Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gröndalsvägen 80B
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 43 + 10 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 835 kr/mån Inkl Värme, Vatten, Kabel-tv [Andelstal] => 8,399 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 33/1101 )

Gröndalsvägen 80B

SEKELSKIFTESTVÅA I VINDSETAGE MED GENOMTÄNKTA RUM OCH HIMMELSKA UTBLICKAR

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gröndalsvägen 80B
Område
Gröndal
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
43 + 10 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 835 kr/mån Inkl Värme, Vatten, Kabel-tv
Andelstal
8,399 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
33/1101

Driftskostnader

Uppvärmning
2 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
3 500 kr/år
Drift räknat på
2 personer

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vintervikens dynamitfabrik
Trädgårdskaféet
Båten till stan från Ekensberg
Bryggångarna runt Gröndal
Badplatserna i Mörtviken

Arkitekturen

Arkitekt: 1916 Östhlin och Stark

Arkitektur

Det fina huset på Gröndalsvägen 80, Vimpeln 22, uppfördes 1906 på uppdrag av Brännkyrkas Templares Byggnadsförening u p a. Inga ritningar finns bevarade från uruppförandet, utan de första ritningar som kan beskådas idag är från 1916 då Frälsningsarmén tog över byggnaden och byggde om den, bland annat med centralvärme. Större delen av huset upptogs av en stor samlingssal och var entresolerad med en läktare längst bak och ett podium längst fram. 1933 skedde nästa större ombyggnad och då delades samlingssalen upp till att innehålla fler boendeytor. På 2000-talet omdisponerades huset till ett flerfamiljshus genom en genomgripande ombyggnad. Man uppförde även ett litet gårdshus med två små lägenheter. Exteriören behölls till stora delar, men ett nytt trapphus tillfördes liksom en längsgående veranda med vinterträdgård under. Vimpeln 22 är ett av de äldre husen i området och idag ett spännande och unikt bostadshus. Brf Vimpeln 22 är en liten förening med 11 lägenheter fördelade på fyra olika entréer. De boende har en gemensam gård med uteplats och grill.

FÖRENINGEN

Brf Vimpeln 22

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Vimpeln 22 innehar fastigheten Vimpeln 22. Huset har byggnads år 1890 och är belägna i Gröndal. Föreningen upplåter 11 st lägenheter och bildades 2005.

Mark

Föreningen äger marken där fastigheten står.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköt av Anders Wiberg och den tekniska av föreningen.

Underhåll

OVK gjord 2018, Energideklaration upprätta 2019, Radonmätning 2020, Besiktning av tak och balkonger 2020.

Kommande renoveringar:

Föreningen haft en vattenskada (intrång från utsidan på översidan av huset ) som nu är under åtgärd. Föreningen har man ansamlad vinst på 218 tkr och en yttre reparationsfond på 418 tkr. Vattenskadan beräknas kosta ca 200 tkr så föreningen har god marginal för att klara detta. Nästa år planerar man att göra en del reparationer av plåten på taket men detta kommer att ligga inom det normala årsunderhållet.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 5Mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 10,388 kr.

Avgifter

Inga beslutade eller planerade avgiftshöjningar. Enligt lag kan föreningen ta ut 2,5 % av motsvarande prisbasbelopp i överlåtelseavgift, som betalas av köparen i enlighet med stadgarna. Pantsättnings avgift om motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp betalas normalt av pantsättaren.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Styrelsen tar en administrativ avgift vid uthyrningar (1% av prisbasbelopp).

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande och vill se en minsta ägarandel om 10 %.

Försäkring

Föreningen har fullvärdesförsäkring, i vilken sedan 2010, ingår kollektiv försäkring för bostadsrätts tillägg. Respektive bostadsrättsinnehavare behöver alltså inte teckna en sådan försäkring själv. Sedan 2014 är föreningens byggnader försäkrade i Allians AB, ett försäkringsbolag som är gemensamt upphandlat av Bostadsrätterna.

Gemensamma utrymmen:

Ute plats med grill.

Parkering

Föreningen har 6 parkeringsplatser som kostar 385kr/mån.

Förråd:

Källarförråd finns i källaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det anrika konditoriet Lundbergs där du kan köpa frukostbröd och klassiska bakverk. Området ger dig många vackra strandpromenader, löpvägar och bad- och picknickplatser. Förutom Vinterviken och Mälaren ligger även sjön Trekanten nära. Från Ekensberg kan du åka med SL:s båtlinje 89 in till city, annars finns bussar och tvärbana som tar dig till Liljeholmen och tunnelbanan.