Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Terrängvägen 31, högst upp
  [Område] => Västertorp/Hägerstensåsen
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 986 kr/mån inkl. värme och vatten [Andelstal] => 3,2836 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 4/1201 )

Terrängvägen 31

FIN GAVELTVÅA MED BALKONG OCH ORIGINALKÖK FRÅN 50-TALET

FOTO: SPINNELL STYLING: YNGFALK TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Terrängvägen 31, högst upp
Område
Västertorp/Hägerstensåsen
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
55 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 986 kr/mån inkl. värme och vatten
Andelstal
3,2836 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
4/1201

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Västertorps centrum
med flera caféer och restauranger
Parken/lekparken Lugnet
Vinterviken
Klubbensborg och Café Lyran
Aspuddsparken

Arkitekturen

Arkitekt: MARTTA YPVÄ & NILS LINDBERG 1949

Husen på Terrängvägen byggdes i sin tur år 1949-1952 och ritades av arkitekterna Martta Ypyä och Nils Lindberg för HSB:s Riksförbunds arkitektkontor. Martta Ypyä var en av få kvinnliga arkitekter verksamma i Sverige i början på 1950-talet. Husen uppfördes för Familjebostäder av byggnadsmästaren Allan Mörlin och stod inflyttningsklara år 1949. Fastigheten tillhörande Terrängvägen 31 består av en ljus putsfasad med detaljer av tegel och portar i teak, tillsammans med tvåluftsfönster och balkonger med en röd sinusprofil. Fastigheten Slalomåkaren 1 ingår i ett större enhetligt område med likartade välgestaltade tidstypiska lamellhus. Markplaneringen är genomtänkt och medger ett omsorgsfullt utnyttjande av terrängen och olika naturinslag. Byggnaderna bevarar sin ursprungliga arkitektur, trots vissa förändringar. BRF Slalomåkaren 1 bildades år 2014 och består av 47 bostadsrätter.

FÖRENINGEN

Brf Slalomåkaren 1

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger tomträtten till fastigheten Slalomåkaren 1. Föreningen består av 47 bostadsrätter. Föreningen har även en lokal med hyresrätt. Huset ritades 1949 av arkitekterna Martta Ypyä & Nils Lindberg.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2021.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlades om från 2019-07-01 och löper under en 10-årsperiod. Tomträttsavgälden uppgår (fr.o.m. 2022-07-01) till 276 000 kr/år.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 5.

Renovering

2001: Stambyten och badrumsrenoveringar, fasader, balkonger och yttertaken renoverats. Utrustningen i värmeundercentralen har bytts ut. Förråden har renoverats och säkerhetsuppgraderats. Vissa utvändiga dörrar har bytts.

Underhållsbehov inom de kommande åren:

Byte av maskiner i tvättstugan. En stor del av fastighetselinstallationerna är från byggnadsåret och i behov av utbyte inom något år.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt den ekonomiska planen till cirka 13 mkr, vilket ger cirka 4900 kr/kvm boyta, vilket får ses som en normal belåningsgrad.

Avgifter:

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp (ca 1190 kr) faktureras köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp (ca 476 kr) faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga beslutade höjningar på månadsavgiften.

Förråd:

Förråd i markplan om cirka 3,5 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga och cykelrum. Föreningen har också en gemensam grillplats med sittplatser och bord.

Andrahandsuthyrning:

Får ske efter tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

Tecknas separat. Fiberanslutning finns samt tillgång till det analoga tv-utbudet.

Ägande

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens ekonomiska plan samt avstämt med styrelsen i samband med annonspublicering. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området kring Terrängvägen är lugnt, trevligt, levande och barnvänligt med många förskolor och skolor i krokarna. Det är fullt av parkområden och parkpromenader som kantas av flertalet statyer som placerades ut av Hägerstensåsens kulturella förening. Västertorp har faktiskt Stockholms största bestånd av skulpturer inkorporerade i stadsmiljön och blir därmed Stockholms största utomhusutställning. Initiativtagare till detta var Fritz H Eriksson, direktör för byggnadsbolaget Olsson & Rosenlund som uppförde byggnaderna i den norra delen av stadsdelen. Västertorp centrum är ett härligt utomhuscentrum med sin bevarade 50-talscharm i riktig ABC-anda. Här finner du bank, mataffär, klädaffär, restauranger, tandläkare m.m. Mot Hägerstensåsen hittar vi en sim- och idrottshall, stora fotbollsplaner med konstgräs och även det populära utomhusbadet Personnebadet (även känt som Hägerstensbadet). Det är bra kommunikationer med tunnelbana (endast fyra minuters gångavstånd till Hägerstensåsens t-bana från porten), lokalbussar och nattbussar. För den som vill cykla så finns det gott om välskyltade cykelvägar och man kan med lätthet cykla in till city om man vill.