kan den boende behöva införskaffa modem/router på egen bekostnad.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns endast mellan makar och sambos som är skrivna på adressen. Om föräldrar eller andra anhöriga enbart ska vara medlåntagare bör de istället lösa detta hos banken eller genom avtal sinsemellan.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021 samt avstämt med styrelsen (2022-01-17). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Kronobergsgatan bor du i Kungsholmens mitt och har lika nära till vattnet och grönområden vid till exempel Karlbergssjön och Karlbergs slott, som till Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Stadspulsen vid Fridhemsplan och Västermalmsgallerian erbjuder många mataffärer, större butikskedjor, restauranger och caféer. Dessutom har du här tunnelbana och många busslinjer. Att promenera eller springa runt Kungsholmens alla fina strandvägar är alltid lika trevligt, och du kan snabbt ta dig över till mysiga Vasastan via Sankt Eriksbron.