Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lidköpingsvägen 45
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 50 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
48 kvm och 2 r o k enligt lägenhetsförteckning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 249 kr/mån inkl. värme, vatten och K-tv (basutbud) från Comhem [Andelstal] => 1,17858 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 231002006-0043/1002 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 67 867 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Till lägenheten hör två förråd. Ett större samt en mindre matkällare. )

Lidköpingsvägen 45

UTE OCH INNE I GRÖNSKANDE HARMONI – FINT RENOVERAD FUNKISTREA MED BALKONG

TEXT: REMNES FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lidköpingsvägen 45
Område
Hammarbyhöjden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
50 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
48 kvm och 2 r o k enligt lägenhetsförteckning
Avgift
4 249 kr/mån inkl. värme, vatten och K-tv (basutbud) från Comhem
Andelstal
1,17858 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
231002006-0043/1002
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
67 867 kr, då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av indirekta nettoskuldsättning utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Till lägenheten hör två förråd. Ett större samt en mindre matkällare.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 736 kr/år
Övrigt
3 252 kr/år
Total driftskostnad
9 588 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Posten övrigt avser Gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nytorpsbadet (utomhuspool)
Matateljén (restaurang)
Malmgrenska och Nytorpet (restauranger/ bar)
Santa fé (känt kafé)
Nackareservatet

Arkitekturen

Arkitekt: 1942 Arkitekt Ture Holmquist

Arkitektur

Brf Professorn består av sju trevåningshus som uppfördes under 1940-talets början av Riksbyggen. Föreningen hette då Stockholmshus nr 2 och var alltså Riksbyggens andra förening i Stockholm. Husen uppfördes troligen under åren 1942–1943 och arkitekt var Ture Holmqvist som ritade samtliga av Riksbyggens fyra första föreningar. Byggnaderna är alla klassiska smalhus som är fint inpassade i kuperad terräng. Huset på nummer 45 är putsat i en ljusrosa/aprikos kulör, och vissa hus är röda. I föreningen finns flera tillgångar för de boende, som tre tvättstugor, en övernattningslägenhet/möteslokal, snickeri/hobbylokal, återvinningsrum, cykelrum med mera. Gårdarna är välskötta och ombonade med utemöbler och grill att låna.

FÖRENINGEN

Riksbyggen Brf Professorn

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Professorn består av 7 byggnader med 84 stycken lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 garage. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av fastigheterna Professorn 5 -11 med adresserna Lidköpingsvägen 37-59 och Skarabacken 47-49.

Huset ritades 1942 av arkitekten Ture Holmqvist. Föreningen bildades 1942 och denna förening är Riksbyggens näst äldsta bostadsrättsförening!

Mark

Fastigheterna är upplåtna med tomträtt som löper till år 2032.

Förvaltare

Förvaltningen sker av Riksbyggen.

Urval renoveringar

Takrenovering, 1986. El- och rörstambyte, 1993. Nya balkonger, 1994. Fjärrvärmeinstallation, 2006. Byte av värmeväxlare, 2009. Ny övernattningslägenhet, 2011. Tilläggsisolering samt fasad- och balkong renovering, 2011. Nya portar och kodlås, 2013/14. Fiberinstallation, 2017. Stamspolning, 2018. Byte av horisontella stammar, 2019. Nya tvättstugor, 2019.

Kommande renoveringar

Enl underhållsplan planerar föreningen att renovera alla fönster i föreningen under 2023. Trapphusen ska målas om efter fönster renoveringen samt att alla källardörrar ska bytas ut.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har haft det i många år. Föreningens totala bostadsyta är om 4053kvm, vilket ger en belåning på om ca 4338kr per kvm boyta. Snittet i området ligger på 6 500kr/kvm. Föreningen har enl årsredovisningen 2022 en kassa/ bank om ca 2,9mkr samt en fond för yttre underhåll om ca 7,7mkr.

Föreningen höjde avgifterna 2022-06-01 med 2% samt 2023-02-01 med 12% . Föreningen har inga fler planer/beslut på att höja avgiften ytterligare men föreningen följer noga utvecklingen och fler avgift ökningar kan inte uteslutas pga rådande omvärlds situation.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdes försäkrad hos Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två städdagar per år där medlemmarna deltar och där det bjuds på lunch och fika. Dessa dagar brukar vanligtvis vara i april och november.

Tvättstuga

Det finns tre tvättstugor i föreningen. Den större tvättstugan är belägen på Lidköpingsvägen 39. Tvättstugorna på nr 39 är utrustade med 3 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, centrifug, 2 torkskåp och en torktumlare. Det finns även ett separat torkrum. I tvättstugan på Lidköpingsvägen 59 finns två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en varmmangel. Där finns också en tvättpelare med tvättmaskin och tumlare som inte behöver bokas.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamma gårdar mellan byggnaderna. Det finns cykelförvaring i källaren i samtliga hus. Föreningen har även extra förråd till uthyrning. Det finns två stationer för hushållssopor samt ett återvinningsrum på Lidköpingsvägen 41. På Lidköpingsvägen 45 finns en hobby/snickerilokal med enklare verktyg samt verktyg och inventarier att låna ut. Det finns tre tvättstugor i föreningen, den närmsta är belägen på Lidköpingsvägen 59. Det finns ett övernattningsrum med två bäddsoffor, pentry och toalett. Priset för lokalen är 200 kr/dygn eller 120 kr/kväll.

Parkering

Föreningen har 7 garageplatser, samtliga uthyrda och det är kö till platserna. Kostnad för parkering är 803-943 kr/månad. Gatuparkering gäller annars längst gatorna, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A samt kabel-tv bas ingår i avgiften. Fiber och ComHem finns indraget i huset så medlemmar kan teckna valfritt abonnemang. Bredbands abonnemang ingår inte i avgiften.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2023-07-29, föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brfprofessorn.se.

OMRÅDET


Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. Det är ett aktivt område med stora friluftsområden lättillgängliga, Nackareservatet, Hammarbybacken, Nytorps gärde och flera utomhusgym bland annat, så finns alla förutsättningar för ett liv nära naturen. Kärrtorp med caféer och bio och Gamla Enskede med trevliga mat- och fikaställen är också trevliga begivenheter att ha i sitt närområde. När du i stället vill leva stadsliv kan du promenera till Söder på 30 minuter, eller ta tunnelbanan i fem minuter från Hammarbyhöjden, Blåsut eller Skärmarbrink.