Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Finn Malmgrens väg 112
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 41 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 713 kr/mån Ink värme vatten och Bredband från Banhoff 1000/1000 [Andelstal] => 0,79784 % [Andel av årsavgift] => 0,78491 % [Lägenhetsnummer] => 0902 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 3kvm enligt säljarens uppgifter. )

Finn Malmgrens väg 112

CHARMIG TVÅRUMMARE MED NYRENOVERAT KÖK OCH BALKONG I SYDVÄST, SKULDFRI FÖRENING

STYLING: GÄRDE FOTO: BORGELIN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finn Malmgrens väg 112
Område
Hammarbyhöjden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
41 kvm
Föreningens information
Avgift
2 713 kr/mån Ink värme vatten och Bredband från Banhoff 1000/1000
Andelstal
0,79784 %
Andel av årsavgift
0,78491 %
Lägenhetsnummer
0902
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 3kvm enligt säljarens uppgifter.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 880 kr/år
Total driftskostnad
6 480 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Promenadstråken kring Sickla sjön och Nacka reserv
Urban Deli Sickla
Fraterno Café
Bonne Femme Stenugnsbageri
Badbryggorna kring Sickla sjön

Arkitekturen

Arkitekt: SVENSKA FOLKBYGGENS ARKITEKTKONTOR 1943

Fastigheten Lampetten 1 uppfördes år 1943 på uppdrag av Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening, efter ritningar av Svenska Folkbyggens Byggnadstekniska Arkitektkontor. Gideon Weimer var byggmästare för projektet. Det är en klassisk funkisbyggnad med sina enkla linjer och raka formspråk. Tvåluftsfönster pryder huset tillsammans med sinusprofilerade balkonger i plåt. Fasaden är slätputsad i en orange nyans. Brf Hornlampetten består av sex trevåningshus med 115 bostadsrätter och 7 lokaler; en lagerlokal, en verkstadslokal, ett garage samt ett förråd. I dagsläget är alla uthyrningslokaler uthyrda. Lägenheterna är 1½-or och 2½- or. Alla lägenheter har två källarförråd.

FÖRENINGEN

Brf Hornlampetten

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hornlampetten är en äkta förening belägen på fastigheterna Lampetten 1-6 samt Hornlyktan 1-2. Föreningen består av 6 stycken 3-våningshus med 115 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 7 lokaler upplåtna med hyresrätt.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld sträcker sig till 2023-03-31.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum.

Urval renoveringar

Fasad- och takrenovering, 1989. Elrenovering samt rörstambyte, 1993. Renovering av trapphus, 2004. Renovering av fönster, 2006. Tvättstugorna renoverades 2009. Installation av fiber, 2010. Portrenovering, 2012. Uthyrningslägenhet och bastu renoverades 2017. Stamspolning, energideklaration, OVK och nytt värmesystem, 2018/19. 2022: Under året fortsätter styrelsen att arbeta med ventilationslösningar för lägenheter med förhöjda radonvärden.

Kommande renoveringar

Det finns i dagsläget inga stora renoveringar planerade de närmsta åren. Inom 5 år kommer balkongplattorna bytas ut och fasaden renoveras.

Ekonomi

Föreningen har varit skuldfri sedan länge. I området brukar belåningen ligga mellan 6-7 500kr/kvm boyta. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning kräver alltid styrelsens godkännande och är begränsad till max 2 år. Bostadsrättsinnehavararen debiteras med 10 % av prisbasbelopp per år och uthyrning.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

Det finns två bokningsbara tvättstugor och två obokningsbara snabbtvättstugor. De bokningsbara tvättstugorna är utrustade med 2 tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp. Till snabbtvättstugorna hör en tvättmaskin och en torktumlare.. Det finns en gästlägenhet som går att hyra för 150kr/natt. Det finns även bastu, flertal cykelförråd (närmsta ligger i huset) samt en samlingslokal. Mellan husen finns uteplatser med tallskog, inslag av klippor, planterade äppel- och päronträd, vinbärsbuskar och syren! Föreningen har en odlingsgrupp där man odlar i pallkragar, och även flera små odlingar kring husen för den som gillar att ha fingrarna i jorden! På gårdarna finns flertal sittgrupper och grillar. I en stuga mellan husen finns även en snickarbänk att tillgå.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm stads hemsida för mer information.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2023-05-12, föreningens hemsida, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. Det är ett aktivt område med stora friluftsområden och naturmiljöer. Nackareservatet, Hammarbybacken, Nytorps gärde och flera utomhusgym ligger på gångavstånd, liksom skidspår, badplatser, golfbana m.m. Lika nära ligger också staden, snabbt och smidigt via cykel eller till fots in till Södermalm, eller så tar du tunnelbanan som bara ligger ett par minuter hemifrån.