Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ekensbergsvägen 87C
  [Område] => SOLNA
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 80 kvm
Enligt uppmätning, Mätbevis finnes
Enligt föreningens register är lägenheten registrerad som 76 kvm. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 053 kr/mån Inkl. Värme, vatten, Bredband & TV från Telia (tv paket lagom & bredband 250/250), samt bostadsrättstillägg för hemförsäkring. [Andelstal] => 9,9 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1002/1002 )

Ekensbergsvägen 87C

TOPPRENOVERAD GAVELTREA MED HTH-KÖK, LYXIGA MATERIAL OCH EGEN ALTAN MOT TRÄDGÅRD<

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: BORGELIN STYLING: GÄRDE

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ekensbergsvägen 87C
Område
SOLNA
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum
Area
80 kvm
Enligt uppmätning, Mätbevis finnes
Enligt föreningens register är lägenheten registrerad som 76 kvm.
Avgift
3 053 kr/mån Inkl. Värme, vatten, Bredband & TV från Telia (tv paket lagom & bredband 250/250), samt bostadsrättstillägg för hemförsäkring.
Andelstal
9,9 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1002/1002

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
8 500 kr/år
Drift räknat på
5 personer
Kommentar
2 vuxna + 3 barn. Uppgifter enligt säljarens uppgift. Avtal och förbrukning är alltid individuella.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gångavstånd till MoS (shopping)
Råsundas populäraste bageri Du Bon Pain
Café Mezzo på Råsundavägen
Gångavstånd till populära café Volta i Sumpan
Promenad runt Råstasjön

Arkitekturen

Arkitekt: GEORG SCHERMAN 1957

I början av 1900-talet var det bostadsbrist i Stockholm och många bodde trångt och primitivt i små lägenheter. Med anledning därav, anlades en mängd förstäder i Stockholms omedelbara närhet och en av dem var Råsunda. År 1907 köpte Stockholms Nya Spårvägs AB egendomarna Ellenhill och Charlottenburg samt även delar av Alby och Bällsta. Tanken var att anlägga en modern förstad som skulle "förena stadens bekvämligheter med lantlivets behag" och locka till sig trångbodda Stockholmare, som via en nyanlagd spårvägslinje snabbt skulle kunna ta sig mellan hem och arbete. Efter första världskrigets utbrott avstannade dock byggnadsverksamheten i Råsunda, och under 1920-talet beslutades att en ny stadsplan skulle tas fram och den signerades av länsarkitekt Edvin Stenfors. Efter andra världskriget tog byggverksamheten i Råsunda ny fart. Området karaktäriseras av en rik och varierad kulturmiljö med en historia av mångfald och kontraster. Fastigheten på Ekensbergsvägen 87 C uppfördes år 1957 som tjänstebostäder för anställda vid Solna/Sundbybergs brandkår. Huset ritades av arkitekt Georg Scherman. Scherman läste vid Kungliga tekniska högskolan 1921-1925 och Kungliga Konsthögskolan 1927-1929 och drev så småningom egen arkitektfirma i huvudstaden. I Solna står han bakom ett gäng publika byggnader, förutom brandstationen skådas hans signatur på ritningar tillhörande Råsundaskolan år 1953 och Ekensbergsskolan år 1958, samt Råsunda kyrka år 1968. Han arbetade även utomlands på Bahamas och i Florida. Föreningen BRF Bergseken bildades år 2005 och består idag av nio lägenheter och en uthyrningslokal fördelade på fem våningsplan och källare med tvättstuga och förråd.

FÖRENINGEN

Brf Bergseken

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Epigrammet 2. Föreningen består av 10 lägenheter, varav 9 är upplåtna med bostadsrätt och en som används som gästlägenhet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1957 av arkitekt Georg Scherman.

År föreningen bildades

Föreningen bildades år 2005 och förvärvade fastigheten 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts löpande av medlemmar i föreningen. Även så den tekniska, med viss komplettering från kända entreprenadfirmor.

Garage och parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats med laddstolpe (2kr/kWh), för denna betalar man 200 kr/mån. Nyttjar man ej parkeringen så betalar man förstås inte för den heller. Föreningen har även en gästparkering för föreningens gäster. I övrigt finns boendeparkering på gatorna i Solna.

Renoveringar i urval

2021 – En större genomgång av fastighetens ventilationssystem i samband med OVK-Besiktning.

2020 – Stamspolning.

2019 – Renovering av fönster i trapphus.

2015 – OVK-Besiktning.

2009 – Byte avloppsstammar.

1998 – Byte av fönster och Balkonger.

Kommande renoveringar

Föreningen har påbörjat planering för renovering av balkonger, dock är omfattning/kostnader för detta ej fastställt ännu.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 4 mkr, vilket ger cirka 5200 kr/kvm boyta, vilket får ses som en normal belåningsgrad.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften. Tvärtom så har föreningen istället under 2021 lagt in bredband i avgifterna, utan att höja den.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två maskiner samt torktumlare och torkskåp finns i källaren. På husets tak finns utrymme för utevistelse. På husets bakgård finns en trädäckad uteplats med tält gasolgrill och utemöbler.

Bredband och tv

Under 2021 drogs fiber från Telia in till samtliga lägenheter. Föreningen tecknade ett gruppavtal gällande TV (paket lagom) & Bredband (250/250), vilka båda ingår i avgiften.

Övrigt

Föreningen är liten och vill gärna behålla den låga avgiften och värna om en god grannsämja. Det innebär att den nya medlemmen skall vara beredd att Skotta snö och klippa gräsmattorna samt deltaga i 2 arbetsdagar per år. Schema för arbetsvecka finns uppsatt i trapphuset på anslagstavlan (f.n. ingår även trappstädning i detta schema).

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Råsunda är ett charmigt område samtidigt som det bär anor av storstadselegans, något som kan ses på Stråket med vacker stenläggning och fontän av Milles, och i omgivningar med både stiliga stenfasader och påkostade patriciervillor. Detta skapar en lokal stadskärna med trevliga restauranger, bagerier och caféer, samt butiker såsom blomsterhandel, skomakare, livsmedel, apotek, bio och systembolag. Vill man ha ett större utbud hittas i sin tur Mall of Scandinavia i området. Solna kommun består till en tredjedels yta av parker och grönområden. Råstasjön, golfängarna och Lötsjön utgör fina promenadrundor. Hagaparken och Brunnsviken ligger ca 15 min bort och man kan även ta en härlig promenad in till stan via Pampas och Huvudsta Gård. För pendlaren är kommunikationsmöjligheterna en stor fördel med pendeltåg, tvärbana, tunnelbana och bussar. Dessutom är det enkelt att ta sig ut på de större vägarna med bil.