Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Strandvägen 14
  [Område] => Kungsängen
  [Våning] => 
  [Rum] => 8 rum
  [Area] => 200 + 77 kvm
Enligt uppmätning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 1 147 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => [Förråd] => Garage )

Strandvägen 14

FANTASTISK VILLA MED SÖDERLÄGE OCH PANORAMAUTSIKT MOT MÄLAREN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: YNGFALK TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Strandvägen 14
Område
Kungsängen
Rum
8 rum
Area
200 + 77 kvm
Enligt uppmätning
Tomtareal
1 147 kvm
Förråd
Garage

Byggnad

Byggnadstyp
1-plans villa med suterrängvåning
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 2022-06-09
Energiklass
D
Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Papp
Grundläggning
Betongplatta
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övriga byggnader
Garage
Fastighetsbet.
Kungsängens Kyrkby 2:201

Allmänt om fastigheten

El
17 127 kr/år
VA
3 290 kr/år
Renhållning
2 635 kr/år
Försäkring
4 735 kr/år
Total driftskostnad
27 787 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9 287 kr
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
7 418 000 kr - Småhusbyggnad 2 983 000 kr, Småhusmark 4 435 000 kr
Summa pantbrev
561 000 kr
Tomtareal
1 147 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt (friköpt)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Planbestämmelser
Byggnadsplan Vattenskyddsområde

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

-
-
-
-
.

Arkitekturen

Arkitekt:

Huset på Strandvägen 14 ritades och uppfördes i början av 1970-talet. Huset är byggt i suterräng, vilket vid denna tid var en vanlig husmodell på sluttande tomter. Fasaden är klädd i brunt tegel och liggande panel, som var en vanlig kombination vid denna tidpunkt. Arkitekturen under det tidiga 1970-talet påverkades starkt av varuindustrins produktutformning, vilket har gett en stor variation i uttryck och stil. Villorna blev vid denna tid också större och en stor del av bostadsytan avsattes för umgängesytor och representation. Finrummens tid var förbi och allrum blev populära. Stilinfluenserna kom inte sällan från USA, Spanien och Danmark. Villan på Strandvägen uppfördes av den familj som ännu äger huset. Bergvärme installerades 2011.

Trädgård

Huset omges av en 1 147 kvm stor, uppvuxen och kuperad trädgårdstomt med ett sluttande söderläge mot Mälaren. Här finns mycket grönska och en tidstypisk vegetation med både barr- och lövväxtlighet i buskar och uppvuxna träd. Stora och skyddade uteplatser finns på både fram- och baksida av huset. Vid villans västra sida står ett fristående garage. För den som önskar egen pool kan ytan bakom garaget vara en lämplig plats.

OMRÅDET

Det behövs bara en snabb titt på kartbilden för att inse att denna villa ligger med ett ytterst förnämligt läge invid den del av östra Mälaren som kallas Görväln. Läget är också centralt i Kungsängen, med bara ett par minuters promenad till pendeltåget som förflyttar dig till centrala Stockholm på en halvtimme. Huset är perfekt för den som älskar vatten och båtliv. Kungsängens Båtssällskap ligger bara några minuter bort. Förutsättningarna är de bästa för en rik fritid. Golfspelaren har nära tillgång till några av landets bästa banor, den som rider kan välja mellan flera fina anläggningar och idrottsföreningarna i kommunen är många. En fin tillgång i Kungsängen är även det nya kulturhuset med kulturevenemang för alla åldrar, bibliotek och flera scener med konst och teater som blandas med workshops, filmvisningar och författaraftnar. Två fågeltorn i kommunen ger skådeplats för fågel- och djurliv. En trevlig utflykt för familjen är att ta sig direkt från Kungsängen med båt till Birka vikingastad. Från ångbåtsbryggan kan man även kryssa till Mariefred medan man njuter av en god lunch. En annan rolig utflykt är att ta sig till Lasse Åbergs museum som ligger 17 min med bil från Kungsängen. Vill man koppla av i vacker herrgårds- eller slottsmiljö, finns exempelvis Lejondals slott, Thoresta herrgård och Bro Hofs slott.