Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Landsvägen 31
  [Område] => Sollentuna - Norrviken
  [Våning] => 
  [Rum] => 8 rum
  [Area] => 196 + 104 kvm
taxeringsinformation [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 1 985 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Landsvägen 31

VILLA ROSENGÅRD - JUGENDDRÖM MED FYRA KAKELUGNAR OCH HUNDRAÅRIG TRÄDGÅRD

TEXT: BECK-REMNES STYLING: GÄRDE FOTO: BORGELIN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Landsvägen 31
Område
Sollentuna - Norrviken
Rum
8 rum
Area
196 + 104 kvm
taxeringsinformation
Tomtareal
1 985 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans villa med vind och källare
Byggnadsår
1913
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 2022-04-29
Energiklass
D
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grundläggning
Grundsula/Krypgrund
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet
Renen 37

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
15 840 kr/år
El
8 160 kr/år
VA
5 000 kr/år
Renhållning
2 400 kr/år
Sotning
2 000 kr/år
Försäkring
16 464 kr/år
Försäkringsbolag
Trygg Hansa
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
52 864 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 525 kr
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgift i indikativt syfte. Förbrukning och avtal är alltid individuella och kan påverka kostnaderna. Övrigt = Gas
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
6 591 000 kr - Småhusbyggnad 3 042 000 kr, Småhusmark 3 549 000 kr
Summa pantbrev
5 675 000 kr
Tomtareal
1 985 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Planbestämmelser
Fastighetsplan (2005-05-11) Vattenskyddsområde (1974-06-20) Stadsplan (1970-10-28)
Beskrivning uteplats
Flera mysiga och lummiga uteplatser/altaner runt om på tomten.
Beskrivning parkering
Två stycken uppfarter med plats för flertalet bilar. För det säkerhetsmedvetna hushållet kan automatiska grindar installeras och på så sätt låta uppfarterna utgöra en infart och en utfart.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Torparängens badplats i Norrviken
Jättefin och barnvänlig badplats endast tre minuter hemifrån med cykel
Norrvikensjön på vintern
Långfärdsskridskobana plogas upp så fort isen är tjock nog.
Villa Rosengårds trädgård
Percys kött i Norrviken Centrum
Stockholms bästa köttbutik
Häggviks handelsplats

Arkitekturen

Arkitekt: Byggår: 1913, ombyggt 1974

Huset heter Villa Rosengård och är ett av de första husen som byggdes i Norrviken då seklet var ungt. Runt fyra dussin rosensorter, mest gammeldags väldoftande buskrosor och exklusiva engelska therosor från den kände rosodlaren David Austin, omger huset och har troligtvis fått ge namn åt gården. Villan uppfördes år 1913 av socknens trädgårdsmästare Johansson, och år 1974 tillkom husets utbyggnad som idag huserar kök, två sovrum och badrum. Nuvarande ägare är den femte familjen som bott här. Barnen har vuxit upp, och det är dags för huset att återigen fyllas av liv och skratt. Villan är över 100 år och behöver kontinuerlig kärlek och skötsel. Den interiöra stilen har influenser från Art Nouveau och Jugend, och huset har renoverats varsamt enligt äldre byggnadsvårdtekniker. Fönstren har tätning av linsnöre smikat med handslagen nubb, och träytor utomhus doftar gott av roslagsmahogny. Det är välisolerat och robust, och har tak i tegel samt i dubbelfalsad plåt. Fasaden består av en liggande panel som vilar på en torpargrund.

Trädgård

Huset uppfördes av en trädgårdsmästare som hade trädgårdsmästeri och handelsträdgård på den ursprungliga, mycket stora, tomten. Att det var en fantastisk trädgård han planterade märks än idag! Här finns Stockholms månne största äppelträd, som inte ens en vuxen kan omfamna - det har säkert stått sedan huset byggdes. Ytterligare fyra knotiga hundraåriga äppelträd av olika sorter ger fortfarande god frukt. Ett lika gammalt fläderträd, liksom pilträd, kantar tomten och ger både behaglig skugga och “tyngd” till trädgården. Utöver detta skådas här vackra träd såsom ek, lind, uppvuxna päronträd, plommonträd, sviskonträd, sötkörsbär, bigarråer, och även exotiska träd såsom “accolade”, prydnadskörsbär, ginko bilboa, astrakan och silverpäron. Här finns gott om hallon, blåbär, krusbär av olika slag, vita-, röda, svarta vinbär och björnbär. Smultron växer som ogräs - men barnen älskar att äta och plocka. Ett flertal klätterrosor pryder husväggar, pergola och träd, och på det långa staketet på framsidan klättrar klematis, rosor, hortensia, rådhusvin och väldoftande kaprifol. Trädgården blommar konstant från tidig vår till sen höst, men bäst är troligtvis försommarkvällarna med ett glas och lite mat under den stora äppelblommen. Här bor också hemmets husfåglar - ett koltrastpar som gästar varje år och sjunger vackert i vårkvällen.

Fastighetskarta

OMRÅDET

Norrviken är lugnt och barnvänligt, och samtidigt mycket nära stan och Arlanda. Barnen kan tryggt springa över till varandra, och det finns mycket bra förskolor och skolor i området. Du bor nära strövområden, Järvafältet med Bögs gård, och området kring Norrvikensjön, liksom gångavstånd till både Häggvik Handel (med utbud såsom Ica Maxi, City Gross, Jula, Elgiganten, Systembolaget, McDonalds), och Rotebro Handel (med utbud såsom Coop, Ö&B, Willys, Systembolaget, Max). Kommunikationerna är goda. Pendeltåg från Norrvikens station tar dig till Odenplan på 12 minuter. Till stationen tar det 4 minuter att gå och en minut att cykla. Två gånger i timmen går pendeltåget till Arlanda och vidare till Uppsala.