Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Stjärnfallsvägen 27
  [Område] => 
  [Våning] => 
  [Rum] => 7 rum
  [Area] => 135 + 42 kvm
taxeringsinformation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 794 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Stjärnfallsvägen 27

I SPÅNGAS MYSIGA KVARTER – FAMILJÄRT SEKELSKIFTE MED SÖDERVÄND TRÄDGÅRD OCH ELDSTÄDER

FOTO: BORGELIN STYLING: GÄRDE TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Stjärnfallsvägen 27
Rum
7 rum
Area
135 + 42 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
794 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1905
Uppvärmning
Vattenburen värme via bergvärmepump + eldstäder
Energideklaration
Utförd 2023-05-22
Energiklass
D
Energiförbrukning
59 kWh/kvm per år
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
1-glas, 2-glas kopplade och isolerglas vid utbyggn
Tak
Tegelpannor
Grundläggning
Källare och torpargrund
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet
Ragnar 21

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
36 372 kr/år
VA
4 748 kr/år
Renhållning
2 508 kr/år
Försäkring
3 263 kr/år
Total driftskostnad
46 891 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 287 kr
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Uppvärmning inkluderar hushållsel
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
6 017 000 kr - Småhusbyggnad 2 558 000 kr, Småhusmark 3 459 000 kr
Summa pantbrev
1 889 980 kr
Tomtareal
794 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Planbestämmelser
Tomtindelning (1980-10-28) Stadsplan (1963-06-20)

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Smågatorna runt omkring för promenader
Spånga konditori
med prisbelönt bagare
Kanaanbadet
med trädgårdscafé
The Caledonian
trevlig pub vid Spånga torg
Grimstaskogen
för promenader och Kvarnviken med båtarna.

Arkitekturen

Arkitekt: Okänd 1905

För att locka stadens invånare och skapa en utflyttande ström till landet planerades nya bostäder på lagom avstånd från Stockholm. Resultatet skulle utgöra en förening av stadens och landets fördelar. Ett hem och en vardag med god luft och sol, en naturnära tillvaro och billigare bostadskostnader, och likaså bildningstillfälle och tillgång till umgänge och förströelser. Solhems bebyggelse i Spånga var ett försök till just detta. Med kommunikationerna från stan till Spånga station, fann man på smidigt avstånd ett vackert landskap med skogsklädda höjder och odlade sträckor. På en av vägarna reste sig en charmig väderkvarn, och på en annan avtecknade sig ett högt utkikstorn. Området kring Solhem bebyggdes under ett år med hundratals lantliga hus som erbjöd en trivsam vy över kullarnas präktiga vägar och slingriga stigar. Det bolag, ”Hem på landet”, som förmedlade uppförandet av dessa hem, följde stugmotivens gammelsvenska stil, och gjorde en omsorgsfull plan över kulörer och byggnationer för att husen skulle harmoniera med varandra och smälta in på platsen. Om man önskade ett hus i Solhem infann man sig på inspektionen på huvudgården där man lade 100 kr i handpenning och därefter, med egna medel, fick ombesörja grundläggningen. Efter detta kom man och ansökte om ett byggnadslån på ca tre, fyra tusen kronor. Återbetalningen sköttes årligen och motsvarade summan som ett rum utan kök kostade i staden.

Huset på Stjärnfallsvägen 27 uppfördes omkring år 1905 och dess allra första ägare var Skräddare K. Sundkvist. Idag består huset av två plan med tillhörande källare och vind. Fasaden har en liggande panel som målats röd, och fönstren har målats i en vit nyans och omges av vita foder. Taket med brutet takfall pryds av tegelpannor. Villan får sin karaktär av småspröjsade fönster, utbyggnader och prång såsom takkupor och veranda. Huset har utsikt i alla väderstreck och är omgiven av en grönskande tomt.

Trädgård

Trädgården och den lilla verandan ligger båda i söderläge och bjuder på skön sol hela dagen, året om. Kvarterets mycket lummiga omgivningar skapar en insynsskyddad och privat tomt med härliga ytor för exempelvis flertalet uteplatser, odling i pallkragar och lek. Äpplen från träden smakar extra bra om sensommaren, och barnen kan plocka gott från alla bärbuskar. Tomten har också parkeringsplats med rum för 1-2 bilar.

Fastighetskarta

OMRÅDET

De vackra villorna med lummiga trädgårdar skapar en alldeles särskild atmosfär på dessa smågator. Området upplevs avskilt och familjärt, samtidigt med närhet till skola, förskolor, service och kommunikationer. Soltunets lekpark ligger mycket nära och i anslutning finns Spånga gymnasiums djurhus med får, grisar, påfåglar etc. På Spånga torg ligger en Coop och en Ica (även Lidl finns i närheten), Spånga konditori samt flera specialaffärer som kött- respektive fiskbutik, te- och garnaffär. Vårdcentralen ligger nedanför backen och apotek finns vid torget. Där ligger också biblioteket. På lite längre gångavstånd eller några minuter med buss eller bil hittas Vällingby centrum med ett stort utbud av affärer samt biograf. Det tar ca en kvart med cykeln att komma till Mälaren och Grimstareservatet där man kan bada och ta skogspromenader. Vid Spånga Torg ligger pendeltåget och knutpunkt för bussar till Brommaplan, Vällingby, Hässelby, Alvik, Sollentuna (via Tensta, Rinkeby, Kista, Husby), och Danderyds sjukhus.