Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hästholmsvägen 10
  [Område] => Danvikstull/Danviksklippan
  [Våning] => -1 av 8, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 20 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 952 kr/mån
  [Andelstal] => 
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 
)

Hästholmsvägen 10

MYSIG MINILYA I DE LÄCKRA PUNKTHUSEN PÅ DANVIKSKLIPPAN

TEXT: LUNDGREN FOTO: PEDERSEN STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hästholmsvägen 10
Område
Danvikstull/Danviksklippan
Våning
-1 av 8, hiss finns
Rum
1 rum
Area
20 kvm
Avgift
952 kr/mån
Andel av årsavgift
Uppgift saknas

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Backström och Reinius - 1943

Under 1930-talet dominerade funktionalismens strama, slätputsade fasader men när 1940-talet bröt in och kriget rasade började man märka en viss förändring mot en varmare arkitektur. Denna nya strömning inom arkitekturen benämns ibland nyrealism och innebär bl.a. att detaljer som varit otänkbara 10 år tidigare, som takfotslister och fönsterspröjs, så smått började komma åter. Dessutom blev den grova spritputsen populär och den användes ofta tillsammans med slätputsade vita fönsteromfattningar. Decenniets arkitekter blickade nämligen till viss del tillbaka, till skillnad från funktionalismens pionjärer.

Hovingsberg 2 är ett mycket fint punkthus som omges av en lummig grönska. Fasaden är grovt putsad i en en röd nyans och det rör sig sannolikt om en form av spritputs. Portalen är utförd i räfflad sten och porten är indragen från fasadlivet. Den är av trä med stora glasytor och omges av stora, glasade sidopartier. Till höger om entrén hittar vi den f.d. färgaffärens skyltfönster och entré som pryds av en kopparbaldakin som är mycket tjusig. Fasaden får sin karaktär av att hörnen är avfasade och att mittpartierna på samtliga fyra sidor är lätt utskjutande. Fönstren är i huvudsak enluftsfönster av varierande storlek och dessa kombineras i vardagsrummen med en balkongdörr. Balkongerna består av ett ramverk av svart smide med fronter av opakt glas.

FÖRENINGEN

Brf Klippan 10

Föreningen

Brf Klippan 10 (org. 716419-2606) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Hovingsgberg 2 år 1985. Föreningen består av ett gathus beläget på Hästholmsvägen 10 och omfattar 45 lägenheter med bostadsrätt, 2 lokaler samt garage med 13 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Huset som Brf Klippan äger och förvaltar är ett av nio punkthus på Danviksklippan. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till ca 3,1Mkr och det finns ca 830Tkr i kassan & bank enligt årsredovisningen 2022. Årliga intäkter uppgår till drygt 1,380Mkr och föreningens skuld per kvadrat är på låga 1,047kr. Avgiften betalas månadsvis i förskott och det finns inga beslutade avgiftsförändringar enligt föreningens hemsida.

Urval av renoveringar

1999 Hissrenovering. 2007 Tvättstugan renoverades. 2004 Stambyte. 2008 Taket målades. 2009 Gården renoverades. 2013 Fönster och balkongdörrar byttes 2016 Ventilation justerad och fläkt utbytt samt avloppsstammar spolades. 2017 Byte av tak, renovering av balkongplattor och balkongräcken samt renovering av trapphuset. 2019 Nylagd gräsmatta. 2021 Stamspolning och rengöring av värmesystem. 2022 Service av fönster.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum, föreningslokal med pingisbord och en takterass med gasolgrill, något som är lite speciellt i denna förening är att det finns en trädgårdsgrupp som sköter om trädgården runt huset. På sommaren ställs det fram två sittgrupper till alla boendes förfogande. Trädgården har även flera fruktträd, bärbuskar och örter som även de är till alla boendes förfogande.

Parkering/ garage

I föreningen finns 10st garageplatser samt 3 st mc platser. Intern kö.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger / år.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Hemsida

www.brfklippan10.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Vattennära läge där både Södermalm, Hammarby sjöstad samt Nacka nås med en kort promenad. Med buss eller Saltsjöbanan kommer du till Slussen och åt andra hållet når du hav och härliga bad på Värmdö. Med båt tar man sig enkelt och snabbt till både Nybroviken, Djurgården, Lidingö, Hammarby Sjöstad, Skeppsholmen samt Nacka Strand. Någon minut från bostaden finns både livsmedelsbutik samt pizzeria. Precis vid Danvikskanalen finns även en mysig liten sandstrand med dusch och grönområde.