Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Terrängvägen 49, högst upp
  [Område] => Västertorp
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 55 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 714 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv. [Andelstal] => 1,473 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 11/1301 )

Terrängvägen 49

Västertorps snyggaste tvåa med balkong i sydväst

FOTO: SYLWAN STYLING: LINGSELL TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Terrängvägen 49, högst upp
Område
Västertorp
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
55 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 714 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Andelstal
1,473 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
11/1301

Driftskostnader

El
2 200 kr/år
Försäkring
1 000 kr/år
Total driftskostnad
3 200 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

LUGNETS PARK
med café, plaskdamm, fotbolls-/basketplan m.m.
CENTRUM
trivsamt 50-tals centrum med bra utbud av service.
5-10 MIN TILL KUNGENS KURVA
med bil.
LÖPARSTRÅK OCH UTEGYM
HÄGERSTENSBADET

Arkitekturen

Arkitekt: MARTTA YPYÄ & NILS LINDBERG 1949

Stockholm stad förvärvade år 1935 södra delen av dagens Västertorp medan den norra ägdes av företaget Olsson & Rosenlund. År 1945 tillträdde arkitekten Sven Markelius som stadsplanedirektör. Inspirerad av förebilder i England lät han utarbeta en schemaplan för hur förortssamhällen runt Stockholm skulle planeras och byggas i grannskapsenheter kring lokala centra, och en plan för Västertorp presenterades år 1947. Husen på Terrängvägen byggdes i sin tur år 1949-1952 och ritades av arkitekterna Martta Ypyä och Nils Lindberg för HSB:s Riksförbunds arkitektkontor. Martta Ypyä var en av få kvinnliga arkitekter verksamma i Sverige i början på 1950-talet. Husen uppfördes för Familjebostäder av byggnadsmästaren Allan Mörlin och stod inflyttningsklara år 1949. Fastigheten tillhörande Terrängvägen 49 består av en ljus putsfasad med detaljer av tegel, tillsammans med tvåluftsfönster och balkonger med en röd sinusprofil. Kvarteret Skidtränaren 1 ingår i ett större enhetligt område med likartade välgestaltade tidstypiska lamellhus. Markplaneringen är genomtänkt och medger ett omsorgsfullt utnyttjande av terrängen och olika naturinslag. Byggnaderna bevarar sin ursprungliga arkitektur, trots vissa förändringar. Bostadsrättsföreningen Skidtränaren 1 tog över fastigheten maj år 2013. En förening med mycket god ekonomi som består av fyra flerfamiljshus om vardera tre portar och tre våningar på adresserna Terrängvägen 47-69.

FÖRENINGEN

Brf Skidtränaren 1

Föreningen

Brf Skidtränaren 1 (org. 769624-0253) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av fyra flerbostadshus belägna på Terrängvägen 47-69, och omfattar 63 lägenheter med bostadsrätt, 10 lägenheter med hyresrätt, 18 parkeringsplatser samt 10 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt. Husen uppfördes mellan åren 1949-1952 och ritades av arkitektduon Lindberg och Ypyä.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 1 603 kr per kvm boarea, beräknat på den totala låneskulden som uppgår till ca 7 mkr, i kassa och bank finns det ca 6,8 mkr. De 10 hyresrätter som finns kvar får även ses som dolt kapital och framtida försäljningar av dessa kommer tillföra tillskott i föreningens kassa.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko AB och den tekniska förvaltningen sköts av FT Drift AB.

Parkering

Föreningen har 18 parkeringsplatser, kösystem tillämpas. Kostnaden är 500kr/månad. Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende fiberdraget bredband är Stockholms Stadsnät och kabel-tv via Tele2.

Ägarskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr samt en pantsättningsavgift på 573 kr per pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har lummiga gårdar mellan husen med utemöbler. Tvättstuga finns i markplan på Terrängvägen 63 utrustad med 2 maskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum med värmefläkt. Ytterligare en tvättstuga finns på Terrängvägen 47-49 med 2 maskiner, torktumlare och torkrum med värmefläkt. I anslutning finns en tvättmaskin för ”grovtvätt” i ett separat rum. Inne i varje hus finns även cykelförråd och plats att parkera barnvagnar.

Renoveringar i urval

2022 ventilationskontroll samt rensning av ventilationskanaler, 2019 fönsterrenovering, 2018 radonmätning, byte av takluckor, nya trädgårdsmöbler, 2016 stamspolning, 2012 gårdsrenovering, 2002 stambyte

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida

www.skidtranaren1.bostadsratterna.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området kring Terrängvägen är lugnt, trevligt, levande och barnvänligt med många förskolor och skolor i krokarna. Det är fullt av parkområden och parkpromenader som kantas av flertalet statyer som placerades ut av Hägerstensåsens kulturella förening. Västertorp har faktiskt Stockholms största bestånd av skulpturer inkorporerade i stadsmiljön och blir därmed Stockholms största utomhusutställning. Initiativtagare till detta var Fritz H Eriksson, direktör för byggnadsbolaget Olsson & Rosenlund som uppförde byggnaderna i den norra delen av stadsdelen. Västertorp centrum är ett härligt utomhuscentrum med sin bevarade 50-talscharm i riktig ABC-anda. Här finner du bank, mataffär, klädaffär, restauranger, tandläkare m.m. Mot Hägerstensåsen hittar vi en sim- och idrottshall, stora fotbollsplaner med konstgräs och även det populära utomhusbadet Personnebadet (även känt som Hägerstensbadet). Det är bra kommunikationer med tunnelbana (endast tre-fyra minuters gångavstånd till Hägerstensåsens t-banan från porten), lokalbussar och självklart även nattbussar. För den som vill cykla så finns det gott om välskyltade cykelvägar och man kan med lätthet cykla in till city om man vill.