Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tre Kronors väg 29
  [Område] => 
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 56 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 344 kr/mån Värme, vatten ingår i avgiften. [Andelstal] => 1,45569 % [Andel av årsavgift] => 1,4557 % [Lägenhetsnummer] => 81/1201 )

Tre Kronors väg 29

TVÅRUMMARE MED HÖRNBALKONG OCH UTSIKT ÖVER VIKEN OCH DJURGÅRDEN

FOTO: SYLWAN STYLING: VAN KEPPEL TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tre Kronors väg 29
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
56 kvm
Föreningens information
Avgift
3 344 kr/mån Värme, vatten ingår i avgiften.
Andelstal
1,45569 %
Andel av årsavgift
1,4557 %
Lägenhetsnummer
81/1201

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Naturen via bakdörren
Du behöver bara ta bakdörren från trappuppgången för att komma ut och känna doften av natur med hägg om våren och skog på hösten. Här finns träd, dungar, stigar och klippor. Promenera tex över klipporna längs med huset och du når till slut den avskilda utsiktsplatsen där du blickar ut mot Stockholms stadssilhuett. Typ bästa stället för nyårsraketer.
SL-båten
Att istället för att trängas på en tunnelbana gå ner till kajen på morgnarna, fälla upp semaforen och vänta in båten som på 25 minuter tar en in till city.
Yogastudio Updog Bodies
Yogastudion nere på norra kajen har utsikt mot Djurgården. Ger en bättre start på morgonen.
Den italienska delin
Att köpa charken, osten, desserten eller glassen på Deli Molinari. Är även ett riktigt fint ställe för en after work i solen – med utsikt över Stockholm och inloppet.
Närheten till barer vid vattnet i Nacka strand.
En trevlig strandpromenad bort finns flera mysiga barer vid vattnet i Nacka strand. Känns som att komma till en semesterstad!

Arkitekturen

Arkitekt: OLOF THUNSTRÖM 1930

Högst upp på Kvarnholmen uppförde Kooperativa förbundets arkitektkontor (KFAI) och arkitekten Olof Thunström år 1930 ett lamellhus, med arbetarbostäder för anställda vid Qvarnen Tre Kronor. Detta blev då Sveriges första smalhus med en sparsam bredd på 9,2 meter för att ge dagsljusinsläpp från två håll. Huset är i tre våningar och rymmer 54 lägenheter om 56 kvm vardera. Samtliga lägenheters största rum delades då av till två rum med hjälp av en flyttbar och flexibel skiljevägg i trä. Idag har lägenheterna en fast vägg som olika innehavare genom tiderna har valt att sätta på olika ställen. Nedanför lamellhuset uppfördes samma år radhus i fyra längder, för de tjänstemän som arbetade på Kvarnholmen. Delar av lägenheternas lösningar är identiska med radhusens. Inredningen gjordes i samma stil precis som fasaden, fönsterbanden och räcken. Den här lägenheten har smalhusets bästa läge. Högst upp, med en av få hörnbalkonger, genomgående planlösning, stora generösa fönsterpartier och utsikt mot saltsjön från lägenhetens alla fönster. BRF Smalhusen har två tvättstugor, en lite mindre och en lite större. Den mindre är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Den stora tvättstugan är i sin tur utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel och ett torkrum. Tvättstugan bokas digitalt. Föreningen erbjuder även bastu, skyddsrum, cykelrum och barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Smalhusen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen Smalhusen (org. nr 769632-0261) äger och förvaltar fastigheterna Gamla stenhuset och Nya stenhuset på adressen Tre Kronors väg 1-29 i Nacka. Föreningen upplåter 66 st lägenheter om totalt 4 816 kvm med bostadsrätt, 15 st med hyresrätt och 6 st lokaler om 30 kvm för uthyrning.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheterna sedan 2016.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen erhålls via Nabo Group AB.

Urval renoveringar

2020-2021 Radonmätning, takrenovering 1-9 och åtgärder från besiktning av hyresrätter. 2020 Injustering av värmesystem, fönsterrenovering, stamspolning, brandskyddsarbete, installation av passagesystem och bokningssystem av tvättstuga, besiktning av hyresrätter och balkonger och tak port 1-9, yttertrappor samt radonmätning. 2019-2021 Relining för WC, badrum och kök för föreningens samtliga lägenheter. 2019 Installation av säkerhetsdörr och renovering av ytterfönster. 2018 Injustering av värmesystem, renovering av undercentral och postboxar.

Kommande renoveringar:

Åtgärda bastu, slutförande av radonmätning, åtgärda vattenledningar TKv 1-9, byte av el-installationer och belysningar samt övriga åtgärder enligt underhållsplan och besiktning; Se årsredovisning 2021.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 60 mkr. I kassa & bank finns ca 4,9 mkr. Föreningens många kvarvarande hyresrätter innebär rikliga kapitaltillskott den dagen de upplåts till bostadsrätter. Hyresrätterna är s.k dolda tillgångar. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 12 450 kr.

Avgifter

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får hyra ut sin lägenhet i andra hand till annan endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av firma. Gemensam gårdsstädning är en gång per år. Föreningen står för containerinhyrning två gånger per år där boende kan slänga grovsopor.

Tvättstuga

I föreningen finns det två tvättstugor på baksidan av smalhuskroppen. ”Lilla tvättstugan” har ingång på baksidan av Tre kronors väg 13. och den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. ”Stora tvättstugan” har ingång på baksidan av Tre kronors väg 15. Den är utrustad med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en mangel och ett torkrum. Tvättstugan bokas digitalt.

Gemensamma utrymmen

Förutom tvättstugorna finns finns en bastu i port 15 som är tillgänglig för alla boende, ett skyddsrum, cykelrum och ett barnvagnsrum. Ett fint grönområde finner man på baksidan av huskroppen med klippor, liten skog, stigar och bänkar att slå sig ned vid. Längst bort bakom husen finns en utkiksplats med otrolig utsikt mot Stockholms stadssilhuett.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd på ca 7 kvm (snedtak) och ett källarförråd på ca 3 kvm.

Parkering

Föreningen har 36 parkeringsplatser för uthyrning i Spisbrödsgaraget, med infart från Kvarnholmsvägen 84–85. Avgiften är 1 400 kr/månad.

Vill du hyra parkeringsplats så kontaktar ni enklast styrelsen genom föreningens hemsida och anger som ärende ”Garage och parkering”. Idag är det kö till en parkeringsplats.

Området

För att läsa mer om områdets byggplaner så är rekommendationen att gå in på http://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/ eller http://www.kvarnholmen.com/

Bredband och TV

Kabel-tv och bredband levereras via Tele2.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, kontakt med styrelsen samt årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård, aldrig längre än några hundra meter till vattnet, och med många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. Här finns bland annat ett utegym. Kvarnholmen växer och det byggs mycket nytt som ska harmonisera med kvarterens historiska inslag. Det här är en för många oupptäckt del av staden med flertalet restauranger, Delselius bageri, Coop, Apotek, vårdcentral, frisör, padelbana, yogastudio, glassbar och drejeri. I området finns en ny grundskola, Ebba Braheskolan, och flera förskolor. En ny idrottshall håller på att byggas och det finns konstgräsplaner och lekparker. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt, endast 15 minuter till Slussen med buss alternativt 25 minuter till Nybroplan med båt.