Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Fridhemsgatan 70, 2 tr
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 53 kvm
enligt uppmätning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 060 kr/mån inkl värme, vatten, tv och bredband [Andelstal] => 2,7643 % [Lägenhetsnummer] => 7/1202 )

Fridhemsgatan 70

LJUST OCH MYSIGT SEKELSKIFTE MED HÖGT I TAK OCH VACKRA ORIGINALDETALJER

TEXT: MURÉN FOTO: LIFFNER STYLING: COPPARSTAD

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Fridhemsgatan 70, 2 tr
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
53 kvm
enligt uppmätning
Avgift
3 060 kr/mån inkl värme, vatten, tv och bredband
Andelstal
2,7643 %
Lägenhetsnummer
7/1202

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
3 900 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Baseras på schablon

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Rörstrandsgatan
Med frukostfavoriterna Lillebrors bageri och Mellqvist kaffebar.
AG
Stockholms bästa kött.
Frehällsklipporna
Mysig picknickdestination.
Karlbergs slott
Sola i parken.
BOTECO DA SILVANIA
Käka en brakmåltid på den mysigaste kvarterskrogen – så nära Brasilien du kommer utan att åka dit – och avsluta med en glass på grannstället Jens&Viktor.

Arkitekturen

Arkitekt: Knut Öhrström 1904

Kvarteret Kättingen bebyggdes till stora delar i början av 1900-talet. Huset på tomten Kättingen 28 uppfördes just under denna tid, 1904–1905. Det ritades av arkitekt Knut Öhrström. Huset ligger som näst sista hus på Fridhemsgatans högra sida, där gatan slutar i en vändplats. Fastigheten består av ett gathus och ett gårdshus med två gårdar. Bf Kettingen No 3 bildades 1920 och kan i år alltså fira ett fint jubileum. I föreningen finns 37 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Entré och trapphus är tidsenligt målade och har svart- och vitrutiga stengolv. På gården mellan husen finns utemöbler och ett ambitiöst utomhuskök med kol- och gasgrillar och diskho med vatten. Gården bakom gårdshuset är också tillgänglig för de boende med också gemensam med andra föreningar i storkvarteret och är en lummig oas med parkbänkar.

FÖRENINGEN

BF Kettingen No 3 u.p.a

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kättingen 28 och är en bostadsförening. Föreningen bildades alltså långt innan lagen om bostadsrättsföreningar tillkom. Skillnaden mellan typerna av föreningar är att bostadsrättsföreningar lyder under den nuvarande bostadsrättslagen från 1991, innehållande regler om medlemmarnas rättigheter och skyldigheter medans en bostadsförening inte omfattas av bostadsrättslagen, utan lyder i stället under den mycket mer generella lagen om ekonomiska föreningar. Rättigheter och skyldigheter mellan föreningen och medlemmarna regleras till största delen i föreningens stadgar.

Föreningen består av 37 lägenheter, varav alla är upplåtna med andelsrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta förening. Huset ritades 1904 av arkitekt Knut Öhrström.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1920.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till 7,086 milj kr, vilket ger en belåningsgrad på låga 3493 kr/kvm.

Styrelsen följer föreningens ekonomi kvartalsvis, nästa gång på styrelsemötet i april. Om de behöver revidera budgeten och höja avgifterna så kommer det bli en fråga som tas upp på årsmötet som planeras till den 8 juni.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, uppehållsrum, cykelförvaring och 2 uteplatser.

Renoveringar

Se renoveringshistorik under "Dokument".

Föreningen tillämpar partiellt stambyte, d.v.s. att de boende får byta sin del av stammen när de renoverar badrummet. De har inga planer på att göra ett stambyte i nuläget.

Bredband och tv

Bredband: Bahnhof 1000/1000 Mbit/s, ingår i medlemsavgiften. Tv levereras via Comhem.

Ägande

Juridisk person godkänns ej som medlem. Föreningen godkänner delat ägande, men vill att den boende äger minst 10%

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På den övre delen av Fridhemsgatan bor du i lugnt och trivsamt vid en återvändsgata, som övergår till en trappa som leder ner till Sankt Eriksterassen och Kungsholms strand. I kvarteret finns pärlor som bageriet och caféet Le Petit Boudins och den trevliga butikskombinationen Vintagefabriken och Swedish Nature Collaborations. Här har du nära till både vatten och grönområden vid till exempel Karlbergssjön och Karlbergs slott. På samma nära avstånd når man stadspulsen vid Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med många mataffärer, större butikskedjor, restauranger och caféer. Dessutom tunnelbana, många busslinjer och bilpooler. Att promenera eller springa runt Kungsholmens alla fina strandvägar är alltid lika trevligt, och du går också snabbt över Sankt Eriksbron till Vasastan.