Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Bergsvägen 8
  [Område] => Segeltorp
  [Våning] => 
  [Rum] => 5 rum
  [Area] => 142 + 64 kvm
Säljarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 934 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => )

Bergsvägen 8

UNIK 1960-TALSVILLA MED AMERIKANSK RANCHKÄNSLA OCH DRÖMLIK TRÄDGÅRD

TEXT: TECKENSTRÖM STYLING: GÄRDE

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Bergsvägen 8
Område
Segeltorp
Rum
5 rum
Area
142 + 64 kvm
Säljarens information
Tomtareal
934 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 2023-09-22
Energiklass
C
Energiförbrukning
54 kWh/kvm per år
Fasad
Tegel och puts
Stomme
Betong
Fönster
2-glas och 3-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Tegelpannor
Grundläggning
Betongsula
Ventilationstyp
Självdrag, kompletterat med fläkt på vind, i krypgrund och i nedre badrummet.
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Fastighetsbet
Bergskammen 5

Allmänt om fastigheten

El
28 667 kr/år
VA
4 649 kr/år
Renhållning
2 932 kr/år
Sotning
1 595 kr/år
Försäkring
7 592 kr/år
Försäkringsbolag
Folksam
Total driftskostnad
45 435 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 525 kr
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
*Bergvärmepump ingår i elkostnaden plus ca 1-1,5 m3 ved Kr/år
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
3 975 000 kr - Småhusbyggnad 1 812 000 kr, Småhusmark 2 163 000 kr
Summa pantbrev
4 367 000 kr
Tomtareal
934 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Rättigheter
Förmån: Avtalsservitut Vattenledning Mm, 01-IM7-79/29455.1
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2008-11-25) Stadsplan (1976-07-29)
Beskrivning uteplats
Finns plats för ca 3-4 bilar på uppfarten.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Långbro värdshus
Erssons
Promenad längs Långsjön (eller på isen!)
Friluftsområdet längs Mälaren med bad och fik
Zetas trädgård!

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt Esmail Kuhang

Grundhuset, med kök, tre sovrum, badrum och vardagsrum påminner om egnahem-husen som byggdes i Sverige och Stockholm från 1930-talet fram till 1960-talet. De var välplanerade och tog hand om hela familjen. Den här villan byggdes snart ut med det större vardagsrummet över det tidigare båtgaraget som för några år sedan gjordes om till studiolägenheten. Det här är en gedigen 60-talsvilla i ursprungligt tegel och puts med glimmer i gott skick. Huset har flera vackra träinslag som mjukar upp fasaden än mer, fönsterjalusierna fungerar och flera av fönsterna med teakram är väl värda att omvårda. Ursprungligt tegel och puts med glimmer i gott skick. Det är platsgjuten grundmur/betongsula/isolerad betongsula med vattenburen golvvärme (i den ombyggda delen på nedre plan).

Historia om området Segeltorp

Om namnets ursprung och Segeltorps egentliga ålder råder delade meningar. Enligt en uppfattning härrör förleden Seger från sigh (sjuk), ett åldrigt uttryck för vattensjuk mark och sipprande vatten. Det finns även en tolkning som menar att namnet kan förknippas med någon av de många drabbningar, som under 1500-talet utkämpades mellan danskar och svenskar i dessa trakter. Det skulle alltså vara en militär seger för svenskarna som födde namnet Segertorp. Enligt Jan Paul Strid (Ortnamn i Huddinge) handlar det dock om sägner utan historisk bakgrund.

Trädgård

Den här trädgården har allt, den är både naturtomt med berg i dagen, grönskande buskar samt träd och trädgårdstomt, med prunkande planteringar och vackra blommor. Fram till entrén ligger offerdalsskiffer, och ni har betongglas inmurade i väggen mot baksidan av huset. Ni har en underbar uteplats i söderläge, skyddade terrasser under tak i vinkel mot såväl sydöst som sydväst. Tack vare tomtens struktur finns potential för flera platser eller odlingar som blir egna små rum i trädgården. Ni väljer själva om ni ska följa solens strålar från förmiddag till eftermiddag eller om ni sitter i sval skugga från tak eller lövverk. I växthuset har många kilo tomater, gurka och chili skördats genom åren, och rummet inbjuder även till kaffe i solen såväl tidig vår som sen höst. Trädgården har många vackra träd, som till exempel den japanska lönnen direkt utanför entrén, fler lönnar, en stor och ståtlig asp, en liten ek och en makedonisk tall. Det finns en liten lekstuga på tomten med klätterrosor runt, buxbomsklot, idegran och tujor. Dessutom gullregn, hassel och bamburuggar och några gamla plommonträd. Trädgården bjuder även på ett rikt djurliv, här trivs fåglar, ekorrar och rådjur som gärna lägger sina kid i skydd under tujan om våren. Sommartid med all grönska har ni ingen insyn alls från grannar eller gatan utanför. På vintern njuter ni av en eldkorg och vinterträdgården. En sann oas att trivas i!

OMRÅDET

I detta trevliga och uppvuxna villaområde har ni lika nära till naturen som till service och kommunikationer. Det finns flera bra skolor, det är nära till ridhus, fotbollsplaner och hockeyhall. Promenera runt Långsjön där det också finns badplats, eller ge er ut i skogen. På Bergsvägen i Segeltorp bor ni med närhet till Fruängens centrum som är ett trevligt närcentrum med två matbutiker samt mindre butiker, gym, service och matställen. Från Fruängen får du alltid sittplats på tunnelbanan då tågen utgår härifrån, och färden till T-centralen tar 19 minuter. Här finns också flera bussförbindelser. Den bilburne tar sig lätt och smidigt ut på E4. Zetas trädgård, Långbro park och Långbro värdshus samt Herrängens gård är några trevliga ställen i närområdet att utflykta till och shoppingmöjligheterna är i det närmaste oändliga i till exempel Kungens Kurva och Liljeholmen.