Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gjutargatan 6, 4 tr.
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 39 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 202 kr/mån inkl. värme och vatten [Andelstal] => 2,23261 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1405 (02621-01-01-1405)/1405 )

Gjutargatan 6

LUFTIG OCH LJUS TVÅRUMMARE UNDERBART NÄRA KUNGSHOLMS STRAND OCH VATTNET

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gjutargatan 6, 4 tr.
Område
Kungsholmen
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
39 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 202 kr/mån inkl. värme och vatten
Andelstal
2,23261 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1405 (02621-01-01-1405)/1405

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
1 900 kr/år
Total driftskostnad
5 900 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Industrigatan 2
- en taqueria av ölbryggeriet Dunder & Krut
FRYST
Le Petits Boudins
Kungsholmens Vinbar
AG

Arkitekturen

Arkitekt: Emil Lindkvist 1934

Huset Skutan 35 på Gjutargatan 6 ritades år 1934 av arkitekt Emil Lindkvist och består av en vacker funkisbyggnad med orange putsfasad och stilren portal i djupgrön kulör, med välvd form och ett massivt överljus. Föreningen förvärvade fastigheten i november 2012 och innefattar 37 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. I källaren hittas cykelförråd och tvättstuga. Boendeparkeringen finns på gatan med gott om platser, och föreningen har även tillgång till två parkeringsplatser.

FÖRENINGEN

Brf Skutan 35

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Skutan 35. Föreningen består av 37 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1934 av arkitekt Emil Lindkvist.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten i november 2012.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 3.

Renovering

När föreningen bildades 2012 genomfördes omfattande renoveringar av byggnaden inklusive renoveringar av stammar, el, fasad, tak och fönster. Därutöver byte av lägenhetsdörrar och ytterdörr, ommålning av trapphus samt hissrenovering. Samtliga dessa arbeten är genomföra och slutbetalda.

Kommande renoveringar:

Föreningen har inga större planerade renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 11,7 mkr, vilket ger cirka 6600 kr/kvm boyta, vilket får ses som en normal belåningsgrad. Föreningens ekonomi är god med en kostnadstäckning för löpande underhåll samt amorterar enligt plan.

Avgifter:

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1208 kr) faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp (ca 483 kr) faktureras pantsättaren per pantsättning.

Månadsavgifterna höjdes med 5 % från och med 1 juli 2021. Detta gör att avgifterna återgick till samma nivå som 2017 då en avgiftssänkning genomfördes.

Förråd:

Källarförråd.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga med två nya tvättmaskiner och en torktumlare (2019). Det finns cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har också en trevlig innergård.

Andrahandsuthyrning:

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

Samtliga lägenheter har fiberbredband installerat. Föreningen har Comhem som leverantör av kabel-tv.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020 samt avstämt med styrelsen i samband med annonspublicering. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gjutargatan ligger i mysiga och lugna kvarter på Kungsholmen med närhet till trevliga promenadstråk och joggingspår längs med Kungsholms Strand, Karlbergskanalen och Norr Mälarstrand. Här bor du mitt i stan men omringad av vatten, stadsparker, trevliga caféer och restauranger. En alldeles egen oas vid sidan av Fridhemsplans myller ger en underbar känsla av avskildhet mitt i stadspulsen. Närliggande Västermalmsgallerian har ett stort utbud av shopping, butiker och mataffärer. Vill man åt grönska finns vackra stadsparker på promenadavstånd så som Sankt Göransparken, Kronobergsparken och Vasaparken på andra sidan vattnet. Oavsett så finns här ordentligt med förbindelser både med Stadshagens tunnelbanestation och Fridhemsplans tunnelbanestation och busstorg.