Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Utkiksbacken 23
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 78 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 803 kr/mån Inkl Värme, vatten och balkongavgift. [Andelstal] => 18,03 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => )

Utkiksbacken 23

FANTASTISK FUNKIS MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS – MÖJLIG FYRA

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Utkiksbacken 23
Område
Gröndal
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
78 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 803 kr/mån Inkl Värme, vatten och balkongavgift.
Andelstal
18,03 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

NÄRA TILL BAD
Den närmaste nås via en trappa och vi går ofta med bara handduk och badkläder för ett kvälls- eller morgondopp. För barn ligger sjön Trekanten nära.
BLOMMENSBERGSBACKEN
Före detta slalombacke som är fantastisk för pulka.
ALLA LEKPLATSER OCH GRÖNOMRÅDEN
Ca 3 km strandpromenad vid Mälaren och en massa ställen att stanna på vid t ex Ekensberg, Vinterviken och Trekanten.
OMRÅDETS RESTAURANGER OCH CAFÉER
Till exempel jättebra deli i centrum, indier nära på Sjöbjörnsvägen och i hamnen finns Café Cul du Sac om sommaren, där man kan bada och hyra bastu.
UTSIKTEN
Från toppen av Ormberget.

Arkitekturen

Arkitekt: Archibald Frid - 1948

Huset på Utkiksbacken 23 har fastighetsbeteckningen Blocket 22, ritades av arkitekt Archibald Frid och stod färdigt 1948. Det uppfördes av byggmästare Åke Åkesson och innehöll från början hyreslägenheter med butikslokal i bottenplanet. Huset har tre våningar med en gul putsad fasad. Porten av trä och glas är ursprunglig och det är troligtvis också balkongerna som vetter mot husets baksida. Garageportarna på framsidan av huset tillkom på 1960-talet då butikslokalen byggdes om till garage. Brf Blocket 22 köpte huset 1978 och firade för två år sedan 40-årsjubileum med ett kalas i trädgården. I byggnaden finns 6 lägenheter som är mellan 62 och 78 kvm stora, dessutom tvättstuga, torkrum, cykelförråd, snickarrum, miljösoprum och förråd. Föreningen har en stor gemensam och kuperad trädgård med uppvuxna träd och villakänsla. Här kan den odlingsintresserade odla i pallkragar. Gården har staket runtom, vilket är perfekt om man har barn, och här finns också gungor. Grannsämjan är fin i en perfekt blandning mellan prata i trappan och hålla sig på sin kant. Man delar på sysslor som trädgårdsskötsel och trappstädning.

FÖRENINGEN

Brf Blocket 22

Allmänt:

Föreningen är mindre med sex stycken bostäder fördelade på 3 st 78 kvm samt 3 st 62 kvm. Här råder en trevlig, familjär stämning och det är sällan en bostad blir ledig i huset. Redan 1978 köptes huset loss och har sedan dess ägts och vårdats av de boende. Fastigheten är försäkrad via trygg hansa.

Renoveringar:

Runt 1990 genomfördes en fasadrenovering och sedan slutet av 1990 talet har många renoveringar genomförts. Vatten och avloppsstammar har bytts och likaså elstammarna. Badrummen har renoverats, nya säkerhetsklassade dörrar har installerats och fönstren har bytts mot energiglas. Tvättstugan har förnyats (nya maskiner 2014) och 2007 installerades bergvärme vilket sänkt utgifterna markant. 2011 lades taket om.

Ekonomi:

Föreningens ekonomi är mycket god och de långfristiga skulderna är strax över 2 miljoner kronor för hela fastigheten.

Tomträtt:

Marken ägs av föreningen och man riskerar således inte höjda tomträttsavgälder.

OMRÅDET

Utkiksbacken bjuder på kuperade kvarter med vackra hus, mäktiga vyer och möjligheten att börja varje dag med ett dopp. Området är dessutom det enda bevarade sammanhängande hyresvillaområdet i Stockholms närhet (Huvudsta och Hagalund är två andra kända sådana områden men som idag inte finns kvar i sitt hela ursprung). Gröndals trevliga kvarter ger dig ingredienser som klippor, vågskvalp, punschverandor, funkisarkitektur, småstadskänsla och storstadsvyer. Här är det lätt att trivas. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det klassiska konditoriet Lundbergs. På promenadavstånd ligger Vintervikens trädgårdar med restaurang och café av högsta klass, liksom Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, tunnelbana och många busslinjer. Via Liljeholmsbron når du Hornstull och Södermalm till fots på cirka kvarten.