Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Ryttarhalsvägen 34
  [Område] => Kolartorp
  [Våning] => 
  [Rum] => 8 rum
  [Area] => 225 + 43 kvm
säljarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => 1 476 kvm [Avgift] => [Andelstal] => [Lägenhetsnummer] => [Förråd] => Ett skjul finns på tomten och kan renoveras till tex. gäststuga eller garage. )

Ryttarhalsvägen 34

HUS MED LANTLIG CHARM MITT I NATUREN

TEXT: ENGSTRÖM FOTO: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Ryttarhalsvägen 34
Område
Kolartorp
Rum
8 rum
Area
225 + 43 kvm
säljarens information
Tomtareal
1 476 kvm
Förråd
Ett skjul finns på tomten och kan renoveras till tex. gäststuga eller garage.

Byggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump
Energiklass
Ingen angiven
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas med isolerglas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Grundläggning
Betongplatta
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Utförda renoveringar/underhåll
Det är borrad brunn av kommunen cirka 2005 med ett helt nytt minireningsverk av fabrikat Baga 2018. Det betyder att när avloppsvattnet lämnar huset så kommer det ut vatten av badsjökvalite från reningsverket. Sedan behöver man ta dit pumpbil och pumpa upp slammet från ena tanken men inte alls lika ofta som en septiktank.
Övriga byggnader
Ett skjul finns på tomten och kan renoveras till tex. gäststuga eller garage.
Fastighetsbet.
Kolartorp 1:54

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning
15 000 kr/år
El
15 000 kr/år
VA
5 000 kr/år
Renhållning
1 500 kr/år
Sotning
100 kr/år
Försäkring
10 000 kr/år
Total driftskostnad
46 600 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Ej bott i huset, detta baseras på schablon.
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
1 551 000 kr - Småhusbyggnad 616 000 kr, Småhusmark 935 000 kr
Summa pantbrev
3 409 000 kr
Tomtareal
1 476 kvm
Tomttyp
Natur och trädgårdstomt
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Rättigheter
Förmån: Officialservitut Väg, 0126K-16354.1
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2008-11-25) Naturreservat (2005-09-26)

Arkitekturen

Arkitekt: Nils Hugo Einar Rehman

Kolartorp är den gamla beteckningen på gården där huset på höjden intill Ryttarhalsvägen nu står. Huset som uppfördes i slutet av 1920-talet är placerat i det kuperade landskapet med en fin utsikt och genom läget i naturreservatet är omgivningarna orörda och stillsamma. Huset är förmodligen ett så kallat monteringsfärdigt trähus från början, som ägarna själva satte ihop. Två familjer har bott i huset sedan uppförandet och sedan 2015 har det stått tomt. Ursprungligen var huset mindre än idag, med bottenvåning på två rum och kök med motsvarande rum en våning upp. Verandan tillkom vid en ombyggnation på 1950-talet och i detta skick har huset stått innan nuvarande ägare genomförde den omvandling som huset på senare år genomgått. Arkitekten bakom tillbyggnaden är Nils Hugo Einar Rehman. Huset har byggts ut och byggts om, bland annat har entrén flyttats till husets mitt och markeras vackert med hjälp av den nyupptagna frontespisen som ger huset dess karaktär. Den tidigare sommarverandan har fått ett lyft tak och blivit en vacker del av bottenvåningens mycket tilltalande och rymliga planlösning. Ytterligare sovrum har tillkommit på övre plan, samt ett större badrum. I källarplanet finns bland annat en rymlig matkällare samt en uthyrningslägenhet.

Fasaden är hållen i ett äldre byggnadsskick och proportionerna är väl bevarade trots den omfattande tillbyggnaden. Huset vilar på en grå sockel och fasaden ovan den består av stående spontad panel utan locklist. Fasaden är målad i falurött med knutbrädor och fönsteromfattningar. Detaljer i frontespisen har målats i linoljefärg i grått och guldockra. Fasaden utmärks också av husets vackert utförda spröjs i de nyinsatta fönstren.

Ambitionen på renoveringen är hög, och en hel del av husets själ finns i strävan efter att bevara och efterlikna äldre utförande. Det vattenburna värmesystemet är helt nytt, men elementen är exempelvis gamla som renoverats. Ytterligare delar som är värda att nämna är det schablonmålade hallgolvet, eller de målade trägolven generellt. Liksom de platsbyggda detaljer som huset utrustats med.

OMRÅDET

Huset på höjden i Gömmarens naturreservat må ha getter som grannar, men här är det också nära till motionsspår, skolor, idrottsanläggningar, handel och nöjen, då boendet tillhör Huddinge kommun med de faciliteter som erbjuds där. Tio minuter bort ligger Kungens Kurva med alla sina bekvämligheter, 25 minuter bort finns Skärholmens centrums butiks- och kulturutbud. Där ligger också närmsta tunnelbana. En busshållplats ligger fem minuter från huset. Men så som det ju ofta är med ett drömboende är det förstås också gångavstånd till en badsjö.