Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Carl Thunbergs väg 3
  [Område] => Solna - Haga Norra
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 59 kvm
faktisk uppmätning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 063 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband (1/1 Gbit) [Andelstal] => 0,98657 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 2411/1201 )

Carl Thunbergs väg 3

LJUS OCH TRIVSAM FUNKISTVÅA I LUGNT OCH CENTRALT LÄGE

TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Carl Thunbergs väg 3
Område
Solna - Haga Norra
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
59 kvm
faktisk uppmätning
Avgift
3 063 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband (1/1 Gbit)
Andelstal
0,98657 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
2411/1201

Arkitekturen

Arkitekt: TURE WENNERHOLM 1948-1949

Fastigheten Fåran 6 består av ett u-format lamellhus i tre våningar och två punkthus om fem våningar samt inredd vind. Denna lägenhet ligger i trevåningshuset. Fasaderna är putsade i en ljust gulbeige nyans med utskjutande partier i ockra. Husen uppfördes under åren 1948-1949 och ritades av arkitekt Ture Wennerholm. Wennerholm har ritat åtskilliga byggnader i Stockholm. Till de mest kända hör LM Ericssons fabrik vid Telefonplan och den intilliggande Midsommargården samt Tennisstadion med elegant funkisfasad men ritad redan i slutet av 1920-talet. Brf Brahelund är en trevlig förening med engagerade boende fördelade på 95 lägenheter. Föreningen har en mysig och lummig innergård med träd, häckar och rabatter där blommor avlöser varandra genom säsongerna. Man har lagt mycket tid och arbete på att planera och sköta gården, och även anlitat trädgårdsmästare till detta. På gården finns utemöbler och flera grillar och dessutom har man partytält till utlåning. I huset har föreningen en nybyggd gästlägenhet i källarplan och två stora balkonger på sjätte våningen. Dessutom tre tvättstugor, cykelrum och förråd (extra förråd finns att hyra i källaren, går att ställa sig i kö till). Föreningen har cirka 400-500 kvm outnyttjad råvind som är en dold tillgång liksom ett flertal kvarvarande hyresrätter. Möjlighet finns att hyra varmgarage i grannföreningen för 800 kr/månad..

FÖRENINGEN

Brf Brahelund

Föreningen

Brf Brahelund är en äkta bostadsrättsförening som består av 95 lägenheter varav 5 st är hyresrätter (vilket är ett stort dolt kapital) samt 19 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Fåran 6 i Solna med adresserna Carl Thunbergs väg 1-9, Hagavägen 18 samt Slottsvägen 5-9. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och man äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med en välskött fastighet, tillgångar i form av både lokaler och hyresrätter samt en låg belåningsgrad. Totala storleken på lånen uppgår för närvarande till ca 19 mkr, vilket motsvarar ca 3300 kr/kvm lägenhetsyta. Man gör positiva rörelseresultat och har dessutom bra med pengar i kassan, 3.8 MSEK enligt år 2020. Föreningen planerar att höja avgiften med 4% per den 1/7. Detta för att man tidigare år sänkt avgiften ganska rejält och nu kommer även bredband ingå i avgiften samt inflationsjustering.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5 % av basbeloppet. Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet vid varje pantsättning.

Renoveringar, i urval

2020 Nytt sophanteringssystem, digitala infotavlor, nytt låssytem portar. 2018-19 Byggt om källarlokal till övernattningslägenhet, Ny uthyrningslokal. 2015 Fiberbredband dras in. 2013 Stamrenovering av horisontella stammar under fastigheten. 2012 Trapphus, portar & hissar renoveras. 2010 Byte av alla radiatorer. 2008-2009 Omläggning av tak. 2007 Nya fönster och balkongdörrar. 2004-2005 Rörstambyte i både kök och badrum samt elstambyte (3-fas). För mer detaljerad lista, se föreningens årsredovising.

Planerat underhåll

En översyn av källaren pågår i dagsläget, bla renovering/byte av källarfönster. Föreningen har även påbörjat en process om att omvandla vindsyta till lägenheter.

Gemensamma utrymmen

På gården finns utemöbler och grill och dessutom har man partytält till utlåning. I huset har föreningen en nybyggd gästlägenhet i källarplan och två stora balkonger på sjätte våningen. Dessutom tre tvättstugor, cykelrum och förråd (extra förråd finns att hyra i källaren, går att ställa sig i kö till).

Städning

Trappstädning sköts av städfirma

Garage/Bilplats

Föreningen har tillgång till 28 st parkeringsplatser (kostnad 400 kr/mån), varav 8 st platser med laddstolpe. Till dessa är det för närvarande kö. Separat kö för laddplats/utan laddplats. Möjlighet att hyra plats i varmgarage (kostnad 800kr/mån) finns hos grannföreningen.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd, bekvämt beläget precis utanför ytterdörren. Dessutom har föreningen extra förråd av olika storlekar som kan hyras för ett par hundralappar i månaden.

Bredband och kabel-tv

Kabel-TV basutbud finns att tillgå via Tele2.

Bredband via A3 1000/1000 Mbit ingår i avgiften.

Fiber finns kopplat till lägenheten.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Hemsida

http://brfbrahelund.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt årsredovisning ifrån 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett centralt Solnaläge sju minuters promenad från Solna station med pendeltåg och tvärbana, och tio minuter från Mall of Scandinavia och Friends arena. Till Solna centrum går du på 15 minuter. Flygbussarna stannar vid Haga Norra, åtta minuters promenad bort. Närmaste busshållplats finns två minuter bort, buss till Odenplan tar en kvart. I kombination med det urbana läget bor du här nära många olika grönområden, som Hagaparken, Norra Begravningsplatsen, Hagalunds Koloniträdgårdsförening och villaområde med Olle Olsson Hagalund-museet.