Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Malmövägen 30
  [Område] => 
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 001 kr/mån Värme, v/a, kabel-tv samt en obligatorisk avgift om 90 kr/månad för bredband ingår i den totala avgiften på 4001 kr. [Andelstal] => 2,25163 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 31/1202 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 356 197 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd. )

Malmövägen 30

LJUS OCH HÄRLIG FUNKISTVÅA MED BALKONG I RAKT SÖDERLÄGE

TEXT: MUREN STYLING: LINDHOLM FOTO: ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Malmövägen 30
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
51 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 001 kr/mån Värme, v/a, kabel-tv samt en obligatorisk avgift om 90 kr/månad för bredband ingår i den totala avgiften på 4001 kr.
Andelstal
2,25163 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
31/1202
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
356 197 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekt nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nackareservatet
Ett par hundra meter till skog med elbelysta spår, promenadstråk, badsjöar m m.
Nytorps gärde
Fina promenadvägar och bad på Nytorpsbadet.
Bonne femme
Gott frukostbröd är alltid en möjlighet med surdegsbageri på samma gata.
Nooshi sushi
Lyxmiddag i vardagen.
Sicklasjön

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Nils Hjelm 1946-1948

Huset på Malmövägen 28–36, Stiltjen 1, ritades av arkitekt Nils Hjelm 1946. Det är ett tidstypiskt smalhus med en ljusgul putsad fasad med tvåluftsfönster och sinusprofilerade balkonger i söderläge. Fastigheten är grönklassad i Stockholm stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel.

FÖRENINGEN

Brf Hammarbys äppelträdgård

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hammarbys äppelträdgård (org.nr: 769618-1283) är en äkta förening med adressen Malmövägen 28-36 samt Svedalavägen 6-8. Föreningen består av två trevåningshus med 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätter samt 4 (tre stycken 2:or och en 3:a) lägenheter upplåtna med hyresrätter. Huset ritades 1947 av arkitekt Nils Hjelm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2008.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas om i oktober 2026. Tomträttsavgälden uppgår till ca 173 500 kr/år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt styrelsen i april 2024 till ca 22.1 mkr och det finns ca 500 tkr i kassa och bank. Beräknat på dom nyckeltalen är skuld per kvadrat på ca 8 900 kr, vilket kan ses som en normal belåningsgrad i förhållande till fastighetens goda skick. Avgiften höjdes med 4 procent den 1 mars 2024. Årsredovisning 2023 kommer till årsstämman som äger rum i juni.

Urval av underhåll

2010 Komplett renovering av fastigheterna med bl.a. stambyte, ny fasad, nya balkonger och tak. 2015 Byte av värmeväxlare. 2016 Pågrusning grusgård, oljning trä sopstationer. 2017 Förbättringar av ventilation och OVK. 2018 Underhåll dörrar/portar. 2019 Reparation markytor och reparation installationer samt reparation i tvättstugan. 2020 OVK föreningslokal, löpande underhåll av tvättstugan samt låsanordning. 2021-23 Justering av marksättningar och justeringar altaner p.g.a marksättningar. 2022 Laddstolpar installerades utomhus, översyn av föreningens träd. 2023 Arbete och justeringar av marksättningar, inomhus i markplan samt utomhus som nu står klart. Pålat och gjutit golv i förrådsgångar, fd föreningslokalen, garage och förråd.

Planerade underhåll

Bygga om två lokaler till lägenheter för ombilda till bostadsrättslägenheter som sen ska gå ut på öppen marknad till försäljning.

Gemensamma utrymmen

Om våren och sommaren finns det utemöbler och grill för föreningens medlemmar att använda. De boende har tidigare haft tillgång till en gemensamhetslokal/gästlägenheten. Den går just nu inte att hyra då det var en av de ytor/utrymmen som föreningen har pålat och inte återställt än. Den lokalen är med i föreningens plan för ombildning till lägenhet. Detta utreds just nu om man kan göra om till en enklare gemensamhetslokal. Föreningen har två cykelförråd en mindre kompost.

Tvättstuga

I fastigheterna finns två bokningsbara tvättstugor. Dom finns på Malmövägen 34-36. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och en mangel.

Garage och parkering

Föreningen har 16 st parkeringsplatser (varav 8 med laddstolpe) på Malmövägen, samt 6 st garage på Malmövägen och 2 st på Svedalavägen. Parkeringsplats där laddstolpe nyttjas kostar 850 kr i månaden. Utöver det tillkommer kostnad för elen som förbrukas under laddning. Parkeringsplats utan laddstolpe eller där laddstolpe inte nyttjas kostar 700 kr i månaden. Garage kostar 1 200 kr i månaden.

Bredband och tv

Fastigheterna är anslutna till Stockholms stadsnät och Tele2. I månadsavgiften ingår fiberanslutet bredband med 1000Mbit/s från Stockholm stadsnät.

Ägande och medlemskap

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgiften motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Föreningens hemsida

www.brfappeltradgarden.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, kontakt med styrelsen i mars 2023, årsredovisning för 2022 samt stadgarna. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Under rådande omständigheter ser många föreningar över sina lån och kostnader kontinuerligt. Siffrorna du läser här är uppdaterade med vår senaste information men kan komma att förändras. Du kan alltid resonera kring ekonomin med oss eller vända dig direkt till styrelsen på info@brfappeltradgarden.se för mer information.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt, tryggt och levande område, med närhet till naturen i Nackareservatet och med promenad- och cykelavstånd till Söder. Som boende på denna adress har man verkligen, som man brukar säga, det bästa av två världar. Området är kuperat och grönt, och husen är byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Hammarbybacken, löparspår, mountainbikestigar, badplatser m m finns nära. Att roa sig i hemmakvarteren går också, klubbarna i Slakthusområdet ligger inom gångavstånd eller besök lokala restauranger som Tbilisis hörna, prisad för sin georgiska mat. På Malmövägen bor man granne med Bonne Femme stenugnsbageri så ett nybakat bröd är aldrig långt borta. Tunnelbanan vid Hammarbyhöjdens station nås inom ett par minuter, skönt nära utan att man behöver störas av den.