Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => Bostadsrätt
    [Adress] => Terrängvägen 53
    [Område] => Västertorp
    [Våning] => 1 av 3, ej hiss
    [Rum] => 2,5 rum och kök
    [Area] => 55 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 714 kr/mån Inkl. Värme & V/A. [Andelstal] => 1,473 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 19/1101 )

Terrängvägen 53

GAVELLÄGE & BALKONG I KVÄLLSSOL – LJUS, RENOVERAD BOSTAD NATURNÄRA PÅ ÅSEN

FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Terrängvägen 53
Område
Västertorp
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2,5 rum och kök
Area
55 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 714 kr/mån Inkl. Värme & V/A.
Andelstal
1,473 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
19/1101

Driftskostnader

El
3 220 kr/år
Försäkring
2 158 kr/år
Total driftskostnad
5 378 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Parkleken Lugnet
Västertorps simhall
Antikboden
Krua Thai
Hägerstensbadet

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Lindberg & Ypyä, 1949-52

Stockholm stad förvärvade år 1935 södra delen av dagens Västertorp medan den norra ägdes av företaget Olsson & Rosenlund. År 1945 tillträdde arkitekten Sven Markelius som stadsplanedirektör. Inspirerad av förebilder i England lät han utarbeta en schemaplan för hur förortssamhällen runt Stockholm skulle planeras och byggas i grannskapsenheter kring lokala centra, och en plan för Västertorp presenterades år 1947. Husen på Terrängvägen byggdes i sin tur år 1949-1952 och ritades av arkitekterna Martta Ypyä och Nils Lindberg för HSB:s Riksförbunds arkitektkontor. Martta Ypyä var en av få kvinnliga arkitekter verksamma i Sverige i början på 1950-talet. Husen uppfördes för Familjebostäder av byggnadsmästaren Allan Mörlin och stod inflyttningsklara år 1949. Fastigheten tillhörande Terrängvägen 53 består av en röd putsfasad med detaljer av tegel och portar i teak, tillsammans med tvåluftsfönster och balkonger med en vit sinusprofil. Kvarteret Skidtränaren 1 ingår i ett större enhetligt område med likartade välgestaltade tidstypiska lamellhus. Markplaneringen är genomtänkt och medger ett omsorgsfullt utnyttjande av terrängen och olika naturinslag. Byggnaderna bevarar sin ursprungliga arkitektur, trots vissa förändringar. Bostadsrättsföreningen Skidtränaren 1 tog över fastigheten maj år 2013. Föreningen består av fyra flerfamiljshus om vardera tre portar och tre våningar på adresserna Terrängvägen 47-69.

FÖRENINGEN

Brf Skidtränaren 1

Antal lägenheter och lokaler

Brf Skidtränaren 1 är en äkta bostadsförening och bildades år 2011. Föreningens fastighet består av 4 flerbostadshus på Terrängvägen 47-69. Föreningen har 62 lägenheter med bostadsrätt, 11 lägenheter med hyresrätt samt 12 lokaler upplåtna med hyresrätt. Det finns även 19 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt och omförhandlas nästa gång 2024. Se årsredovisning för mer information om tomträttsavgälden.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Simpleko AB. Teknisk förvaltning sköts av FT Drift AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår.

Urval renoveringar

Stambyte, 2002. Gårdsrenovering, 2012. Stamspolning, 2016. Nya trädgårdsmöbler, 2018. Byte av takluckor och radonmätning, 2018. Fönsterrenovering 2019. Brandskydd, 2019.

Kommande renoveringar

De närmsta året planeras följande renoveringar: Byte av ytterportar. Renovering ytskikt tvättstugor. Dränering. OVK.

Ekonomi

Föreningen har mycket stabil ekonomi och 11 hyresrätter som ses som dolt kapital. De långfristiga skulderna är ca 7 mkr vilket ger en belåning på ca 1875kr/kvm boyta. Det finns ca 3,5 mkr i kassa & bank. Försäljningen av hyresrätten kommer bli ett tillskott i kassan och en trygghet inför kommande renoveringar. Föreningen har inga avgiftsändringar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har lummiga gårdar mellan husen med utemöbler. Det finns 2 tvättstugor i föreningen, den närmsta belägen på Terrängvägen 59 i samma byggnad. Båda är utrustade med 2 maskiner, torktumlare och torkrum. Det finns även en tvättmaskin för grovtvätt som inte går att boka. Inne i varje hus finns även cykelförråd och plats att parkera barnvagnar.

Parkering

Föreningen har 19 parkeringsplatser, kösystem tillämpas. Kostnaden är 500kr/månad. Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme & V/A ingår i avgiften. Kabel-tv basutbud från ComHem ingår även. Fiber finns indraget i fastigheten, 100 Mbit/s via Stockholms Stadsnät. Medlem tecknar själv abonnemang och kan även ha bredband via ComHem.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området kring Terrängvägen är lugnt, trevligt, levande och barnvänligt med många förskolor och skolor i krokarna. Det är fullt av parkområden och parkpromenader som kantas av flertalet statyer som placerades ut av Hägerstensåsens kulturella förening. Västertorp har faktiskt Stockholms största bestånd av skulpturer inkorporerade i stadsmiljön och blir därmed Stockholms största utomhusutställning. Initiativtagare till detta var Fritz H Eriksson, direktör för byggnadsbolaget Olsson & Rosenlund som uppförde byggnaderna i den norra delen av stadsdelen. Västertorp centrum är ett härligt utomhuscentrum med sin bevarade 50-talscharm i riktig ABC-anda. Här finner du bank, mataffär, klädaffär, restauranger, tandläkare m.m. Mot Hägerstensåsen hittar vi en sim- och idrottshall, stora fotbollsplaner med konstgräs och även det populära utomhusbadet Personnebadet (även känt som Hägerstensbadet). Det är bra kommunikationer med tunnelbana (endast fyra minuters gångavstånd till Hägerstensåsens t-banan från porten), lokalbussar och självklart även nattbussar. För den som vill cykla så finns det gott om välskyltade cykelvägar och man kan med lätthet cykla in till city om man vill.