Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Läckövägen 11
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 47 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 368 kr/mån Inkl. kabel-TV grundutbud från Com Hem och bredband (100MB via Telenor) [Andelstal] => 5,20052 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 18/1301 )

Läckövägen 11

LUGNET PÅ HÖJDEN – STILREN FUNKIS MED BALKONG HÖGST UPP I HUSET

TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Läckövägen 11
Område
Hammarbyhöjden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
47 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 368 kr/mån Inkl. kabel-TV grundutbud från Com Hem och bredband (100MB via Telenor)
Andelstal
5,20052 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
18/1301

Driftskostnader

El
5 760 kr/år
Försäkring
2 313 kr/år
Total driftskostnad
8 073 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bonne Femme
Trevligt café som finns både på Malmövägen och i centrum.
Coco Koi
Fantastisk nyöppnad japansk restaurang på Tidaholmsplan.
Nytorpsgärde
Med utomhuspool som är gratis.
Grönsakshandeln på Malmövägen
Nacka naturreservatet

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1943 -1944 Wåhlin & Hjelm Arkitekter SAR

Fastigheten Fyren 2 på Läckövägen 7–11 bebyggdes mellan 1943 och 1944 med ett bostadshus som ritades av Wåhlin och Hjelm Arkitekter SAR - Erik Wåhlin och Nils Hjelm. Firman ritade även den intilliggande Fyren 1 på Hjovägen. Fyren 2 är ett trevåningshus som ligger på en höjd och har en fasad putsad i en ljusgul kulör, vitmålade ursprungliga fönster och balkonger som är målade i en ljusgrön nyans. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Fyren 2

Föreningen och antal lägenheter:

Brf Fyren 2 är en äkta bostadsrättsförening som ligger på adressen Läckövägen 7–11 i Johanneshov. Föreningen har 19 bostadsrätter om totalt 902 kvm. Föreningen registrerades 1993-03-18 och husets byggnadsår är 1942.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt och gäller fram till 2027.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till 4 831 000 enligt årsredovisningen 2020 vilket ger en belåning på 5 356kr/kvm bostadsrättsyta. Inga planerade avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en vacker innegård med gemensam grill och bord. Det finns även ett gemensamhetsrum, ett rum med verktyg som kan lånas av föreningens medlemmar samt en mycket fin och fräsch bastu. Tvättstugan ligger på Läckövägen 11, i samma port som lägenheten utrustad med två TM, en TT, ett torkskåp och en mangel. Cykelförråd finns bredvid Läckövägen 9.

Urval renoveringar

1993 Fjärrvärme installerades.1998 Stambyte Kök och badrum. 2009 Byte av el-stigar (nya elmätare och nya ledningar) 2010 Renovering av gemensamhetsanläggning, två rum med bastu, dusch och sittplatser. 2012 Fasadrenovering. 2012 Takrenovering, balkongrenovering. 2013 Renovering av tvättstuga 2014 Fiber installerades, trapphuset har målats om 2018 Renovering av fönster och balkongdörrar, utbyte av värmepump. 2020 OVK återbesiktning, energideklaration, upprättande av underhållsplan.

Planerade renoveringar:

2021 Målning av portar, inköp av sopkärlskåp samt markarbete.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Förråd

Tillhörande lägenhet har ett källarförråd på ca 6 kvm och som ligger i samma hus.

Bredband och kabel-TV

I månadsavgiften ingår kabel-TV från Com Hem och bredband (100MB via Telenor).

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och fastighetstillsyn av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift samt avgift vid upplåtelse i andra hand får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 3,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1,5% av det prisbasbelopp som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap respektive tidpunkten för underrättelse om pantsättning. Överlåtelseavgiften bestals av förvärvaren och pantsättningsavgiften av pantsättaren.

Delat ägande/juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person men godkänner delat ägande, under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen samt från föreningens styrelse, sep 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att ha djupa skogar och badsjöar lika nära som stadens puls och allt inom promenadavstånd gör livet på denna adress kvalitativt! Nackareservatet runt knuten gör det enkelt att ta sig ut i skog och mark och två minuter till tunnelbana och tio minuter på cykel till Södermalm gör det lika smidigt att nå asfalt och cityliv.