Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Radhus
  [Adress] => Lilla Sällskapets väg 159
  [Område] => Bredäng
  [Våning] => 
  [Rum] => 5 rum
  [Area] => 134 + 24 kvm
Enlig uppmätningsbevis [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 247 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Lilla Sällskapets väg 159

TIDSENLIGT RENOVERAT RADHUS I TRE PLAN – FRIKÖPT TOMT I BARNVÄNLIGT OMRÅDE

FOTO: ONO STYLING: COPPARSTAD TEXT: LUNDGREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tobias Springfeldt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Lilla Sällskapets väg 159
Område
Bredäng
Rum
5 rum
Area
134 + 24 kvm
Enlig uppmätningsbevis
Tomtareal
247 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
2 1/2 plan i souterräng
Byggnadsår
1966
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 2023-12-18
Energiklass
B
Energiförbrukning
33 kWh/kvm per år
Fasad
Puts
Fönster
3-glas
Bjälklag
Lättbetong
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Betongplatta på mark
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten och avlopp året om.
Fastighetsbet
Bellmans Minne 97

Allmänt om fastigheten

El
15 000 kr/år
VA
3 922 kr/år
Väg, samf
16 000 kr/år
Försäkringsbolag
Folksam
Total driftskostnad
34 922 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 525 kr
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Samfällighetsavgift inkluderar bland annat vägunderhåll, vinterväghållning, sophämtning, skötsel av gemensamma ytor, parkering och garage.
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
3 821 000 kr - Småhusbyggnad 2 123 000 kr, Småhusmark 1 698 000 kr
Summa pantbrev
3 015 000 kr
Tomtareal
247 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp året om.
Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Bellmans Minne GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2008-11-25) Tomtindelning (1967-04-18) Stadsplan (1967-04-13)

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

MÄLAREN
SÄTRASKOGEN OCH GÖMMAREN
KONDITORI LYRAN
BREDÄNGS CENTRUM
ZETAS FINSMAKARENS TRÄDGÅRD

Arkitekturen

Arkitekt: Höjer & Ljungqvist 1966

Jon Höjer, född 1922 i Solna. Examen från KTH i Stockholm 1946 och Konstakademien 1950. Som ung anställd hos Romare & Scherman och i Byggnadsstyrelsen. Både Höjer och Ljungqvist arbetade ett år hos HSB och på Stockholms stadsplanekontor hos Sven Markelius, verkade i SAR och Arkitekturmuseets vänner. Höjer har ingått i Byggforskningsrådet och Bomiljödelegationen, varit nämndeman, haft politiska uppdrag och var t.f.professor på Chalmers 1970/71. Sture Ljungqvist, född 1921 i Stockholm. Examen från KTH 1946 och Konstakademien 1950. Var som ung anställd hos Paul Hedqvist. Eget kontor tillsammans med Jon Höjer sedan 1952. Höjer & Ljungqvist har tillsammans gjort ett stort antal studieresor till USA, och i Europa bl.a. till Holland, England och Tyskland. Ljungqvist var åren 1980–84 ordförande i SAR och i SAR:s tävlingsnämnd. De båda arkitekterna arbetade ibland med olika projekt men diskuterade alltid med varandra, höll alltid ihop och har haft väldigt roligt under sitt arbetsliv tillsammans.

Arkitektkontoret ”höjer ljungqvist” har format en stor del av våra vanligaste förortsmiljöer. Jon Höjer och Sture Ljungqvist har en rikt varierad produktion som stilmässigt legat nära funktionalismen. Med allmännyttan och staden som stora beställare har arkitekterna kämpat för god kvalitet trots pressade priser. Samarbetet i eget kontor började 1952. Båda var engagerade i formgivning och problemlösning men en viss arbetsfördelning uppstod då Höjer var mera programskrivare och Ljungqvist en god marknadsförare. Tillsammans har de vunnit ett tjugotal tävlingar. Kontoret hade många anställda, vanligen omkring 40 personer och medarbetarna minns cheferna som generösa och entusiasmerande. 1989 överlämnade Jon Höjer och Sture Ljungqvist verksamheten till medarbetarna som driver kontoret vidare under namnet Origo.

Höjer&Ljungqvist blev engagerade i den snabba utbyggnaden av Vällingby och har bl.a. ritat terrasshusen vid Mörsilgatan uppförda av Svenska Bostäder 1953/54. Radhusområdet ”Atlantis” i kvarteret Accepten i Vällingby byggdes som bostadsrätter och av de 29 familjer som 1953 deltog i planeringen bor idag hälften kvar. Här finns många av 1950talets typiska former som öppna planlösningar och förskjutna halvplan eller souterrängvåning. Radhus blev en av firmans stora specialiteter. På 1970-talet bl.a. kvarteret Sörgården i Tensta för vilket arkitekterna fick Ytongpriset 1974. I Farsta, Vinsta, Kälvesta, Nälsta etc ritades ytterligare radhus, totalt mer än 3000 småhus främst för SMÅA.

De s.k. miljonprogramsområdena växte snabbt fram från 1960-talets mitt och Höjer&Ljungqvist har medverkat i bl.a. Botkyrkastaden söder om Stockholm och Bredängs centrum. Firman har haft som målsättning att forma hela miljöer med både bostäder, skolor, ibland kyrka och andra gemensamma anläggningar och har särskilt ritat byggnader för integrerade verksamheter. Höjer&Ljungqvist vann tävlingen om Kista bostadsbebyggelse och har där ritat både stadsplan och byggnader för byggnadsfirman Platzer. Här hade man dragit konsekvenserna av den kritik som riktats mot miljonprogrammet och skapade 1975-80 mera omväxlande miljöer med flera olika husformer. För Kista fick de återigen Ytongpriset, 1977. Under senare år har Höjer & Ljungqvist bl.a. svarat för bevarande och komplettering i kvarteret Lammet i gamla Klara 1980–84 och deltagit i bomässan Bo85 i Upplands Väsby med nytänkande i form av ”generationshuset”. Boendemiljöns sociala aspekter blev allt viktigare i firmans arbeten. Arkitekterna kunde glädja sig åt att mottaga priset Europa Nostra 1988 för Stora Gatan i Sigtuna.

Källa - Stockholms Stadsmuseum

Fastighetskarta

OMRÅDET

Bredäng har ett fantastiskt läge intill Sätraskogens naturreservat och Mälarhöjdsbadet. Omgivet av den fina naturen ligger mysiga Konditori Lyran där man kan fika och äta lunch i en oerhört vacker miljö. Naturreservatets elljusspår bjuder in till jogging, och för idrottsutövande barn och ungdomar finns Mälarhöjdens IP med fotbollsplan, gymnastikhall och ishall. Bredäng är en levande stadsdel, och här anordnas sociala aktiviteter såsom midsommarfiranden, musikuppträdanden och utomhusteater. Kulturhuset Värmeverket bågnar av aktivitet. I Bredängs Centrum hittar man förutom T-bana även bibliotek, vårdcentral, barnhälsovård, Hemköp och flera butiker. Från huset är det också nära till Fruängen med trevligt restaurangutbud, bra mataffärer och snabba bussförbindelser med bland annat Älvsjö.