Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skridskovägen 9C
  [Område] => Västertorp
  [Våning] => 2 av 2, hiss finns
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 95 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 189 kr/mån inkl. värme och vatten. Ett obl. tillägg för bredband, TV och telefoni tillkommer om 314 kr/mån. [Andelstal] => 1,64654 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1205/62002407/1205 )

Skridskovägen 9C

STOR, LJUS OCH GLAD FAMILJEFEMMA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skridskovägen 9C
Område
Västertorp
Våning
2 av 2, hiss finns
Rum
5 rum och kök
Area
95 kvm
föreningens information
Avgift
5 189 kr/mån inkl. värme och vatten. Ett obl. tillägg för bredband, TV och telefoni tillkommer om 314 kr/mån.
Andelstal
1,64654 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1205/62002407/1205

Arkitekturen

Arkitekt: Laudon 1957

Brf Skridskoprinsessan är föreningen som huserar i den nu ombyggda skolbyggnaden i Västertorps gymnasium. Skolan, som från början hette Västertorps läroverk, ritades på 1950-talet av arkitekt Curt Laudon, en man som ritat många skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet. Västertorps gymnasium är en klassisk 1950-talsbyggnad som bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende, men har kompletterats med balkonger i samband med ombyggnaden. Alla lägenheter har balkong och/eller terrass. Man har tagit till vara på många ursprungliga detaljer som marmorgolv, stora glaspartier och trapphus. Under 2007-2009 byggde Oscar Properties tillsammans med WAK Arkitekter om skolan till bostäder. Här finns 62 lägenheter där de flesta är barnfamiljer. Här råder en mycket trevlig stämning och ekonomin är god. Det finns långtgående planer på att förhöja utemiljön där en gårdsgrupp arbetar aktivt med att göra gården till en mer attraktiv plats, pengar är avsatta i budget och samtal med landskapsarkitekt är inledda. Intill föreningen finns en skogsdunge där barnen gillar att leka och det finns en stor altan där det hålls många barnkalas och grillfester. Inomhus finns gemensam tvättstuga, hobbyrum, flera cykel- och barnvagnsförråd och sophus med mycket bra sorteringsmöjligheter. Ett bytesbibliotek för böcker och film är en annan trevlig grej, liksom de gemensamma städdagar som hålls två gånger per år.

FÖRENINGEN

Brf Skridskoprinsessan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen köpte fastigheten 2008 och Oscar Properties omvandlade den gamla skolan till bostäder som stod färdiga 2009. Föreningen är en äkta sådan och består av 62 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 5691kvm boyta. Huset ritades som en skola av Laudon år 1957.

År föreningen övertog fastigheter

Bostadsrättsföreningen Skridskoprinsessan förvärvade fastigheten år 2009.

Mark

Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas ej av tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna. Se föreningens hemsida för mer information.

Garage och parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser runt huset. De vanliga parkeringsplatserna kostar 450 kr/mån. 10 platser har elbilsladdning och de kostar 700 kr/mån (exklusive el).

Renovering

Huset byggdes år 1956 som gymnasieskola och har sedan dess haft ett antal olika användningsområden - år 2008-2009 totalrenoverades huset och gjordes om till bostäder. 2013 reparerades hissen, en ny entré byggdes, tvättstugan kompletterades med en grovtvättmaskin och stammarna spolades. 2014 målades taket. 2016 underhållsmålades föreningens fönster samt renovering/byte av karmar vid behov. Hissen renoverades i C-porten och OVK-besiktning genomfördes. 2017 utfördes en stamspolning. 2019/20 installerades bergvärme och hissarna renoverades. Det installerades även 10 laddstolpar för bilar. Taket renoverat 2021/2022.

Ekonomi

Föreningen är relativt ny och har amorterat löpande sedan den bildades. Föreningen har långfristiga skulder på 66 445 000kr vilket ger en belåning på ca 12,297kr/kvm. De har dessutom ca 4,1 mkr i kassa & bank. Föreningen har dessutom fått ned uppvärmningskostnaderna genom att installera bergvärme.

Avgifter

Avgiften betalas kvartalsvis och innefattar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 129 kr/mån för bredband (1000/1000 mbit/s) och Telia Play (linjär tv samt playtjänster i tv-boxen) tillkommer avgiften. Under året har en avgiftshöjning med 2% gjorts. Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1 207 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (483 kr).

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det ett skogsparti med uteplats och tillhörande lekplats. Platsen används som föreningens mötesplats. Innergården har renoverats under 2020 med en ny pergola, sittplatser och planteringar. Ett hobbyrum finns i föreningen. Föreningen har även ett stort antal parkeringsplatser samt en tvättstuga i port 9E. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, och en torktumlare. Cykelrum finns i källaren i trapphus D.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. http://www.skridskoprinsessan.se/.

OMRÅDET

Stadsplanen för Västertorp stod färdig 1947. Förutom vanliga gator planlades här ett nät av gångvägar som gjorde det möjligt att ta sig från centrum och kommunikationspunkter till bostäderna utan att störas av trafiken. Västertorp var det första trafikseparerade centrumet i hela Sverige, en modell som sedan kom att dominera 1950-talets förortsbebyggelse. Västertorps centrum är ett litet livligt småstadsliknande centrum med det mesta som behövs i vardagen, här finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar. Hägerstensåsen är närmaste tunnelbanestation och intill den finns en smidigt belägen och välsorterad kvartersbutik. Du bor även granne med Västertorps simhall, skola och förskola.