Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pyrolavägen 18
  [Område] => Lidingö-Skärsätra
  [Våning] => 4 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 62 + 30 kvm
30 kvm i biarea [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 970 kr/mån Inkl;v/a, parkering, basutbud för tv-kanaler från Tele2. [Andelstal] => 16,99 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1401/1401 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 194 369 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att få fram har beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. )

Pyrolavägen 18

ETT EGET VÅNINGSPLAN I VATTENTORNET – FANTASTISKA VYER I ALLA VÄDERSTRECK

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pyrolavägen 18
Område
Lidingö-Skärsätra
Våning
4 av 5, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
62 + 30 kvm
30 kvm i biarea
Avgift
3 970 kr/mån Inkl;v/a, parkering, basutbud för tv-kanaler från Tele2.
Andelstal
16,99 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1401/1401
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
194 369 kr, Då andel av årsavgift ej har gått att få fram har beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

El
8 400 kr/år
Försäkring
2 040 kr/år
Total driftskostnad
10 440 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Kottlasjön
Bad och trevliga promenadvägar
Vattenverket
Mysigt café och bageri vid Kottlasjön.
Dalénum
Fina promenader längs vattnet
Södergarnsbadet och Sticklingebadet
Strandbad på norra sidan av ön
450 gradi
Prisbelönt pizzeria vid Aga

Arkitekturen

Arkitekt: P Husberg 1912

Skärsätra vattentorn uppfördes 1912 av Nya Aktiebolaget Skärsätra och ritades av P Husberg. Dricksvattnet pumpades upp från Kottlasjön. Byggnaden är 28 meter hög. Förutom vattenreservoaren högst upp fanns det tre tjänstebostäder för vattenverkets personal. Vattentornet var i drift fram till 1959. Därefter har vattenreservoaren monterats bort. Under 1980-talet byggdes hela tornet om till ett bostadshus med fem lägenheter. De grå burspråken med tillhörande fönster tillkom vid denna ombyggnation (där vattencisternen tidigare fanns), men i övrigt har byggnaden kvar sin nationalromantiskt karaktäristiska fasad av rött, handslaget tegel med spetsbågiga småspröjsade fönster. Byggnaden är av industrihistoriskt intresse och utgör ett karaktärsfullt landmärke på Lidingö.

FÖRENINGEN

Brf Skärsätra Vattentorn

Föreningen

Brf Skärsätra Vattentorn (org. nr 716418-7135) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Lidingö Kungsljuset 2 år 1985. Föreningen består av fem lägenheter med bostadsrätt i vattentornet beläget på Pyrolavägen 18. Marken innehas med tomträtt som uppgår till 88 125 kr/ år, nästa omförhandling sker 2032.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 1,3 mkr vilket blir 3 698 kr per kvm boarea, föreningen har god ekonomi. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Föreningen tog upp nya lån om 100 000 kr 2022 för installering av värmepumpar.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts i egen regi, enklare underhåll sköts av medlemmarna själva.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele 2 för kabel-tv och bredband.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen får lov att ta ut en överlåtelseavgift på 2,5% av aktuellt prisbasbelopp.

Gemensamma utrymmen

Den härliga trädgården med planteringar och fruktträd, utemöbler och grill, en förrådsbyggnad på gården där varje lägenhet disponerar ett eget förråd, tvättstuga.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt förråd om ca 6 kvm i förrådsbyggnaden på tomten.

Parkering

Varje lägenhet disponerar en parkeringsplats, denna ingår i månadsavgiften.

Renoveringar

I december 2022 installerades luft/luftvärme-pump i samtliga lägenheter, dessa går även att använda som AC på sommaren.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i januari 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du med ett av Lidingös högsta lägen och i en lugn och lummig omgivning. Skärsätra har ett centralt läge på den södra delen av ön och Lidingöbanans station finns inom kort promenadavstånd. Vid Kottlasjön med omgivningar kan du både ta ett dopp och motionera i natursköna omgivningar. Här ligger även det mysiga caféet Vattenverket. Kottlasjön angränsar i sin tur Långängens friluftsområde och havet är såklart heller inte långt borta. I Skärsätra centrum finns bland annat Lidingö saluhall med butik och restaurang.