Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Söderarmsvägen 2
  [Område] => Kärrtorp
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 69 kvm
Säljarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 080 kr/mån Inkl. värme och vatten. [Andelstal] => [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 0118/1002 )

Söderarmsvägen 2

VACKER VÄLRENOVERAD GAVELTREA MED BURSPRÅK OCH BALKONG I KVÄLLSSOL

TEXT: BECK REMNES STYLING: WALLMÉN FOTO: SYLWAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Söderarmsvägen 2
Område
Kärrtorp
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
69 kvm
Säljarens information
Avgift
4 080 kr/mån Inkl. värme och vatten.
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
0118/1002

Driftskostnader

El
4 200 kr/år
Försäkring
3 588 kr/år
Total driftskostnad
7 788 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nytorps Gärde
här kan du gå promenader, träna och leka med barnen alla årstider
Söderbysjön och närliggande Nackareservatet.
Koloniområdet ca två minuters promenad bort.
MA Baker
café på torget i Kärrtorp, bästa veganska bullarna
Matateljén
En kort promenad bort i Gamla Enskede.

Arkitekturen

Arkitekt: 1948 Josef Peterson

Huset på Söderarmsvägen 2 uppfördes år 1948 och stod inflyttningsklart två år senare. Huset ritades av Josef Peterson och präglas av sitt enkla raka formpråk, vars grova putsfasad pryds av fönster om en och två lufter samt ett subtilt burspråk längs gaveln. Bostadsrättsföreningen Stockholm Grimskär Nr 1 bildades i juni år 2011 och var tidigare hyreslägenheter. Det finns två bokningsbara tvättstugor i föreningen, och i varje tvättstuga finns fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. Föreningen tillhandahåller också en stor lekpark, gröna ytor och blomplanteringar, gemensam grillplats och ett separat miljöhus för återvinning. Utöver föreningens bostadsrätter finns ytterligare 23 hyresrätter som på sikt/vid behov kan säljas och stärka det ekonomiska läget. Garage- och parkeringsplatser finns tillgängliga mot avgift via ett kösystem.

FÖRENINGEN

BRF Stockholm Grimskär Nr 1

Föreningen och antal lägenheter

Brf Stockholm Grimskär nr 1 är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2011-11-03. Föreningens fastighet består av 3 flerbostadshus, med totalt 126 bostadslägenheter på adress Fyrskeppsvägen 84 och 86, Huvudskärsvägen 317 (ojämna nummer) samt Söderarmsvägen 2-22 (jämna nummer). Föreningen upplåter 103 lägenheter med bostadsrätt, 23 med hyresrätt samt 23 lokaler. Den totala arean är 16 482 kvm. Fastigheten uppfördes 1949 och har värdeår 1949. Fastigheten ritades av arkitekten Josef Peterson år 1948. Läs mer på föreningens hemsida https://www.brfgrimskar.se/

Mark

Marken innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden är ca 844 075kr/år.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2020 uppgår till ca 45 Mkr i lån av långfristig karaktär och ger en belåningsgrad på ca 4 892 kr/kvm totalyta. Det finns dessutom en kassa på ca 1,8 Mkr.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem Bostadsrättsförvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning AB.

Uppvärmning

Uppvärmning sker genom Stockholm Exergi fjärrvärme.

Urval renoveringar

2003 – 2009 Stambyte. 2013-2015 Taken är kontrollerade och åtgärdade. 2016 Nya takfläktar installerade med reparation av ventilationskanaler, OVK-besiktning och injusteringar. 2017 Renovering av garageportar, byte av fjärrvärmekulvert 2018 Byte av kallvattenrör delar av Söderarmsvägen. 2018-2019 Renovering av värmesystem, byte av stamventiler och termostater. 2019 Kalibrering av värmesystem, byte av hiss Söderarmsvägen 22, ommålning av trapphusen på Söderarmsvägen. 2020 Renovering av bottenavlopp (Huvudskärsvägen och Fyrskeppsvägen), renovering av skyddsrum, nytt barnvagnsförråd på Söderarmsvägen. 2021 Ommålning av resterande trapphus i Fyrskeppsvägen och Huvudskärsvägen, sker en större satsning på renovering av gården, träd och buskar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Protector Försäkring, den inkluderar även ett bostadsrättstillägg i hemförsäkringen för samtliga bostadsrättsinnehavare. Enkelt uttryckt täcker tilläggsförsäkringen lägenhetens fasta inredning medan hemförsäkringen täcker lösöre. Observera att tilläggsförsäkringen inte ersätter den egna hemförsäkringen som måste tecknas av ägaren till bostadsrätten.

Gemensamma utrymmen

Det finns två bokningsbara tvättstugor i föreningen. I varje tvättstuga finns 4 tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. Den ena tvättstugan ligger precis utanför huset, mitt emot gavelfönstret och den andra ligger i samma huslänga men på andra sidan. Det finns en stor lekpark, gröna ytor blomplanteringar, gemensam grillplats och separat miljöhus för återvinning. Stora bord som är populära att ha barnkalas eller annat firande under trädkronorna. Föreningen har även cykelrum, barnvagnsförråd och miljöstugor.

Förråd

Till lägenheten hör två förråd, ett källarförråd om ca 3 kvm och en matkällare om ca 1 kvm.

Garage/p-platser

Det finns flertalet p-platser (450kr/ månad) och garageplatser (875kr/månad) att hyra. Fn är det kö.

Bredband och Kabel-TV

Bredband (fiber) och TV levereras via Tele 2 (tidigare Comhem). Förutom fiber är fastigheterna även anslutna till Tele 2. Bredband, kabel-TV och telefoni kan beställas direkt från Tele 2.

Upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift kan tas ut efter beslut av styrelsen. För arbete och övergång av bostadsrätt får överlåtelseavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 2,5 % av basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Den medlem till vilken en bostadsrätt övergått, svarar normalt för att överavlåtelseavgiften betalas. För arbete vid pantsättning – av bostadsrätt får pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 1 % av basbelopp enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från Årsredovisningen 2020, stadgar och föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lägenheten ligger i ett lummigt område i Kärrtorp som har ett mysigt torg med flera mataffärer, teater, bio, loppis, pizza, sushi, deli, cafe och bageri och torghandel med blommor. Tunnelbanans gröna linje tar dig till Södermalm på nio minuter, och det går även bussar till Älvsjö. Rakt över bostaden ligger restaurang Nytorpet som har en populär uteservering soliga dagar och kvällar. De serverar både lunch och middag. Precis bredvid ligger bageriet Santa Fé som serverar nybakat bröd och bullar, frukost, lunch och fika.