Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Puckgränd 21
  [Område] => Västertorp
  [Våning] => 1 av 2, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 75,5 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 066 kr/mån [Andelstal] => 0,4868 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 215/1002 )

Puckgränd 21

BEVARAD 1950-TALSTREA MED ORIGINALKÖK, VY I TVÅ VÄDERSTRECK OCH BALKONG I SOLEN

FOTO: OZOLLAPA TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victor Mikkonen
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Puckgränd 21
Område
Västertorp
Våning
1 av 2, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
75,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 066 kr/mån
Andelstal
0,4868 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
215/1002

Driftskostnader

El
4 008 kr/år
Försäkring
1 998 kr/år
Övrigt
3 120 kr/år
Total driftskostnad
9 126 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt: gas

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Blomsteroasen Västertorp
en välsorterad blomsteroas
Västertorps skulpturpark.
Lekplatserna Lugnet och Vippan.
Västertorps sim & idrottshall, och utomhusbadet.

Arkitekturen

Arkitekt: CURT STREHLENERT 1950

Brf Västertorps hus uppfördes av HSB år 1949 och stod inflyttningsfärdiga 1968. De ritades av HSB:s arkitektkontor med Curt Strehlenert i spetsen och med trädgårdsarkitekt Eric Anjou till sin hjälp. Eric Anjou var en svensk landskapsarkitekt och räknas till en av sin tids mest ansedda landskapsarkitekter, med säte i Stockholm och verksam i Sverige. Husen på Puckgränd är av olika utförande men alla är smalhus. Puckgränd 21 ligger i ett tegelhus. Portalerna är av granit och omger fina ekportar och fönstren som är i original sedan byggåret är utvändigt vitmålade, en nyligen genomförd renovering som föreningen gjort.

FÖRENINGEN

Brf Västertorp

Föreningen

Brf Västertorp (org. 702002-5917) är en äkta förening som bildades 1952 som en HSB-förening. År 2000 begärde föreningen utträde ur HSB och Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm bildades. Föreningen äger fastigheterna Bandylaget 1, Benskyddet 1, Brodden 2, Hockeyklubban 1, Hockeyspelaren 1, Isbanan 1 och Knäskyddet 1. Sammanlagt 237 lägenheter med bostadsrätt samt 14 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt som löper till år 2029.

Ekonomi

Föreningens har goda intäkter från både lokaler och parkeringsytor samt en bra belåningsgrad på ca 3057 kr i lån/kvm boyta. Snittet för området (Hägersten) ligger omkring 6 500kr i lån/kvm. Det finns inga planerade avgiftshöjningar och avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

Renoveringar av föreningens byggnader är mestadels utförda under åren 1993-1995, byggnaderna har försetts med nya yttertak inklusive plåtbeslag, hängrännor, säkerhetsräcken, bärande konstruktioner och undertäckning. De tidigare enkupiga takteglet har bytts ut mot betongpannor. På balkongerna har över- och kantbetong bilats bort och defekt armering har bytts ut. Nya aluminiumräcken och nya skärmar har monterats. Va-anläggningen, dvs rörledningar för vatten- och avloppsförsörjning i kök och badrum har ersatts med nya. Stambyte är utfört. Nya entréportar har monterats samt nya kodlåssystem har installerats. Trappuppgångar har målats. Ny asfalt på gångbanor. Lekplatser upprustade. 2000 installerades fjärrvärme, 2018-2019 gjordes en utvändig fönstermålning i samtliga lägenheter, byte av dag och spillvattenledningar 2021. Under 2022 har översyn kring elanläggningar skett.

Planerade renoveringar

Inga större arbeten planeras. Nya parkeringsplatser kommer att anordnas under året. Dessa kommer på sikt kommer att få tillgång till laddstolpe.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för fiber, 1000 Mbt/s ingår i avgiften, kabel-tv via Comhem vars basutbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor på Broddgränd och en på Puckgränd. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp, till varje tvättstuga hör även mangel- och läggningsrum samt torkrum. Det finns även cykelförråd och två lekplatser på föreningens mark. I källaren på Broddgränd 25 finns en föreningslokal som hyrs ut till föreningens medlemmar, lokalen är ca 150 kvm, här finns även ett övernattningsrum.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma, gemensamma städdagar sker 2 ggr / år.

Förråd

Till lägenheten hör två förråd. Ett stort källarförråd och ett mindre (tidigare matkällare)

Parkering/ garage

Föreningen har 45 garageplatser och 51 parkeringsplatser. Kostnaden för dessa är 325 kr/mån för garage och 200 kr/mån för parkeringsruta, styrelsen har hand om den interna kölistan.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.brfvastertorp.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, officiella faktadokument och hemsida i januari 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stadsplanen för Västertorp stod färdig 1947. Förutom vanliga gator planlades här ett nät av gångvägar som gjorde det möjligt att ta sig från centrum och kommunikationspunkter till bostäderna utan att störas av trafiken. Västertorp var det första trafikseparerade centrumet i hela Sverige, en modell som sedan kom att dominera 1950-talets förortsbebyggelse. Västertorps centrum är ett litet livligt småstadsliknande centrum med det mesta som behövs i vardagen, här finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar. Västertorp är också rikligt konstnärligt utsmyckat med offentliga skulpturer. Till tunnelbanan är det bara ett par minuters promenadväg och därefter är det tio minuters resa till Hornstull och femton till T-centralen. Med bil tar du dig snabbt ut på E4 och vidare till t ex Kungens Kurva och Ikea. Området ger dig många trevliga promenadvägar, bland annat runt villavägarna i Mälarhöjden och längs vattnet vid Mälaren, som du når på cirka kvarten.