Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vasavägen 6
  [Område] => Råsunda
  [Våning] => 5 av 7, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 25 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 1 773 kr/mån inkl. värme & vatten [Andelstal] => 1,43544 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1024 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 284 687 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen utförts baserat på bostadsrättens andelstal. Beräkningen baseras på föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Bostaden disponerar ett källarförråd om ca 3,3 kvm. )

Vasavägen 6

ENRUMMARE MED BEVARAT FUNKISKÖK OCH VACKER UTSIKT ÖVER OMTYCKTA RÅSUNDA

FOTO: DONINI STYLING: YNGFALK TEXT: BECK

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vasavägen 6
Område
Råsunda
Våning
5 av 7, hiss finns
Rum
1 rum
Area
25 kvm
Föreningens information
Avgift
1 773 kr/mån inkl. värme & vatten
Andelstal
1,43544 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1024
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
284 687 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen utförts baserat på bostadsrättens andelstal. Beräkningen baseras på föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Bostaden disponerar ett källarförråd om ca 3,3 kvm.

Driftskostnader

El
2 960 kr/år
Försäkring
2 040 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Hagaparken
En promenad i denna vackra miljö slår sällan fel.
Råstasjön & Lötsjön
Perfekt löprunda och promenadstråk + utegym.
Saaghi Grill
Utsökt persisk mat!
Svenska Thai Wok
Supergod thai!
Juniper Tree
Så bra frukost/brunch och barhäng på kvällen.

Arkitekturen

Arkitekt: Ernst Grönwall 1956

I början av 1900-talet var det bostadsbrist i Stockholm och många bodde trångt och primitivt i små lägenheter. Med anledning därav, anlades en mängd förstäder i Stockholms omedelbara närhet och en av dem var Råsunda. År 1907 köpte Stockholms Nya Spårvägs AB egendomarna Ellenhill och Charlottenburg samt även delar av Alby och Bällsta. Tanken var att anlägga en modern förstad som skulle "förena stadens bekvämligheter med lantlivets behag" och locka till sig trångbodda stockholmare som via en nyanlagd spårvägslinje snabbt skulle kunna ta sig mellan hem och arbete. Hus efter hus uppfördes i en arkitekturstil som ligger i gränslandet mellan jugend och nationalromantik. Slätputsade fasader med burspråk och hörntorn är vanligt förekommande, men även nationalromantiskt sinnade tegelhus med småspröjsade fönster förekom. Bland arkitekterna som ritade i Råsunda märks Sigge Cronstedt, Fredrik Liljekvist, Ernst Otterström och Hjalmar Westerlund. Efter första världskrigets utbrott avstannade dock byggnadsverksamheten i Råsunda, och under 1920-talet beslutades att en ny stadsplan skulle tas fram och den signerades av länsarkitekt Edvin Stenfors. Efter andra världskriget tog byggverksamheten i Råsunda ny fart. Nämnas bör punkthusen på Råsundavägen 152-158 som ritades av Gustaf Lettström och som stod klara 1952. I nummer 156 bodde under många år författarparet Artur Lundkvist och Maria Wine vilket är förklaringen till att Artur Lundkvists park ligger strax intill. Området karaktäriseras av en rik och varierad kulturmiljö med en historia av mångfald och kontraster. Trots att vissa kulturhistoriskt viktiga miljöer försvunnit finns det ett stort antal kulturminnen kvar från olika epoker. Fastigheten på Vasavägen 6 ägs idag av BRF Vasa Solna 2008 men det var först i juli 2016 föreningen fick förvärva fastigheten. Fastigheten är byggd 1956 och består av 36 lägenheter.

FÖRENINGEN

Brf Vasa Solna 2008

Antal lägenheter och lokaler

Brf Vasa Solna 2008 (org. nr 769618-6795) innehar fastigheten Solna Bellona 6. Föreningens bostadshus är beläget i Råsunda och byggdes 1956. Föreningen upplåter 36 st lägenheter, varav 3 st är hyresrätter. Man upplåter även en hyresrättslokal. Uppvärmning via av fjärrvärme.

Föreningens bildande

Föreningen registrerades 2008 men man förvärvade fastigheten först 2016.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko och fastighetsskötseln av Fasteko.

Renoveringar

Renoveringar i urval. 2018, stambyte och våtrumsrenovering i samtliga lägenheter, byte av el och omtrådning samt byte av elstigar, upprustning av tvättstuga. 2019, taksäkerhetsanordning. 2021, säkerhetsdörrar installerades och brandskyddet uppgraderades. 2022, byte av datoriserad undercentral.

Kommande renoveringar:

Föreningen har planerat en fönsterrenovering som dock skjutits upp till eventuellt nästa år, man vill avvakta ränteläget. I september påbörjas balkongrenoveringar. På längre sikt planeras renovering av ytskikt och att göra iordning takbalkongen.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till ca 22,4 mkr vilket ger en skuldkvot på ca 11,000 kr/kvm boyta. Årliga intäkter uppgår till ca 1,750 mkr och i kassan finns drygt 2,5 mkr (bokslut 2022).

Avgifter

I dagsläget planeras inga avgiftsändringar. Inför januari 2023 höjdes avgifterna 9 %.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är försäkrad hos S&P Insurance Consulting AB.

Tvättstuga

På entréplanet en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare, mangel och separat torkrum.

Gemensamma utrymmen

Förutom tvättstuga så finns cykelrum och barnvagnsförråd.

Parkering

10 st egna p-platser finns som kan hyras för 300 kr/mån, kölista finns.

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv via Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information om föreningen i augusti 2023, samt kontakt med styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området Vasalund i Råsunda ger dig ett rikligt utbud av restauranger såsom Piazza Råsunda med finpizza, samt populära Esuki Sushi och Esuki Ramen. I Gamla Filmstaden finns både en biograf och Portvaktsstugan som serveras nygräddade våfflor. Med närhet till Solna Centrum har du tillgång till flertalet mataffärer (ICA Kvantum, Hemköp, Lidl), liksom centrum-service i form av bank, apotek, systembolag, klädaffärer och vårdcentral. Med Mall of Scandinavia och Friends Arena som grannar finns underhållning alltid tillgängligt! Det populära Sundbyberg med ett ännu större restaurangutbud ligger dessutom på gångavstånd. För den som vill träna finns flera gym i närheten (SATS i Mall of Scandinavia, Friskis & Svettis i Solna Centrum, Fitness 24). Det är bara några minuters promenad till Råstasjön och Lötsjön med mysiga parkområden och lummiga promenadstråk. På vintern kan man åka både skridskor och skidor på sjön. Ursviks stora naturområde en nära tillflykt med slingor för terränglöpning, grillplatser och elljusspår för skidåkning. Kommunikationerna i Solna är perfekta med gångavstånd till tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och bussar. Till både Bromma flygplats och Arlanda tar man sig snabbt direkt från Solna station. Till centrala Stockholm kan man cykla på 15 minuter.