Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ångbåtsvägen 5
  [Område] => Lännersta
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 108 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 5 647 kr/mån Inkl; värme, v/a och parkering
  [Andelstal] => 19,5 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 2A/1101
)

Ångbåtsvägen 5

IDYLL I LANTLIG MILJÖ MED FÖNSTER I SYD, VÄST OCH NORD

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: KLANG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ångbåtsvägen 5
Område
Lännersta
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
108 kvm
Avgift
5 647 kr/mån Inkl; värme, v/a och parkering
Andelstal
19,5 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
2A/1101

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Boobadet
Badplats med gamla fiskebodar, ekologiskt bageri, strömmingsvagn och glass
Södra Lännersta
Vid hamnen finns badplats, lekplats och båtplats
Tollare och Boo
Härliga promenadstråk längs vattnet.
Lindebergs konditori
Fantastiskt bageri med fik
The Old Smoke house
Restaurang med magisk atmosfär, med båtar som kommer in och lägger sig deras hamn. Öppet året runt och mycket barnvänlig dagtid

Arkitekturen

Arkitekt: 1930

Den ljusgula villan på Ångbåtsvägen 5, belägen längst upp på åsen i Södra Lännersta med utsidan fortfarande i original, byggdes 1930. Det är en tidstypisk villa för den tiden med kubisk form och terrass som blev alltmer vanligt. Brf Ångbåten 5 är en äkta bostadsrättsförening med två fastigheter med tre lägenheter i vardera hus. Solig trädgård med stora ytor för sittplaser, lek och odling om så önskas. Det finns också tillgång till gemensam tvättstuga, snickarbod/ateljé och bastu, samt parkeringsplatser. Föreningen installerade 2019 fiber och bergvärme, samt två stycken el-stolpar till el- och hybridbilar. Under 2021 kommer terrass och utemiljö att ses över.

FÖRENINGEN

Brf Ångbåten 5

Föreningen

Brf Ångbåten 5 (org. 716421-9466) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Ångbåten 5 år 1992. Föreningen består av två flerbostadshus med totalt sju lägenhetsnummer där två bostäder byggts ihop och disponeras som en. Adresserna är Ångbåtsvägen 5 och Ångbåtsvägen 7. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på strax över 4 TKR per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 2.3 MSEK. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 500 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

1992 renoverades bägge hus med nya stammar för kök och avlopp samt nya elstammar, 3-fas drogs in i fastigheten, 2018 respektive 2020 två nya bergvärmpumpar, 2020 renoverat trapphus i ett utav husen, 2021 laddstolpar, gymutrustning och nya maskiner till tvättstugan, OVK genomförd och godkänd.

Planerade renoveringar

Nedre delen av tomten kan utvecklas som trädgård, vissa altaner, vissa fönster, vissa stuprör.

Bredband och kabel-tv

Fiber levereras via Telia öppen fiber.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, relaxrum med bastu, snickar-/ och målarrum, den härliga tomten på lite drygt 4 600 kvm med olika uteplatser och trädgård, cykelförråd.

Förråd

Lägenheten disponerar två stycken förråd; ett vindsförråd om ca 10 kvm samt ett mindre förråd om ca 2,5 kvm vid entrén .

Parkering

Medlem i föreningen har tillgång till två parkeringsplatser på gårdsplan, dessa ingår i avgiften.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer 2-4 gånger / år. Trädgård och fastighetsskötsel hjälps medlemmarna åt med själva och det finns ett schema för trädgårdsskötsel och snöskottning som efterföljs.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Södra Lännersta är gräddhyllan i Nacka, kanske det härligaste och mest naturnära området i den centrala skärgården. Med bara 15 minuter med buss eller bil in till Södermalm bor du med en känsla av landet men är inte alltför långt ifrån stadspulsen. I området finns det många otroligt fina villor byggda huvudsakligen runt 1930-talet och flera av byggnaderna har ett kulturhistoriskt värde. Fantastiska promenader längs vattnet med badplatser, lekplatser och båthamnar gör platsen till en egen liten oas. Här har du nära till två förskolor och en skola årskurs 1–6 bara 5 minuters promenad bort.