Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Islinge hamnväg 11
  [Område] => LIDINGÖ
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 104 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 985 kr/mån Inklusive värme, VA och parkering. Obligatoriskt tillägg om 299 kr tillkommer för bredband (fiber). [Andelstal] => 11,47 % [Andel av årsavgift] => 9,17 % [Lägenhetsnummer] => 00008/1201 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är lika med noll då bostadsrättsföreningen är skuldfri. [Förråd] => Lägenheten disponerar två källarförråd. )

Islinge hamnväg 11

LJUS OCH VARM FUNKIS MED BALKONG, ÖPPEN SPIS & BURSPRÅK – SKULDFRI FÖRENING

FOTO SYLWAN STYLING VAN KEPPEL TEXT MUREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Islinge hamnväg 11
Område
LIDINGÖ
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
104 kvm
Föreningens information
Avgift
3 985 kr/mån Inklusive värme, VA och parkering. Obligatoriskt tillägg om 299 kr tillkommer för bredband (fiber).
Andelstal
11,47 %
Andel av årsavgift
9,17 %
Lägenhetsnummer
00008/1201
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är lika med noll då bostadsrättsföreningen är skuldfri.
Förråd
Lägenheten disponerar två källarförråd.

Driftskostnader

El
5 400 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: 1951 OKÄND ARKITEKT

Huset på Islinge Hamnväg 11–15, Norrbotten 9, uppfördes 1951. Under denna tid runt skiftet 1940-tal och 1950-tal uppfördes många av de flerfamiljshus och bostadsområden som ligger i Torsviksområdet. Norrbotten 9 är ett flerbostadshus som är byggt i suterräng, vilket gör att våningsantalet skiftar mellan två och fyra våningar. Fasaden är spritputsad och pryds av bland annat burspråk, balkonger och franska balkonger.

FÖRENINGEN

Brf Norrbotten 9

Antal lägenheter och lokaler:

BRF Norrbotten 9 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1996 med byggnader uppförda 1951 fördelade över 14 st bostadsrättslägenheter samt 1 st hyresrätt på adressen Islinge Hamnväg 11 - 13. Föreningen äger marken och total bostadsyta uppgår till 1 168 m², varav 56 m² avser hyresrättsyta.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Ekonomi:

Brf Norrbotten 9 är en skuldfri förening och uppvisar därmed mycket goda ekonomiska förutsättningar. De stora renoveringarna har föreningen bakom sig.

Årsavgift: I månadsavgiften ingår värme, VA samt fiber. Under 2022 höjdes månadsavgifterna med 10% och framöver finns inga planerade avgiftsförändringar (senast kontrollerat med ordförande 2023-05-08).

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Som boende finns även en rogivande och på sommaren, grönskande innergård med odlingsmöjligheter. Det finns även ett cykelförråd och en gemensam bastu i föreningen.

Genomförda renoveringar och underhåll:

Fönsterrenovering 2018. Stamspolning sker regelbundet - vart femte år.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan och inom överskådlig tid finns inga planerade renoveringar. Föreningen har även diskuterat att installera laddstolpe för elbil.

Avgifter:

En överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet, motsvarande 1313 kr, erlägges av köparen. En pantsättningsavgift om ca 1% av prisbasbeloppet, motsvarande 525 kr erlägges av köparen.

Parkering: Varje lägenhet disponerar en parkeringsplats. Utöver det finns även enstaka gästparkeringar utanför huset.

Juridisk person:

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2022 samt avstämning med kontaktperson i föreningen 2023-05-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


På denna adress i Torsvik bor man lättillgängligt nära brofästet på Lidingö med täta bussförbindelser till Ropsten. Lika enkelt är det att sätta sig på cykeln och trampa in till stan. Torsviks centrum ger också närhet till butiker, service och matställen. Trevligt är också att ha en av Stockholms vackraste platser, Millesgården, på promenadavstånd.