Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Venngarn 639C
  [Område] => Sigtuna - Venngarn
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 97 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 7 375 kr/mån inkl. värme, v/a, försäkringens bostadstillägg.
  [Andelstal] => 16,14 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 00007 och 00008
  [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 804 603 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
)

Venngarn 639C

I ANRIK SLOTTSMILJÖ - STOR FYRA MED EGEN UTEPLATS OCH GEMENSAM POOL

FOTO: SYLWAN TEXT: MURÉN STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Venngarn 639C
Område
Sigtuna - Venngarn
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
5 rum och kök
Area
97 kvm
Avgift
7 375 kr/mån inkl. värme, v/a, försäkringens bostadstillägg.
Andelstal
16,14 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00007 och 00008
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
804 603 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

Försäkring
3 600 kr/år
Total driftskostnad
3 600 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd 1932 ca

Venngarns slott har anor ner till 1100-talet då en enklare stenbyggnad uppfördes på platsen. Kanske finns rester av denna bevarad i nuvarande byggnad som i huvudsak uppfördes kring 1670 av dåvarande ägaren Magnus Gabriel de la Gardie och ritades av tidens ledande arkitekt Jean de la Vallé. Olof Rudbeck anlitades till att skapa en ståtlig trädgårdsanläggning som är bevarad än i våra dagar. Släkter som Fleming, Piper och Posse har ägt egendomen genom seklen. Den byggnad som idag utgör Brf Paviljongen uppfördes troligtvis i början av 1930-talet.

FÖRENINGEN

Brf Paviljongen Wenngarn

Föreningen

Brf Paviljongen Wenngarn (org. nr 769628-6033) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Venngarn 1:42 år 2014. Föreningen består av totalt 12 lägenheter, där två av hushållen omfattar två lägenheter vardera. Det finns en lummig trädgård med stor gräsmatta och pool. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 349kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Avgift:

Månadsavgiften är 7375kr och inkluderar värme, v/a och försäkringens bostadstillägg. Till detta tillkommer en obligatorisk kostnad om 274kr i sopavgift samt 426kr i samfällighets kostnad.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB. Medlemmarna hjälps åt med trädgårds- och poolskötsel.

Bredband och kabel-tv

Fiber via GlobalConnect (tidigare IPOnly)

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av säljaren.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga i källarlokal. Terrass, uteplats, pool och en härlig trädgård med fruktträd.

Förråd

Lägenheten disponerar två vindsförråd om ca 10 kvm vardera samt ett uteförråd. Därutöver finns det ett gemensamt källarförråd där varje lägenhet har en egen hylla.

Parkering

Det finns parkeringsplatser med elstolpe à 200 kr/månad, varav denna lägenheten kan disponera två platser.

Renoveringar, i urval

2018 OVK genomförd och godkänd, 2014 hela byggnaden genomgick en omfattande renovering: stammar i badrum och kök byttes ut, fasaden renoverades, trapphusen och tvättstugan gjordes iordning. 2020 renoverades taket.

Kommande renoveringar

De närmaste åren är det inget stort planerat men föreningen följer en underhållsplan med löpande underhåll. En uppfräschning av fönster diskuteras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av städfirma två gånger/månad. Varje lägenhet ansvarar för trädgårds- och poolskötsel två veckor/år. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Venngarn är ett levande bysamhälle med betoning på levande. Slottet har en fantastisk trädgård med kolonilotter och utsikt över Garnsviken. Sigtuna Golfklubb huserar precis intill. På slottsområdet finns flera matställen; ett slottscafé, Dammstugan med vedugnspizza och ett bageri och café. Här finns även gindestilleri, stearinljustillverkning, förskola, hunddagis m m. I företagscentret Betongfabriken finns co-workingplatser i snygga lokaler och här finns även ett träningscenter. Sigtuna nås via 20 minuters promenad, via fina Viby by, efter 10 minuter på cykel eller några minuter med bil. Mycket bra pendlingsavstånd till Arlanda, Uppsala och Stockholm (SJ-tåg tar 18 minuter till Stockholm). I Sigtuna finns bra skolor, bland annat Sigtuna Humanistiska Läroverk.