Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Turbinvägen 8B
  [Område] => Nacka - Järla sjö
  [Våning] => 0 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 66 kvm
Enligt uppmätning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 742 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 180 kr / månad tillkommer för bredband 1000/1000 och tv samt ip telefoni. Varje lägenhet har en egen elmätare som läses av och läggs till på månadsavin. [Andelstal] => 0,365 % [Andel av årsavgift] => 0,37 % [Lägenhetsnummer] => 4-1006/1006 )

Turbinvägen 8B

SNYGG, SOCIAL OCH SJÖNÄRA INDUSTRILÄGENHET MED LOFT

FOTO: VAN KEPPEL STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Turbinvägen 8B
Område
Nacka - Järla sjö
Våning
0 av 3, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
66 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 742 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 180 kr / månad tillkommer för bredband 1000/1000 och tv samt ip telefoni. Varje lägenhet har en egen elmätare som läses av och läggs till på månadsavin.
Andelstal
0,365 %
Andel av årsavgift
0,37 %
Lägenhetsnummer
4-1006/1006

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Järlasjön
Bad och promenadstråk med massor av klippor och bryggor där man kan bada och hänga. På vintern perfekt för skridskor och längdskidor.
Herrgårdsparken
Runt hörnet från lägenheten med grönytor och boulebana.

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd 1896/2018

1895 köpte AB de Laval ett markområde mellan Saltsjöbanan och Järlasjön, som i januari 1896 började bebyggas och i oktober samma år kunde man flytta in, från sina tidigare lokaler på Kungsholmen i Stockholm. 1911 byggdes den 200 meter långa turbinhallen, som på sin tid var en av de största industrihallarna i Sverige och även en av de första betongbyggnader som uppfördes i landet. Några år senare uppfördes en elektrisk verkstad och ett tackjärnsgjuteri, följda av en rad olika byggnader i en expansiv era fram till 1960. Här byggdes till en början små ångturbiner, för att sedan möta efterfrågan på större typer, till bland annat pappers- och massaindustrin och till flottans fartyg. Efter att företaget slogs samman med Svenska Turbinfabriks AB i Finspång flyttade verksamheten dit. 2017–2018 genomfördes en ombyggnation av området som förvandlade det till ett bostadsområde med delvis ombyggda fabrikslokaler, delvis nybyggda. Turbinhallen och Ritningskontoret är byggda i delar av de gamla fabrikslokalerna och Maskinhallen är byggd delvis på äldre fasad. Man har utformat bostäderna för att bevara områdets historia och med ett samspel mellan gammalt och nytt.

FÖRENINGEN

Brf Turbinhallen

Föreningen

Brf Turbinhallen (org 769629-0464)är en äkta förening som förvärvade fastigheten Nacka Sicklaön 145:19 år 2016. Föreningen består av fyra byggnader med namnen Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshusen med 205 bostadsrätter, 2 lokaler med hyresrätt, 1 skola samt ett garage i två plan ovan mark. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

Hela fastigheten stod färdig 2018, en vattenläcka upptäcktes och åtgärdades under 2020.

Planerade renoveringar

Det finns inga planerade renoveringar. En energideklaration ska göras under 2021.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten är fiberansluten via Comhem, 1000 Mbit, och en obligatorisk avgift på 180 kr/mån tillkommer utöver månadsavgiften. Kabel-TV via Comhem.

Individuell elmätare

Ett centralt el-abonnemang är tecknat för föreningen med undermätare till respektive lägenhet. Avgiften för elförbrukning debiteras respektive lägenhet enligt förbrukning och läggs till på avin för månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd finns i garaget samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagns- och rullstolsförråd finns. I Turbinhallens södra del finns tillgång till bastu samt ett mindre gym.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Garage

Föreningen har ett garage i två plan med ca 120 p-platser, administration för dessa sköts av Parkando.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Hemsida

www.brfturbinhallen.se

Järla Sjö samfällighetsförening

Föreningen är medlem i Järla Sjö Samfällighetsförening. Samfälligheten har till ändamål att äga, förvalta och utveckla områdets vägar, trottoarer, trappor, uteparkeringsplatser, garage, el-, avlopps- och dagvattenledningar och belysning, fläktar och pumpar samt grönområden inklusive bad och brygganläggningen. Samfälligheten svarar även för snöröjningen området, genom samfällighetsföreningen finns en fiskerätt i Järlasjön som ger varje förening rätt att fiska kräftor en gång / år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juli 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I Järla sjö finns många, numera renoverade, fabrikslokaler från förra sekelskiftet då företag som AGA och de Lavals Ångturbin verkade här. 1998 började planeringen av det nya området vi ser idag, med stadsbyggnadsidéer från småstadsmiljöer som Trosa, Norrtälje och Arboga i fokus och där småskalighet i nybyggnation kom att kombineras med renoverad industribebyggelse. Här blandas bostäder, arbetsplatser och service, allt med närhet till Järlasjön där det också finns en strandpromenad och bryggor. Omgivningarna ger massor av möjligheter till motion och friluftsliv med närhet till bland annat Hellasgården och hela Nackareservatet samt Hammarbybacken. Ett större utbud av butiker, restauranger och service finns i närliggande Sickla köpkvarter och Nacka Forum, båda inom tio minuters gångavstånd. Säljarna hälsar att det inte finns något trevligare område att bo i och att de själva därför blir kvar i området.