Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hästholmsvägen 10
  [Område] => Danvikstull/Danviksklippan
  [Våning] => -1 av 10, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 20 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 030 kr/mån Värme, v/a, basutbud med tv-kanaler från Tele2 ingår i avgiften. [Andelstal] => 0,8271 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 8 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 18 792 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett mindre källarförråd, ett mindre matförråd samt en låsbar garderob i trapphuset. )

Hästholmsvägen 10

Mysigt compact living mitt emellan stad och skärgård

STYLING: LINGSELL FOTO: OZOLLAPA TEXT: EMIL BERGGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hästholmsvägen 10
Område
Danvikstull/Danviksklippan
Våning
-1 av 10, hiss finns
Rum
1 rum
Area
20 kvm
Föreningens information
Avgift
1 030 kr/mån Värme, v/a, basutbud med tv-kanaler från Tele2 ingår i avgiften.
Andelstal
0,8271 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
8
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
18 792 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett mindre källarförråd, ett mindre matförråd samt en låsbar garderob i trapphuset.

Driftskostnader

El
1 100 kr/år
Försäkring
1 900 kr/år
Total driftskostnad
3 000 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Boule & Berså
Boulebana som sträcker sig längs kanalen i Saltsjöqvarn. Här kan du spela boule, äta god mat, dricka spännande öl eller köpa en svalkande glass i kiosken.
Magnus Johansson Bageri & Konditori
En morgonpromenad längs vattnet hit för lite nybakt frukostbröd är som balsam för själen.
Nya Carnegiebryggeriet
Otrolig öl, god mat och härlig atmosfär.
Stora Blecktornsparken & restaurangen Bleck
En underbar park där du även kan hälsa på getter, får, marsvin, grisar och kaniner på vägen mot den otroliga restaurangen Bleck.
Anders Franzéns park
Där finns en otrolig lekplats som ser ut som en liten by med trähus och båtar, som varit väldigt populär när syskonbarnen varit på besök.

Arkitekturen

Arkitekt: BACKSTRÖM OCH REINIUS 1943

Under 1943 och 1944 pågick arbetet med de nio punkthusen på Danviksklippan. Sommaren 1945 stod de klara. Arkitekter för husen var Sven Backström och Leif Reinius som samarbetade med konstnären Helge Franzén när det gällde färgsättningen. Trädgårdsarkitekt var Walter Bauer. Husen är i åtta till tio våningar och var de första av sitt slag att uppföras i Sverige. De är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, det vill säga särskilt värdefulla i historiskt, kulturhistoriskt, miljömässigt och konstnärligt hänseende. Brf Klippan 10, som bildades 1985, är en familjär, stabil och ekonomiskt trygg förening med aktiv styrelse och trevlig stämning grannar emellan. Man tar väl hand om sin trädgård som är en lummig oas med fruktträd, bärbuskar, örtodlingar och utemöbler. Förutom en härlig utemiljö har föreningen även faciliteter såsom tvättstuga, cykelrum, samlingslokal med pingisbord och en nyligen färdigställd övernattningslägenhet med dubbelsäng, matplats och toalett. I samma hus som lägenheten finns en solig takterrass med möbler, gasolgrill och vacker utsikt.

FÖRENINGEN

Brf Klippan 10

Föreningen

Brf Klippan 10 (org. 716419-2606) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Hovingsgberg 2 år 1985. Föreningen består av ett gathus beläget på Hästholmsvägen 10 och omfattar 45 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler samt garage med 13 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Huset som Brf Klippan äger och förvaltar är ett av nio punkthus på Danviksklippan. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till ca 3,1Mkr och det finns ca 830Tkr i kassan & bank enligt årsredovisningen 2022. Årliga intäkter uppgår till drygt 1,380Mkr och föreningens skuld per kvadrat är på låga 1,047kr. Avgiften betalas månadsvis i förskott och det finns inga beslutade avgiftsförändringar enligt föreningens hemsida.

Urval av renoveringar

1999 Hissrenovering. 2007 Tvättstugan renoverades. 2004 Stambyte. 2008 Taket målades. 2009 Gården renoverades. 2013 Fönster och balkongdörrar byttes 2016 Ventilation justerad och fläkt utbytt samt avloppsstammar spolades. 2017 Byte av tak, renovering av balkongplattor och balkongräcken samt renovering av trapphuset. 2019 Nylagd gräsmatta. 2021 Stamspolning och rengöring av värmesystem. 2022 Service av fönster.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum, föreningslokal med pingisbord och en takterass med gasolgrill, något som är lite speciellt i denna förening är att det finns en trädgårdsgrupp som sköter om trädgården runt huset. På sommaren ställs det fram två sittgrupper till alla boendes förfogande. Trädgården har även flera fruktträd, bärbuskar och örter som även de är till alla boendes förfogande.

Parkering/ garage

I föreningen finns 10st garageplatser samt 3 st mc platser. Intern kö.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger / år.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Hemsida

www.brfklippan10.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo på Danviksklippan är som att bo i en egen liten by mitt i storstadspulsen. Här hejar man på grannarna som man snabbt börjar känna igen och kvällshandlar i den lilla matbutiken strax utanför huset. Att lägga ut en picknickfilt i den vackra parken mitt på berget är underbart, och soliga dagar kan man knata ner till badbryggorna precis nedanför. Därtill går det snabbt att strosa ner till någon mysig krog vid Hammarby Sjöstad eller över till pulsen runt Vitabergsparken på Södermalm. På promenad- och cykelavstånd har man även de vackra naturområdena i Nacka. Kommunikationerna är utmärkta och med 55:ans buss, som avgår en gång i halvtimmen tar man sig till Slussen på tio minuter. Från hållplatsen Henriksdal, lite längre bort, är det täta avgångar både in till Slussen – endast sex minuter – och ut till Nacka. Från Saltsjöqvarns kaj, ett stenkast från lägenheten, avgår färjor med första stopp vid Gröna Lund och nästa vid Nybrokajen. Efter ett smidigt byte vid Nacka Strand tar Waxholmsbåtarna dig ut till Stockholms Skärgård. Från Henriksdalshamnen kan man åka gratis mellan Hammarby Sjöstads olika hamnar.