Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Karlsborgsvägen 5
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 41 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt förvaltaren [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 713 kr/mån Ink värme, vatten och Bredband från Banhoff 1000/1000 [Andelstal] => 0,79784 % [Andel av årsavgift] => 0,78491 % [Lägenhetsnummer] => 1001/1202 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 1,5kvm enligt säljarens uppgifter. Samt 1 förråd som idag nyttjas som "verkstad" Ateljé. )

Karlsborgsvägen 5

MYSIG OCH NATURNÄRA FUNKISTVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE I SKULDFRI FÖRENING!

FOTO: BORGELIN TEXT: BECK REMNES STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Karlsborgsvägen 5
Område
Hammarbyhöjden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
41 kvm
Förvaltarens information
1 rok enligt förvaltaren
Avgift
2 713 kr/mån Ink värme, vatten och Bredband från Banhoff 1000/1000
Andelstal
0,79784 %
Andel av årsavgift
0,78491 %
Lägenhetsnummer
1001/1202
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 1,5kvm enligt säljarens uppgifter. Samt 1 förråd som idag nyttjas som "verkstad" Ateljé.

Driftskostnader

El
2 100 kr/år
Försäkring
2 268 kr/år
Total driftskostnad
4 368 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Sickla Sjö
Morgondopp innan jobbet!
Hammarbybacken
Bara att ta skidorna på axel och gå upp till backen!
Malmgrenska Krogen
God mat och gemytlig kvarterskänsla
Nackareservatet utanför dörren
ta en promenad med hunden, ge sig ut och cykla eller springa, promenera genom skogen bort till Hellasgården för en god lunch

Arkitekturen

Arkitekt: Svenska Folkbyggens 1943

Fastigheten Hornlyktan 1 uppfördes av Svenska Folkbyggens byggnadstekniska kontor under år 1943. Byggmästare var Gideon Weimer. Husen är typiska smalhus i Hammarbyhöjden som från början kallades ”den vita staden” på grund av den vita färgsättningen på husen. Under årens lopp har emellertid husen underhållits och något förändrats, och fasaderna är inte längre vita utan har olika nyanser av beige och ljusgult. BRF Hornlyktan innefattar portnummer 3, 5 och 7 på Karlsborgsvägen. Det är en liten förening som bildades år 2006 och som består av 22 lägenheter.

FÖRENINGEN

Brf Hornlampetten

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hornlampetten är en äkta förening belägen på fastigheterna Lampetten 1-6 samt Hornlyktan 1-2. Föreningen består av 6 stycken 3-våningshus med 115 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld sträcker sig till 2023-03-31.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum.

Urval renoveringar

Fasad- och takrenovering, 1989. Elrenovering samt rörstambyte, 1993. Renovering av trapphus, 2004. Renovering av fönster, 2006. Tvättstugorna renoverades 2009. Installation av fiber, 2010. Portrenovering, 2012. Uthyrningslägenhet och bastu renoverades 2017. Stamspolning, energideklaration, OVK och nytt värmesystem, 2018/19. 2022: Under året fortsätter styrelsen att arbeta med ventilationslösningar för lägenheter med förhöjda radonvärden.

Kommande renoveringar

Det finns i dagsläget inga stora renoveringar planerade de närmsta åren. Inom 5 år kommer balkongplattorna bytas ut och fasaden renoveras.

Ekonomi

Föreningen har varit skuldfri sedan länge. I området brukar belåningen ligga mellan 6-7 500kr/kvm boyta. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning kräver alltid styrelsens godkännande och är begränsad till max 2 år. Bostadsrättsinnehavararen debiteras med 10 % av prisbasbelopp per år och uthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns två bokningsbara tvättstugor och två obokningsbara snabbtvättstugor. De bokningsbara tvättstugorna är utrustade med 2 tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp. Till snabbtvättstugorna hör en tvättmaskin och en torktumlare.. Det finns en gästlägenhet som går att hyra för 150kr/natt. Det finns även bastu, flertal cykelförråd (närmsta ligger i huset) samt en samlingslokal. Mellan husen finns uteplatser med tallskog, inslag av klippor, planterade äppel- och päronträd, vinbärsbuskar och syren! Föreningen har en odlingsgrupp där man odlar i pallkragar, och även flera små odlingar kring husen för den som gillar att ha fingrarna i jorden! På gårdarna finns flertal sittgrupper och grillar. I en stuga mellan husen finns även en snickarbänk att tillgå.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2023-05-12, föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. På Karlsborgsvägen bor du strax intill Nackareservatet, liksom Hammarbybacken, så här finns alla förutsättningar för ett aktivt liv i naturen, med möjlighet till löpning, skidor, bad, kanot, skridskoåkning. Det finns två koloniträdgårdsföreningar på promenadavstånd från lägenheten. Tunnelbanan ligger nära hemmet och tar dig till Södermalm på under tio minuter, men det är även lätt att undvika bilvägar och trafik, och istället via gång, cykel och skogsvägar ta sig till olika platser.