Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Per Lindeströms Väg 86
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 42 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 298 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk kostnad om 160kr/månad tillkommer för bredband (100 Mbit) [Andelstal] => 3,73664 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 10/1101 )

Per Lindeströms Väg 86

LJUS, MYSIG OCH OTROLIGT VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA MED BALKONG

FOTO: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Per Lindeströms Väg 86
Område
Hammarbyhöjden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
42 kvm
Föreningens information
Avgift
3 298 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk kostnad om 160kr/månad tillkommer för bredband (100 Mbit)
Andelstal
3,73664 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
10/1101

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 600 kr/år
Övrigt
1 800 kr/år
Total driftskostnad
6 800 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

NACKARESERVATET
HAMMARBYHÖJDENS KOLONILOTTER
BONNE FEMME STENUGNSBAGERI
RESTAURANGUTBUDET MED ONG VIETNAM, TBLISIS HÖRNA.

Arkitekturen

Arkitekt: John Wallmark 1939

Huset på Per Lindeströms väg 86 i fastigheten Polarforskaren 2 ritades av arkitekten Lennart Bergvall och uppfördes under åren 1939–1941. Huset är ett s k smalhus i tre våningar med två trapphus. Fastigheten har nyligen restaurerats till originalskick där portar och balkonger, som bytts ut under årens lopp, har återställts. De ursprungliga fönstren har renoverats och målats med linoljefärg i ursprunglig nyans. Brf Polarstjärnan är en trevlig och engagerad förening med 28 lägenheter fördelade på två hus. För de boende finns en grön gård med utemöbler och grillmöjlighet. Den gemensamma tvättstugan ligger praktiskt nog i samma trappuppgång som denna lägenhet.

FÖRENINGEN

Brf Polarstjärnan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheterna Polarforskaren 2 samt 3. Båda fastigheterna är byggda 1939 och finns med på Riksantikvarieämbetets lista över hus med positiv betydelse för stadsbilden och visst kulturhistoriskt värde. Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt med en totalyta om 1124 kvm. Till detta har man även 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen registrerades 2002 och är en äkta bostadsrättsförening.

Garage & Parkeringsplats

3 garageplatser och 12 parkeringsplatser. 250 kr/mån för p-plats. 1500 kr/mån för garage. Annars tillämpas boendeparkering på gatan för 500 kr/mån. Se Stockholms stads hemsida för mer information. Föreningen har även Kinto bilpool att tillgå i området.

Ekonomi

Föreningen har ca 10,1 mkr i långfristiga skulder. Detta ger en skuldkvot på ca 8 600kr/kvm. Det finns inga beslut på att förändra avgiften. Kontrollerat med styrelsen 2023 april.

Mark

Marken är upplåten med tomträtt. Tomträtten är nyligen omförhandlad och ska omförhandlas om ca 7 år igen.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av NABO och den tekniska förvaltningen sköts av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Urval renoveringar

Fastigheten är i gott skick efter att det skett stora renoveringar sedan början av 2000-talet.

2020-Elstambyte genomfördes.

2019 Byte av undercentral för fjärrvärme samt nya garageportar

2017 Vindarna har tilläggsisolerats

2016/2017 Fasadrenovering, balkongrenovering, fönsterrenovering, takrenovering

2015 Fibernät har installerats i lägenheterna

2005/2011 Stambyte i badrum & kök

2012 Fibernät indraget

2007 Ventilation med självdrag och OVK utförd

Kommande renoveringar

Följer underhållsplan

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandkontoret.

Trappstädning och städdagar

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta. Gemensamma trädgårdsdagar två gånger per år, vår och höst.

Tvättstuga

En tvättstuga som är utrustad med två maskiner, torkrum och tumlare finns i huset Per Lindeströms väg 84-88. Det finns även en spontantvättstuga för föreningens medlemmar i huset på Per Lindeströms väg 90.

Gemensamma utrymmen

På föreningens mark finns två uteplatser med grill samt möjlighet till odlingsyta (pallkragar). Det finns även gemensamt cykel- och barnvagnsförråd.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen är ansluten till fibernätet där 100Mbit ingår i avgiften via Telenor. Obligatorisk avgift om 160 kr/mån tillkommer på avgiften. Medlem kan teckna tilläggstjänster med Telenor om så önskas.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2023 april Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.polarstjarnan.com är föreningens hemsida.

OMRÅDET

Ett lugnt, tryggt och levande område, med promenad- och cykelavstånd till Söder i kombination med närhet till naturen i Nackareservatet. Ja som boende på Per Lindeströms väg har man verkligen, som man brukar säga, det bästa av två världar. Området är kuperat och grönt, och husen är byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. Många gator i Hammarbyhöjden har fått namn efter upptäcktsresande, etnologer och reseskildrare. Per Lindeström levde under 1600-talet och reste då med båt till de nya svenskkolonierna i Nordamerika. Från hans väg kan du snabbt och enkelt ge dig på egna äventyr till Hammarbybacken som ligger strax intill.