Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Cirkusvägen 6
  [Område] => Telefonplan/Västberga
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 66 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 260 kr/mån Inkl. Värme, V/A och bredband från Ownit. [Andelstal] => 1,4035 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 00064/1102 )

Cirkusvägen 6

OJ VAD SNYGGT! TOTALRENOVERAD TREA MED BALKONG

TEXT: BERTHELS FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Cirkusvägen 6
Område
Telefonplan/Västberga
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
66 kvm
Föreningens information
Avgift
3 260 kr/mån Inkl. Värme, V/A och bredband från Ownit.
Andelstal
1,4035 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
00064/1102

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 420 kr/år
Total driftskostnad
5 920 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Strehlenert 1945

I Södra Folkparken i Västberga kunde man roa sig med bland annat dans och friluftsteater från 1915 fram till 1940-talets mitt, då parken revs och Familjebostäder och Svenska Bostäder lät uppföra ett nytt bostadsområde på platsen. Husen ritades av Curt Strehlenert på HSB:s arkitektkontor och de tre smalhus som idag utgör Tivolit 2 känns igen på sina tidstypiska tegelfasader med vackra balkonger. Fastigheterna har renoverats i omgångar under åren och bland annat fått nya fönster, massiva ekportar och bergvärme, men bevarar i det stora hela sin ursprungliga karaktär.

FÖRENINGEN

Brf Tivolit 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Tivolit 2. Föreningen består av 114 lägenheter, varav 96 är upplåtna med bostadsrätt och 18 st är upplåtna med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1947 av arkitekt Curt Strehlenert.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 2010.

Mark

Föreningens byggnader står på tomträtt. Tomträttsavgälden regleras vart 10:e år. Nuvarande avgäld är 436 300 kr/år och gäller t.o.m. 2026-07-01.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ABJ Boförvaltning AB.

Renoveringar i urval

Stambyten genomfördes 2005–2006, fönsterbyte 2012-2013, OVK-besiktning utfördes och godkändes 2014, Bergvärme installerades och sattes i drift 2017-2018. 2019 byttes samtliga portar ut till ekportar.

Kommande renoveringar

Inga större reparationer är planerade, endast löpande underhåll.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till 30,5 milj kr, vilket ger cirka 5060kr/kvm boyta (ej inräknat hyresrätterna som inte ingår i föreningens boyta). Snittet i området är ca 6500kr/kvm. Föreningen har dessutom ca 2,5 mkr i kassa & bank (årsredovisning 2019).

Avgifter

Föreningen sänkte avgiften med 3% från 2019-01-01 samt 2020-02-01 med 3%. Det finns inga avgiftshöjningar beslutade men föreningens ambition är att fortsätta sänka avgifterna.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra. På Tivolivägen 1 finns två tvättstugor och ett torkrum, och på Cirkusvägen 10 finns en tvättstuga och grovtvättstuga. Utanför portarna på Tivolivägen, Karusellvägen och Cirkusvägen finns återvinningskärl för glas och tidningar. Ett grovsoprum finns på parkeringen på innergården mellan Cirkusvägen 14 och Tivolivägen 13. Det finns barnvagns- och cykelrum i alla husen, de är belägna i källaren.

Parkering

Föreningen har 18 parkeringsplatser som de hyr ut till medlemmarna. Det finns platser med och utan eluttag för motor- och kupévärmare. Det är i dagsläget 5 personer i kö till platserna. Parkering med el kostar 800kr/månad och 700kr/månad utan el. Boendeparkering gäller annars på gatan, se Stockholms stads hemsida för mer information.

Månadsavgift, Bredband och tv

I månadsavgiften ingår Värme, V/A och bredband från Ownit. Fastigheten är ansluten till både Com Hems och Ownits nät. Bredband från Ownit ingår i avgiften till föreningen. Ownit erbjuder även Tv-kanaler och IP-telefoni. Överlåtelseavgift betalas av säljaren om 2,5% av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgiften är 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkännes.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2019 och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.tivolit2.se.

OMRÅDET

Det så kallade Folkparksområdet i Västberga är en lummig och lugn oas med närhet till grönområden, kommunikationer och service. Hundra meter från porten ligger Västberga centrum med stor Coop-butik, dygnet-runt-öppen bensinmack, apotek, systembolag, cykelbutik mm. Du har även promenadavstånd till både Telefonplan och Midsommarkransen som förutom tunnelbana bjuder på en hel del nöjen. Vid Telefonplan finns till exempel populära restaurangen Landet och bageri Söderberg och ett besök på anrika 20-talsbiografen Tellus och Tellus Pizza i Kransen är ett måste.