Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torphagsvägen 10
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 0 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 465 kr/mån Inkl. värme och vatten. Utöver fast månadsavgift tillkommer obligatorisk avgift för bredband om 125 kr (fiber 200/200 Mbit/s)
  [Andelstal] => 5,0237 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 00002/1002
  [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 285 330 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
  [Förråd] => Tillhörande lägenhet har ett förråd i källaren på ca 2 kvm. Det finns även extra förråd som hyrs ut till medlemmar efter intern kö.
)

Torphagsvägen 10

SOCIAL OCH FIN FUNKISTVÅA MED NATUREN SOM GRANNE

TEXT: MURÈN STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torphagsvägen 10
Område
Ekhagen
Våning
0 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
Avgift
3 465 kr/mån Inkl. värme och vatten. Utöver fast månadsavgift tillkommer obligatorisk avgift för bredband om 125 kr (fiber 200/200 Mbit/s)
Andelstal
5,0237 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00002/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
285 330 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Tillhörande lägenhet har ett förråd i källaren på ca 2 kvm. Det finns även extra förråd som hyrs ut till medlemmar efter intern kö.

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Total driftskostnad
8 900 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Kostnaden under övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tallskogen på Lappkärrsberget
Fin utsikt över Lilla Värtan med Stocksund, Lidingö och Tranholmen.
Pizza Garage
En liten källarrestaurang som gör en maträtt på onsdagar, fantastisk pizza på fredagar och nybakat till lördagsmorgnar.
Norra Djurgården
Fina promenadstråk längs vattnet.
Båtliv
Här bor man med närhet till både motorbåtsklubbar och segelbåtsklubbar. De senare dessutom utan jättefarlig kö.
Bergianska Trädgården
Med mysigt café i Gamla Orangeriet. Naturhistoriska är också en trevlig granne.

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1935

Huset på Torphagsvägen 10, Djurgårdseken 6, ritades av arkitekt Björn Hedvall som också planlade hela Ekhagen. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Djurgårdseken 6 är ett bostadshus i tre våningar samt bottenvåning. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör och pryds av balkonger med smidesräcken. Husets entré finns i en bred indragen portal och en port av teak leder in i ett välbevarat funkistrapphus med kolmårdsmarmor på golv och lister och målningar i taket.

FÖRENINGEN

Brf Djurgårdseken 6

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Djurgårdseken 6 äger fastigheten på adressen Torphagsvägen 10 i Stockholms kommun. Föreningen består av 14 lägenheter med bostadsrätt (1055 kvm) och är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1935.

År föreningen övertog fastigheten

Brf Djurgårdseken 6 bildades 2013 och övertog fastigheten Djurgårdseken 6 år 2015.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB. Föreningen har avtal med BK fastighetsservice gällande fastighetsskötsel.

Parkering

Föreningen har fyra parkeringsplatser utomhus, dessa hyrs ut till medlemmar efter intern kö (f n kö).

Renovering

2022 Relining. 2013 Installation bergvärme. 2011 Stambyte.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att renovera balkongerna inom en snar framtid.

Ekonomi

Skulderna av långfristig karaktär uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 6 368 820 kr, vilket ger ca 6 037 kr/kvm boyta. Under Q1 2024 höjs avgiften med 35%. Enligt plan ska den sedan under Q2 (och framåt) sänkas igen och ligga på en nivå som motsvarar en höjning på 16-18% av nuvarande månadsavgift. Beslut om den sista korrigeringen av avgiften ska formellt tas under styrelsemöte i december.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% samt en pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp.

Gemensamma utrymmen

På bakgården finns utemöbler och grill att nyttja. Gemensam tvättstuga finns i husets bottenvåning, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även barnvagnsrum, cykelförråd.

Bredband och TV

Fiber via Stockholms Stadsnät med en hastighet av 200/200 Mbit/s, medlem tecknar eget avtal, en obligatorisk avgift om 125kr/månad tillkommer.

Juridisk person och delat ägande

Juridiska personer accepteras inte, däremot godkänner föreningen delat ägande.

Städning

Föreningen hjälps åt med städning av trapphus, källargång, tvättstuga, gräsklippning och snöskottning. Detta görs löpande under året efter en lägenhetslista/schema.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar och årsredovisningen 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark – och är grönt och lummigt. På någon minut når du Brunnsviken, Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska riksmuseet, Bergianska trädgården och Brunnsviken för att nämna några. Smidiga kommunikationer med buss 50 som går till Odenplan, centralen och Kungsholmen. Dessutom nära till Roslagsbanan och tunnelbanan samt promenadavstånd till Stockholms universitet.