Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pastellvägen 10
  [Område] => Skärmarbrink
  [Våning] => 0 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 694 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband och baskanalerna för TV (Tele 2)
  [Andelstal] => 4,10714 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 00004/1001
)

Pastellvägen 10

LJUS, MYSIG OCH VÄLPLANERAD HÖRNTVÅA MED BALKONG

TEXT: MURÈN STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pastellvägen 10
Område
Skärmarbrink
Våning
0 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
55 kvm
Avgift
2 694 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband och baskanalerna för TV (Tele 2)
Andelstal
4,10714 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00004/1001

Driftskostnader

El
6 500 kr/år
Försäkring
4 200 kr/år
Total driftskostnad
10 700 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Matateljén i Gamla Enskede
Tre minuter på cykel till ett glas vin och lite smårätter, eller till Ateljéns pizza som ligger intill.
Globen (Avicii Arena), Tele2 Arena och Slakthusomr
Stort kultur-, nöjes- och sportutbud runt hörnet.
Skogskyrkogården
En cykeltur hit rensar huvudet.
Bonne Femme stenugnsbageri
Här köper vi brödet till helgfrukosten.
Tolv
Femkamp, karaoke och arkadspel vid Globen. Kul!

Arkitekturen

Arkitekt: 1942–1943 Jakob Hebert

Huset på Pastellvägen 8–10, Oljemålningen 1, uppfördes 1942–1943 och ritades av Jakob Hebert, en danskfödd arkitekt som kom till Sverige 1929 och anställdes då av Cyrillus Johansson. Senare kom han att driva egen verksamhet. Han har ritat ett flertal byggnader runt om i centrala Stockholm och i Solna och ligger även bakom grannhuset på Pastellvägen 12–14. Oljemålningen 1 är ett klassiskt bostadshus från 1940-talet med tre våningar och ljus, pastellgul och putsad fasad. Fönstren är till största del tvåluftsfönster i olika bredd, och på både långsidor och gavlar finns balkonger och burspråk.

FÖRENINGEN

Brf Oljemålningen nr 1

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Brf Oljemålningen Nr 1 på adressen Pastellvägen 8 och 10 i Johanneshov. Förening består av 27 lägenheter (1 233 kvm) som alla är bostadsrätter. Föreningen har även 2 lokaler om 162 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 1942-12-09. Huset ritades 1942–1943 av arkitekt Jakob Hebert. Gå gärna in och läs mer på föreningens hemsida https://www.brfoljemalningen.se/

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Parkering

Det finns 6 parkeringsplatser (500kr/månad). Kösystem tillämpas, för närvarande endast 3 st i kö och efter de här försäljningen är det 2 st i kö. För övrigt råder boendeparkering på gatorna i området.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Urval renovering

1988 Renovering av balkonger. 1992 Elstambyte. 1996 Omputsning fasad. 1997 Omläggning tak. 1998 Tilläggsfönster installerades. 2012 Avloppsstammar. 2016 Renovering av trapphuset. 2019 Fönsterbyte, fasad renovering, renovering av tvättstuga. Fler renoveringar kan ni se på föreningens hemsida.under rubriken om förening, mäklare och köpare, https://www.brfoljemalningen.se/om-foreningen/maklare-och-kopare/

Kommande renoveringar:

Inga kommande större renoveringar planerade.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till 12 260 000 kr, vilket ger cirka 9 943 kr/kvm per bostadsyta. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Förråd:

Tillhörande lägenheten finns två källarförråd, ett om cirka 2,7 kvm samt ett mindre skåpförråd på ca 0,6 kvm med klädstång, krok och hylla.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga belägen på gatuplan mellan de två trapphusen i föreningen. Tvättstugan har 2 tvättmaskiner, en torktumlare, 2 torkskåp, 1 stort torkrum samt en mangel. Det finns även cykelförråd och ett barnvagnsförråd samt skyddsrum/föreningslokal med extra toalett. På den gröna fina innegården som är belägen på baksidan, finns det sittgrupper och grill.

Bredband och tv

Bredband (Tele 2), fiber (100/10 Mbit/s) där snabbare bredband kan beställas till ett rabatterat pris. Kabel-TV är anslutet till Tele 2 (tidigare Com Hem). Bredband och baskanalerna ingår i avgiften.

Upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5% och pantsättningsavgiften till högst 1% av det basbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap respektive tidpunkten för underrättelse om pantsättning.

Överlåtaren av bostadsrätten svarar för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren. Avgiften ska betalas på det sätt styrelsen bestämmer.

Juridisk person och delat ägande

Juridiska personer accepteras inte men föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisningen 2021, stadgar samt kontakt med styrelsen sep 2022 . Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor man dels med en smidig närhet till stan, med bara några minuters cykelväg till Södermalm och dess nöjen och kommers. Dels bor man i ett lugnt och trevligt område med stark lokalkänsla som tillsammans med omkringliggande områden innefattar allt från småstadsidylliska villagator i Enskede till Globen, Tele2 och Slakthusområdet och deras stora evenemang med fotbollsmatcher och konserter med internationella världsstjärnor. Att kunna promenera till nöjen och sport är en stor fördel. När du ser alla andra trängas för att komma på tunnelbanan efter en konsert eller match är du hemma på två röda. Hammarbyhöjden och Hammarby sjöstad är ytterligare två områden man enkelt tar del av här. Har man cykel är avståndet till Skogskyrkogården och Hellasgården inte långt, här får man lugnet och har alla förutsättningar för sport och friluftsliv. För att ta sig hem från stan med tunnelbana behöver man aldrig vänta på rätt grön linje, till station Globen går alla. Här finns även tvärbanan. Närbelägna Gullmarsplan är knutpunkt för många busslinjer.