Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Fridhemsgatan 64A
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 60,5 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 915 kr/mån inkl värme, vatten, bredband [Andelstal] => 2,54479 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 0023/1103 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 336 015 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att få fram, så har beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Källarförråd om ca 4 kvm enligt säljarens uppgifter. )

Fridhemsgatan 64A

SEKELSKIFTESTVÅA MED RUM I FIL OCH BALKONG MOT MYSIG INNERGÅRD

FOTO: SYLWAN TEXT BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Fridhemsgatan 64A
Område
Kungsholmen
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
60,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 915 kr/mån inkl värme, vatten, bredband
Andelstal
2,54479 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
0023/1103
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
336 015 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att få fram, så har beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Källarförråd om ca 4 kvm enligt säljarens uppgifter.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 760 kr/år
Total driftskostnad
5 160 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bar Abrovinsch
Les Petits Boudins
AG, Restaurang
Fryst Glassbar
Mariedals Trädgårdscafé

Arkitekturen

Arkitekt: JOHAN ARVID VALLIN 1903

Tomten i kvarteret Kättingen köptes kring sekelskiftet 1900 av Aktiebolaget Flemingsberg som i mars 1903 fick bygglov för att uppföra ett gathus och ett gårdshus, efter ritningar av arkitekt Johan Arvid Vallin. C G Nyman och C Bergqvist var byggmästare för projektet. År 1905 stod husen inflyttningsredo, två fina jugendbyggnader med tillhörande arkitektoniska ideal för tiden. Föreningen höll sitt konstituerande sammanträde den 20 juli 1920, då fem blivande medlemmar mötte upp. Man fastställde stadgar, valde styrelse och gav denna i uppdrag att förhandla om köp av fastigheten med dåvarande nummer 32 på Fridhemsgatan. Fastigheten var vid övertagandet utrustad med elektriskt ljus, och år 1927 installerades toalett i samtliga lägenheter och lokaler.

FÖRENINGEN

Brf Kättingen 25

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Kättingen 25. Föreningen består av 42 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1903 av arkitekt Johan Wallin.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 1920

Mark

Föreningen äger marken

Renoveringar i urval

1990-91- Renovering av tak, fasader, fönster, hissar och byte av elstigar samt inredning av vindar till bostadslägenheter

1999- Målning och renovering av fönster

2001-Byte av stammar och vattenledningar

2006- Ombyggnad av lokaler till 2 bostadslägenheter

2010-Byte av hiss i gårdshuset, renovering av tvättstuga och byte av ena tvättmaskinen, justering av värmesystemet för minskade driftskostnader

2012-2013: Ventilationssystem renoverats

2012- Värmekablar har installerats i stuprör och stuprännor

2012- Stamspolning utförd

2013-Godkänd OVK

2015- Trapphusrenovering utförd

2016- Nytt torkskåp i tvättstugan och branddörrar till källaren.

2017-Nya innerdörrar i gatuhissen

2018- Renovering av fönsterbågar samt renovering av fasaden gårdshuset ena delen.

2018- Energiglas installerade

2018-Energideklaration utförd

2020-Ny puts på gathusfasad

2022- Omläggning av taken och takterrasser

Kommande renoveringar

Renovering av tätskikt, fasadrenovering mittengård.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2022 till 18,8 mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 8500 kr/kvm.

Avgifter

Månadsavgiften höjs med 10% fr.o.m. sep 2023. Den nya avgiften blir då 4401 kr.

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med torkrum, gemensam innergård med grillmöjlighet och utemöbler, hobbyrum för mindre snickeriarbeten, cykelparkering på innergård. Sophanteringsrum på innergården.

Andrahandsuthyrning

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband

Bredband via Bahnhof ingår i avgiften.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022 samt avstämt med styrelsen i samband med annonspublicering. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.kattingen.se/

OMRÅDET

På Fridhemsgatan 64 bor du på en lugn återvändsgata nära vattnet, men samtidigt på gångavstånd till både Sankt Eriksplan och Fridhemsplan med sina ypperliga kommunikationer runt om hela Stockholm (buss/t-bana/flygbuss). Det finns också ett härligt utbud av restauranger och barer i området, såsom restaurang AG och bar Abrovinsch, liksom de godaste hembakade bullarna på Le petit Boundin i hörnet av gatan. Likaså finns flera matvarubutiker, kötthandel, blomsterbutiker, bibliotek och järnhandel. Karlbergskanalen väntar för morgonpromenader och löpturer, och leder dig hela vägen bort till Karlbergs slott på andra sidan vattnet.